Asker terhis ve celb kalkacak mı, askerlik uzatıldı mı? İşte son dakika gelişmesi
Bedelli askerliğe uzaktan eğitimin gelip gelmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Gündemde askerlerin terhis ve celp işlemlerini bir süre durdurulacağı ve bedelli askerlikte uzaktan eğitime geçileceği üzerinde duruluyor. Askerlikle ilgili son dakika detayları merak ediliyor. Peki bedelli askerliğe uzaktan eğitim mi gelecek?
Abone Ol
Bedelli askerliðe uzaktan eðitim mi gelecek? sorusunun cevabý merak ediliyor. Corona virüs nedeniyle birçok alanda önlemler alýnýyor. Corona virüs önlemleri kapsamýnda askerlik ile ilgili detaylar gündeme geldi. Askerlerin terhis ve celp iþlemlerinin durdurulacaðý ve bedelli askerlikte uzaktan eðitime geçileceði detaylarý üzerinde duruluyor. Peki bedelli askerliðe uzaktan eðitim mi gelecek? Celp ve terhis tarihleri durdurulacak mý?
--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin yazýsýna göre, en son 1 Nisan'da terhis iþlemlerinin yapýldýðý Türk Silahlý Kuvvetleri'nde son celp iþleminin ise 19 Mart tarihinde gerçekleþtirildiði öðrenildi. Celp ve terhis dönemlerinde 60 bin asker terhis olurken, 60 bin kiþinin de askere alýndýðý öðrenildi. Koronavirüs salgýnýnýn ortaya çýkmasý üzerine TSK'da terhis sýrasý gelen askerler 14 gün önceden karantinaya alýnýyor. Askere alýnanlar ise salgýn tehlikesine karþýlýk birliklerine gönderilmeden önce 14 gün gözetim altýnda tutuluyordu.
ERDOÐAN'IN ONAYINA SUNULACAK
TSK'da yapýlan deðerlendirmede celp ve terhis dönemlerinde 120 bin kiþinin neden olacaðý hareketliliðin aileleriyle birlikte ciddi bir risk oluþturmasýndan endiþe edildiði öðrenildi. Terhis ve celplerin geçici bir süre durdurulmasý kararýnýn Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn onayýndan sonra yürürlüðe gireceði öðrenildi.
MSB: RÝSKLER ORTAYA ÇIKTI
"Terhisten 14 gün önce askerler kontrol altýna alýnýyor. 14 günlük kontrolden sonra il veya ilçe saðlýk müdürlükleriyle koordineli olarak terhisler yapýlýyor. En son 1 Nisan'da terhisler oldu. Terhisi gelen askerlerimizi 14 gün kontrol altýnda tuttuktan sonra 1 Nisan'da terhis ettik. En son 19 Mart'ta celp oldu. Onlarý da askere alýnca görev vermeden 14 gün süreyle bekletiliyor. Bu tedbirlere raðmen KOMMER'in tespitlerine göre yine de bazý risklerin olduðu ortaya çýktý. Þimdi terhis ve celplerin durdurulmasý konusu var. O nedenle 'Gerekirse kýsa bir süre için terhisleri uzatalým ve celpleri durduralým' þeklinde yaklaþým var. Bu konu üzerinde çalýþýlýyor. Bedelliler içinse 'Askerliklerini uzaktan eðitimle yaptýralým' düþüncesi var. Bu dövizli askerlikte yapýlmýþtý. Uzaktan eðitimle terhis edilmiþlerdi. Aynýsý bedelli için geliþtirilmek isteniyor.
Her dönemde, her celpte asker geliyor. Ayný zamanda binlerce asker de terhis oluyor. Aileleriyle birlikte 100 bini aþan bir nüfus hareketinden bahsediyoruz. Büyük bir hareketlilik. Þu anda bunlarý terhis olmadan önce 14 gün karantinaya alýyoruz. Ama terhis olduðu andan itibaren bilet almaya gidiyor, yolculuk yapýyor, evlerine gidene kadar insanlarla temasý oluyor. Ayný þekilde celp nedeniyle birliklerimize gelenler de koronavirüsü bulaþtýrabilirler. O nedenle terhis ve celpleri durdurma yönünde çalýþmalarýn yapýlmasý zaruret halini alýyor. Halkýmýzýn ve Mehmetçiðin saðlýðý esastýr. Gerekirse bir gün geç terhis olsun ama saðlýklý bir þekilde evinde bulunsun."
Bedelli askerliğe uzaktan eğitim mi gelecek? sorusunun cevabı merak ediliyor. Corona virüs nedeniyle birçok alanda önlemler alınıyor. Corona virüs önlemleri kapsamında askerlik ile ilgili detaylar gündeme geldi. Askerlerin terhis ve celp işlemlerinin durdurulacağı ve bedelli askerlikte uzaktan eğitime geçileceği detayları üzerinde duruluyor. Peki bedelli askerliğe uzaktan eğitim mi gelecek? Celp ve terhis tarihleri durdurulacak mı?
Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin yazısına göre, en son 1 Nisan'da terhis işlemlerinin yapıldığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nde son celp işleminin ise 19 Mart tarihinde gerçekleştirildiği öğrenildi. Celp ve terhis dönemlerinde 60 bin asker terhis olurken, 60 bin kişinin de askere alındığı öğrenildi. Koronavirüs salgınının ortaya çıkması üzerine TSK'da terhis sırası gelen askerler 14 gün önceden karantinaya alınıyor. Askere alınanlar ise salgın tehlikesine karşılık birliklerine gönderilmeden önce 14 gün gözetim altında tutuluyordu.
ERDOÄžAN'IN ONAYINA SUNULACAK
TSK'da yapılan değerlendirmede celp ve terhis dönemlerinde 120 bin kişinin neden olacağı hareketliliğin aileleriyle birlikte ciddi bir risk oluşturmasından endişe edildiği öğrenildi. Terhis ve celplerin geçici bir süre durdurulması kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından sonra yürürlüğe gireceği öğrenildi.
MSB: RİSKLER ORTAYA ÇIKTI
"Terhisten 14 gün önce askerler kontrol altına alınıyor. 14 günlük kontrolden sonra il veya ilçe sağlık müdürlükleriyle koordineli olarak terhisler yapılıyor. En son 1 Nisan'da terhisler oldu. Terhisi gelen askerlerimizi 14 gün kontrol altında tuttuktan sonra 1 Nisan'da terhis ettik. En son 19 Mart'ta celp oldu. Onları da askere alınca görev vermeden 14 gün süreyle bekletiliyor. Bu tedbirlere rağmen KOMMER'in tespitlerine göre yine de bazı risklerin olduğu ortaya çıktı. Şimdi terhis ve celplerin durdurulması konusu var. O nedenle 'Gerekirse kısa bir süre için terhisleri uzatalım ve celpleri durduralım' şeklinde yaklaşım var. Bu konu üzerinde çalışılıyor. Bedelliler içinse 'Askerliklerini uzaktan eğitimle yaptıralım' düşüncesi var. Bu dövizli askerlikte yapılmıştı. Uzaktan eğitimle terhis edilmişlerdi. Aynısı bedelli için geliştirilmek isteniyor.
Her dönemde, her celpte asker geliyor. Aynı zamanda binlerce asker de terhis oluyor. Aileleriyle birlikte 100 bini aşan bir nüfus hareketinden bahsediyoruz. Büyük bir hareketlilik. Şu anda bunları terhis olmadan önce 14 gün karantinaya alıyoruz. Ama terhis olduğu andan itibaren bilet almaya gidiyor, yolculuk yapıyor, evlerine gidene kadar insanlarla teması oluyor. Aynı şekilde celp nedeniyle birliklerimize gelenler de koronavirüsü bulaştırabilirler. O nedenle terhis ve celpleri durdurma yönünde çalışmaların yapılması zaruret halini alıyor. Halkımızın ve Mehmetçiğin sağlığı esastır. Gerekirse bir gün geç terhis olsun ama sağlıklı bir şekilde evinde bulunsun."