Scott ve Lakers'ın son iki senesi...
|| Son güncellemeLos Angeles Lakers'ta Byron Scott devri sona erdi. Peki Scott'ın geçtiğimiz 2 sezonda Lakers ile geçmişi ne şekildeydi?
Los Angeles Lakers'ta Byron Scott devri sona erdi. Peki Scott'ın geçtiğimiz 2 sezonda Lakers ile geçmişi ne şekildeydi?
Los Angeles Lakers'ta Byron Scott devri sona erdi. Peki Scott'ın geçtiğimiz 2 sezonda Lakers ile geçmişi ne şekildeydi?
2013-14 sezonunda Mike D'Antoni yönetimi altında 27-55'lik bir sezon geçiren Lakers ekibi, 2005 sezonundan beri 9 seneden sonra 2. kez playoff kaçırmıştı ve D'Antoni de görevinden alınmıştı. Önceleri New Jersey Nets, New Orleans Hornets ve Cleveland Cavaliers ile görev süreleri olan Scott, 2013-14 sezonunda Lakers'ın televizyon analistliğini yapıyordu. Sezondan sonra ise Lakers'ın yeni koçu olma yolunda en önde gelen kişiydi. Öyle ki, kendisi bu pozisyon için yönetim ile üç sefer görüşmüştü. En sonunda da 28 Temmuz 2014'te Lakers koçluğu için 2 senelik anlaşmaya vardı.
TOPLAMDA SADECE 38 GALİBİYET...
Scott'ın şüphesiz galibiyetlere çok uğramayan Lakers'lı döneminde en dikkat çeken çaylak oyunculara karşı olan tutumuydu. Koçluk yaptığı 164 maçta 38-126'lık bir seri yakalayan Scott, organizasyonun en kötü koçu olarak tarihe geçmeyi başardı. Bu alanda George Mikan'ın rezil rüsva rekorunu da geçerek .232'lik bir yüzde yakalayan Scott, ilk sezonunda 21-61, bu sezon ise 17-65'lik bir seri ile koçluk yaptı. Bu da demek oluyor ki Scott, iki senede toplamda sadece 38 maç kazanabildi...
Scott ilk sezonunda, D'Antoni'den farklı neredeyse hiçbir şey başaramamıştı. Bu sezonda da olduğu gibi, oyuncularının sürekli "delikanlılığını" sorgulayan, tahammül edilemeyecek derecede "eski toprak" (ama yanlış bir tutumla) ve modern basketbolun zorunluluğu olan üç sayılık basketlere gereken önemi vermeyen bir koçtu. Konuyla ilgili söylediği laf ise "Üçlüklerin şampiyonluk kazandırdığına inanmıyorum, ama sizi playofflara sokar." şeklindeydi. 2014-15 sezonunda Lakers, tüm takımlar arasında maç başına denenen 18.9 üçlükle, ligte 25. sıradaydı. Bir sonraki sezon, yani geçtiğimiz bu sezon, bu rakam 24.8'e çıkarak, takım tekrar bu alanda ilk 15 içine girmeyi başardı.
Scott, oyuncularına bekledikleri derecede sahada şans vermezdi fakat sezon sonunda onlardan gördükleri performansı beğendiğini söylerdi. Söz konusu sezonda, şimdiki Lakers ekibini ileri taşıyacağı düşünülen üç oyuncudan ikisi çaylak oyuncuydu. Julius Randle ve Jordan Clarkson. Randle talihsiz bir şekilde kariyerinin ilk resmi maçında 14 dakika oynadıktan sonra sakatlandı ve sezonu kapattı. Clarkson ise Scott tarafından 59 maçta oynatıldı ve bunların 38'inde ilk 5 başlatıldı.
RUSSELL'IN ÜZERİNE ÇOK GİTTİ...
Bu sezon ise geleceğe dair umut veren yetenekli oyuncu D'Angelo Russell ile inişli çıkışlı ilişkisi dikkat çekiyordu. Russell'ın bir maçta üstüste şut atmasından rahatsız olarak onu oyundan alması ve açıklama olarak da "Maçı ele geçirmeye çalışıyor, daha öyle bir oyuncu değil" demesi, Lakers hayranlarının bir bölümünden çok tepki almıştı. Kendisini Kyrie Irving'le kıyaslayan Scott, Irving'in çaylak yılında Russell'la karşılaştırıldığında daha olgun olduğunu söylemişti. Kendisini sadece 48 maçta ilk 5 başlattı. Sadece Russell'a değil, Randle'a da "büyümesini" söyleyen Scott'ın, çaylaklarla iletişimi, basına yansıyan kadarıyla pek iç açıcı gözükmüyordu.
Scott, Lakers için şu anda Kobe'nin gidişiyle başlayan yeniden yapılanma döneminde en önemli şey haline gelen "gençlerin gelişimine ağırlık verme" durumuna pek önem vermeyen ve vereceğe de benzemeyen bir koçtu. Öyle ki, 2001 sezonunda New Jersey Nets'ten eski oyuncusu Stephen Jackson, kendisinin çaylak oyuncularla hiç iletişim kuramadığını ve çaylakların Scott'a çok kulak asmaması gerektiğini söylemişti...
YAZI: DOĞUŞ ÇİFTÇİ