Sporx Logo
Takımım Dünya Kupası
2026
Türkiye Özel Canlı Skor
Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş!
Geri
İleri
Google News

Ulusu: "Demirören'in morali bozuk"

SPORX AI BAKIŞI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in, Ankara'da dün yapılan mali genel kurulda federasyonun parasıyla Bodrum'da tatil yapmakla suçladığı eski TFF Başkanı Kemal Ulusu sert açıklamalar yaptı.

Federasyonu 1984-1986 yılları arasında yöneten Kemal Ulusu, Demirören'i istifaya ederek, "Ben kongrede lavaboya gittiğim sırada Yıldırım Demirören benimle ilgili konuşmuş. Bodrum benim tatil yaptığım değil, yaşadığım ve öleceğim yer. Ne başkanlığım, ne de koordinatörlüğüm döneminde federasyonun bütçesinden şahsi giderlerim için tek kuruş harcamadım. Demirören'in morali bozuk. Hezeyana kapıldı. Beşiktaş'ta olduğu gibi kaçarak değil, görevini yüz akıyla bırakarak ayrılsın. Eğer devam etmeye niyeti varsa Mehmet Aydınlar gibi çıksın güven tazelesin" dedi.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Yıldırım Demirören'in eleştirisine genel kurulda yaptığı konuşma nedeniyle hedef olduğunu belirten Kemal Ulusu, "Yanlış bulduğum konuları belirtmek için görüş bildirdim. UEFA ile ilişkilerimizin ne olacağını sordum. Kupa kazanan takımlara Demirören'in bizzat kupayı vermemesini eleştirdim. Tahkim ve Disiplin Kurulu kararlarının tepki çektiğini belirttim. FIFA sıralamasında sekizincilikten 54. sıraya düşmemize sitem ettim. Futbolumuzdaki gerilemeye dikkat çektim. Ardından Haluk Ulusoy ile birlikte dışarıdayken Demirören'in ithamına maruz kaldım. Başkanlığım döneminde maçlar için yurt dışına bile gitmedim. 1994 yılından bu yana Bodrum Gündoğan'da yaşıyorum. 'Ölürsem beni Gündoğan'a gömün' diye vasiyetim bile var. Demirören'in üslubuna yakışan konuşması beni şaşırtmadı. Danışmanlarından aldığı yanlış suflelerle bana yüklendi ancak çok büyük hata yaptı. Onun tarzına benim terbiyem müsaade etmez" dedi.

Yıldırım Demirören'in özür dilemek için kendisini aramadığını belirten Kemal Ulusu, "Keşke açsa da özür dilese. "Hatadır' der, öperim. Gençtir, çocuğum yaşındadır. Biz büyük affediciyizdir" ifadesini kullandı.

%%VIDEOANONS%%


Haber; DHA
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön