Sporx Mobil Uygulama 2017 Anneler Günü ne zaman kutlanacak?
    Geri
İleri    
Haber Tarihi: 08.05.2017 07:00 - Güncelleme Tarihi: 08.05.2017 07:00

2017 Anneler Günü ne zaman kutlanacak?

Anneler günü 2017 yılında ne zaman kutlanacak? Anneler günü hangi pazara denk geliyor? Anneler günü geçti mi? İşte tüm soruların yanıtlarıyla sizlerleyiz.

2017 Anneler Günü ne zaman kutlanacak?
Anneler günü 2017 yılında kutlanacağı tarih belli oldu! Mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanan anneler günü bu sene ne zamana denk geliyor? Anneler günü için en güzel hediyeler neler? İşte tüm detaylar...
ANNELER GÜNÜ 2017 YILINDA NE ZAMAN?
Ülkemizde de yıllar boyu hiç etkisini kaybetmeyen Anneler Günü Mayıs'ın 2. Pazar günü kutlanır. Bu yıl Anneler Günü 14 Mayıs'a denk geliyor.
Çocuklar ise şimdiden annelerine ne hediye alacağını veya nasıl bir sürpriz hazırlayacağını düşünüyor. Birçok çocuk harçlık biriktirerek, birçok çocuk da kendi elleriyle yaparak annesine hediye hazırlıyor.

Çocuklardan sevgisini ve ilgisini bir an olsun eksiltmeyen anneleri onurlandırmak için kutlanan Anneler Günü, ülkemizde 14 Mayıs 2017 Pazar günü kutlanacak.



EN ÖZEL HEDİYELER-ANNELER GÜNÜ HEDİYE

1)Buket çiçek: Annenize o gün alabileceğiniz sevdiği güzel bir çiçek ile onu mutlu edebilirsiniz.

2)Çikolata: Günümüzde popüler olan el yapımı, özel çikolatalar ile annenize sürpriz yapabilirsiniz. Sevdiği aromaları içeren güzel kutulu bir çikolata onu şaşırtacaktır.

3)Mutfak Eşyaları: Annenizin hayatını kolaylaştıracak çeşitli mutfak eşyaları içerisinden ona uygun olanı seçip alabilirsiniz
4)Aksesuar: Sevgili annenize bir takı, şart veya çanta alabilir, onun beğenisini kazanabilirsiniz. Hem de bu aksesuarları her taktığında gözlerinde oluşan mutluluğu görebilirsiniz.
5)Kişiye özel hediyeler: Annenize ona özel yaptırabileceğiniz hediyeler ile kendisini özel hissettirebilirsiniz. Örneğin; 'En iyi anne sensin' yazılı bir plaket vererek hayatınızın kahramanının o olduğunu gösterebilirs

TARİHTE İLK ANNELER GÜNÜ

1864'te doğan Jarvis, 13 çocuk doğuran bir annenin 10'uncu çocuğuydu. Ama ne yazık ki kardeşlerinden birçoğu ölmüştü. Hayatta kalan 4 çocuktan biri Anna'ydı. Annesi Ann Maria Reeves Jarvis, Batı Virginia'lı savaş karşıt bir aktivist ve öğretmendi. Sağlık koşullarını iyileştirmek için kendini askerlerin hayatına adamıştı. Amerikan İç Savaşı'ndan sonra anneler için 'Arkadaşlık Günü' adı altında bir gün bulmuş ve bu günün barış, huzur ve seferberlik için mühim olduğunu söylemişti. Anna'nın, annesi vefat ettikten sonra bu günden esinlenerek 'Anneler Günü'nü ilan ettiği söylenir.




Haber ile daha fazlasına ulaşın:

SON HABERLER

Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok