Geri
İleri    
Haber Tarihi: 27.03.2024 16:17 - Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 16:40

Ramazan'ın bitmesine kaç gün kaldı 27 Mart 2024 - Ramazan ne zaman bitiyor, kaçıncı günündeyiz, ayın kaçında başladı?

Ramazan'ın bitmesine kaç gün kaldı, kaçıncı günündeyiz? 27 Mart 2024 Ramazan ayın kaçında başladı, sorusu Ramazan ayının bitmesine kısa bir süre kala tekrar merak edilmeye başladı. Mübarek 3 ayların üçüncüsü Ramazan ayıdır. Bugün Ramazan ayının kaçıncı günü ve bugün kaçıncı orucu tutuyoruz soruları çok merak ediliyor. Ramazan ayı 23 Mart itibariyle başlıyor. Peki, Ramazan ayının 27. gecesi ve 26. günü hangi tarihlere denk geliyor? Bugün Ramazanın kaçı? Bugün Ramazan ayının kaçıncı günü? Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü ve gecesi? 23 Mart 2024 Ramazan ayının kaçıncı günü? Ramazan'ın bitmesine kaç gün kaldı? Bugün kaçıncı orucu tutuyoruz? Tüm Ramazan Ayı takvimi haberimizde!

Ramazan'ın bitmesine kaç gün kaldı 27 Mart 2024 - Ramazan ne zaman bitiyor, kaçıncı günündeyiz, ayın kaçında başladı?
Nisan ayının ilk haftasında olduğumuz şu günlerde Ramazan'ın kaçında olduğumuz ve bayrama ne kadar kaldığı merak ediliyor. Kur'ân-ı Kerîm'de adı geçen ve değerine vurgu yapılan yegâne ay ramazan ayıdır. Orucun farz kılındığını bildiren âyetlerin hemen ardından ramazanın insanlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayıran Kur'an'ın indirildiği ay olduğu belirtilir. Peki, bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? 23 Mart 2024 orucun kaçıncı günündeyiz?
RAMAZAN'IN KAÇINCI GÜNÜ 2024?

27 Mart Çarşamba günü itibariyle, Ramazan ayının 17. günündeyiz.Ramazan'ın bitmesine 13 gün kaldı.

2024 Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi tarihinde başladı.

RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ HADİSLER

 
Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm, 2)

Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)

"Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır." (Bakara Suresi 184)
"Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, "Ben oruçluyum." deyin. (Buhari, Savm, 9)

"Şurası muhakkak ki, Oruçlunun iftarını açtığı zaman reddedilmeyen makbul bir duası vardır" (Beyhaki)
Kim Allah rızası için bir gün oruç tutarsa, Allah onu yetmiş sene Cehennem ateşinden uzaklaştırır. (Camiüs Sağir)

ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ OLMANIN ŞARTLARI NEDİR?

İslam'a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.

İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.

İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

SON HABERLER

Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok