2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'ın şehirleri

6
İŞTE DÜNYA KUPASI'NIN ŞEHİRLERİ

2022 Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapan Katar'ın şehirleri, sokakları ve kültürel geçmişini futbolseverleri merak ettirtiyor.

5
DOHA

Doha, Katar'ın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir, ülkenin doğusunda Basra Körfezi kıyısında yer almaktadır. Doha'nın nüfusu 2015 yılı itibarı ile 956,460 olup ülke nüfusunun %40'ı şehir ve banliyölerinde yaşamaktadır ve aynı zamanda ülkenin ekonomik merkezidir. Doha, Katar'ın yedi belediyesinden biridir. Haziran ayı ile başlayan ve 38-48 dereceye varan sıcaklık ekim ayı ile birlikte 25-30 derece olan en düşük ısıya ulaşmaktadır. Ziyaret için en uygun zaman ideal sıcaklıkta bulunan Ocak ve Şubat aylarıdır. Doha, Katar'ın ekonomik merkezidir. Şehir, ülkenin en büyük petrol ve doğalgaz şirketleri olan Qatar Petroleum, Qatargas ve RasGas'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı kuruluşun merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Doha ekonomisi, öncelikli olarak ülkenin petrol ve doğal gaz endüstrilerinin oluşturduğu gelir üzerine kurulmuştur.

4
AL KHOR

Al Khor veya Al Thakhira, Katar'ın Kuzeydoğsusundan yer alan ve Doha'ya 50 kilometre uzaklıkta bir şehirdir. Al Khor, körfez demektir. Ülkenin en büyük ikinci şehridir. Turizm, çeşitli otellerin inşa edilmesi ve kültürel etkinliklerin artmasıyla birlikte artmaya başlamıştır. Al Khor'da birçok plaj bulunmaktadır ve bu özelliğiyle deniz turizmine de ev sahipliği yapmaktadır. Sıcaklık, turnuvanın düzenleneceği kasım ve aralık aylarında 14 ila 29 derece arasında olması beklenmektedir.

Sporx Anasayfasına Dön