Takımım   Puan Durumu   Haberler   Canlı Skorlar

Borussia Dortmund-Freiburg


1
Tarih: 04/02/2023 17:30 Lig: Bundesliga I
Emre Özyanık

Emre Özyanık

Dünya Kupası sonrası başlayan Bundesliga'da dikkat çeken en formda takımların başında Leipzig ve B.Dortmund geliyor. Dortmund oynamış olduğu 3 lig maçının tamamından galip ayrılmasını başardı. Bu galibiyetlerin ikisi son dakika golleriyle olsa da oyunun içerisinde aldıkları aksiyonun yanında istek ve azimlerinin belirgin ölçüde hissedilmesinin faktörü büyük. Maça göre taktik belirleyip belirlenen taktiğe tüm oyuncuların sadık kaldığı bir görüntüye şahitlik ediyoruz. Formda Leverkusen deplasmanında son maçta 2-0 galip ayrılırken hiçte etkili bir oyunları yoktu fakat çok garanti bir futbol taktiği ile top ayaklarındayken doğru ve etkin kullanarak oynadılar. Leverkusen kaleyi 21 kez yoklamasına karşılık gol bulamazken Dortmund'un bulduğu iki isabetli şutun ikisi de gol oldu. 

Freiburg ise tam tersi bir şekilde Dünya Kupası arası yaramayan takımların içinde yer alıyor. Üst sıralarda kendisine yer edinen ve başarılı bir çizgide ilerleyen Freiburg Dünya kupası sonrası oynadığı üç maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Bu kötü istatistik neticesinde B.Dortmund sıralamada Freiburg'u yakaladı ve averaj ile bir üst sırada yer alıyor. 

Evinde son derece tempolu ve taraftar desteğini arkasına alarak etkili bir oyun oynayan Dortmund bu maçta deplasmanda oynadığı 9 maçta kalesinde 18 gol görerek maç başına 2 gol istatistiğine erişen Freiburg karşısında favori görünüyor. 

Ev sahibi galibiyetinin yanında Ev sahibi golü 1.5 gol üzeri ideal tercihler arasında yer alıyor.

BU MAÇA NE OYNARSIN?

Yazarlar

Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok