Sporx Mobil Uygulama Sedef Hastalığı Bulaşıcı Mı?
    Geri
İleri    
Haber Tarihi: 01.02.2024 14:28 - Güncelleme Tarihi: 01.02.2024 14:28

Sedef Hastalığı Bulaşıcı Mı?

Sedef hastalığı, kronik bir cilt hastalığıdır. Cilt hücrelerinin normalden daha hızlı çoğalması ve birikmesi sonucu oluşur. Bu durum, ciltte kızarıklık, pullanma ve kaşıntı gibi belirtilere neden olur. Peki, Sedef hastalığı bulaşıcı mı?

Sedef Hastalığı Bulaşıcı Mı?
Sedef hastalığı, bulaşıcı bir hastalık değildir. Yani, kişiden kişiye direkt olarak bulaşmaz. Sedef hastalığı olan biriyle temas etmek, o kişiyi sedef hastalığına yakalanma riskine sokmaz.
Sedef hastalığının bulaşmadığına dair bazı kanıtlar şunlardır:Sedef hastalığı olan kişilerle yakın temas halinde olan kişilerde sedef hastalığı görülmemiştir.

Sedef hastalığı olan kişilerin kan, tükürük veya diğer vücut sıvıları, sedef hastalığı olmayan kişilere bulaştırmamıştır.

Sedef hastalığı olan kişilerin kullandığı giysiler, havlular veya diğer eşyalar, sedef hastalığı olmayan kişilere bulaştırmamıştır.

Sedef hastalığının bulaşmadığının kesin olarak bilinmesine rağmen, bazı kişiler sedef hastalığının bulaşabileceğine dair endişe duyabilir. Bu endişelerin giderilmesi için, sedef hastalığı olan kişilere karşı anlayışlı ve saygılı olmak önemlidir.

Sedef hastalığı olan kişiler, aşağıdaki önlemleri alarak sedef hastalığının bulaşma riskini azaltabilirler:

Ciltlerinin kurumasını önlemek için nemlendirici kullanabilirler.

Kaşıntıyı azaltmak için antihistaminik ilaç kullanabilirler.
Döküntüleri kaşımamaya özen gösterebilirler.
Ciltlerini tahriş edebilecek kimyasallar ve ürünlerden uzak durabilirler.

Sedef hastalığı, tedavisi olmayan bir hastalıktır. Ancak, sedef hastalığının belirtilerini kontrol altına almak için çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur. Bu tedavi yöntemleri, kişinin sedef hastalığının şiddetine ve türüne göre değişebilir.
Haber ile daha fazlasına ulaşın:

SON HABERLER

Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok