Geri
İleri  

''7'den 77'ye Bisiklet Gezisi'' etkinliği düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında bazı organizasyonlar gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, ''7'den 77'ye Bisiklet Gezisi'' etkinliği düzenlendi.

Sivas Ticaret Merkezi (STM) tarafından organize edilen etkinlik dolayısıyla, vatandaşlar bisikletleriyle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki parkta toplandı. Burada bazı bisikletliler, akrobasi gösterisi yaptı.

Vali Ali Kolat, gezinin startını vermeden önce, bisiklet sürücülerine dikkatli olmaları ve yarış yapmamaları uyarısında bulundu. Etkinliğin amacının eğlence olduğunu belirten Kolat, ''Üzücü bir durumla karşılaşmak istemiyoruz. O nedenle yarış havası içerisinde değil, gezi şeklinde eğlenerek bisikletlerinizi sürün'' diye konuştu. Kolat, daha sonra gezinin startını verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan gezi, Paşabahçe piknik alanında sona erdi.

Sivas Bisiklet İl Temsilcisi Hakan Kıpık da, Sivas'ta ilk kez böyle bir bisiklet gezisinin düzenlendiğini ve bunu geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Amaçlarının Sivas halkına bisiklet kullanmayı sevdirmek olduğunu ifade eden Kıpık, ''Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenleyeceğimiz bisiklet turnuvasında da her yaş kategorisinde yarışmalar yapılacak'' dedi.

STM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kurt ise, piknik alanında yaptığı konuşmada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bayramın adına ve ruhuna yakışır bir etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Bayramları statlardan çıkartıp halka kucaklaştıran bu değişim ve dönüşüme STM olarak katkıda bulunmak istediklerini belirten Kurt, ''Bu kapsamda bisikletin de kara yolları kanuna göre bir taşıt olduğunu hatırlatıp, motorlu taşıt sürücülerinden daha fazla saygı ve özen rica ediyoruz. Şehri planlarken de bisikleti unutmamak lazım. Bisiklet en sağlıklı ve ekonomik ulaşım aracıdır. Bisikleti hayatımızın içine alalım'' şeklinde konuştu.

Etkinliğin ardından katılımcılara yemek ikram edilip, çekilişle çeşitli hediyeler verildi.


✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator