Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği bölgede arama kurtarma çalışmaları da hızla devam ediyor. MEB, aldığı son kararla okulları 20 şubat tarihine kadar erteledi. Peki Deprem tatilinde ek ders, DYK ödenir mi? İşte detaylar...
Abone Ol
Milli Eðitim Bakanlýðý Türkiye genelinde okullarý deprem nedeni ile tatil etti. Kar nedeni ile de kar tatili kararlarý alýnýyor. Peki bu idari tatillerde idari izinli öðretmenlere ek ders ücreti ödenir mi? Öðretmenlerin ek ders ücreti tam mý ödenir? Ýþte detaylar:
DEPREM TATÝLÝNDE EK DERS, DYK ÜCRETÝ ÖDENÝR MÝ? Ýdari izinlerde Milli Eðitim Bakanlýðý ve Valilikler, okula gitmeyen, ders yapamayan öðretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceði hakkýnda genel hükümler þöyle:
--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Milli Eðitim Bakanlýðýna baðlý örgün ve yaygýn eðitim kurumlarýnda ders yýlý içerisindeki iþ günlerinde genel idari izinli olmalarý sebebiyle eðitim ve öðretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öðretmenler ile öðrencilerin çeþitli nedenlerle sýnýf veya okul bütünlüðünde izinli sayýlmalarý sebebiyle eðitim ve öðretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öðretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylýk karþýlýðý ders, varsa ek ders, ders niteliðinde yönetim, hazýrlýk ve planlama görevlerini yapmýþ sayýlýrlar."
Valilik tatil kararý verdiðinde öðretmenlerin ek ders ücreti ödeniyor. Herhangi bir nedenle eðitime ara verilmesi kararlaþtýrýlan il ve ilçelerde görev yapan öðretmenleri bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylýk karþýlýðý ders, varsa ek ders, ders niteliðinde yönetim, hazýrlýk ve planlama görevlerini yapmýþ sayýlacaklarýndan ek ders ücretleri tam ödenecektir.
DEPREM TATÝLÝNDE EK DERS ÖDENÝR MÝ?
Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan açýklanan 20 Þubat tarihine kadar okullarýn tatil edilmesi kararýnda da ayný hükümler geçerlidir.
Öðretmenlere ek ders ücretleri tam olarak ödenir.
Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde okulları deprem nedeni ile tatil etti. Kar nedeni ile de kar tatili kararları alınıyor. Peki bu idari tatillerde idari izinli öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi? Öğretmenlerin ek ders ücreti tam mı ödenir? İşte detaylar:
DEPREM TATİLİNDE EK DERS, DYK ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?
İdari izinlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilikler, okula gitmeyen, ders yapamayan öğretmenlere ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği hakkında genel hükümler şöyle:
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."
Valilik tatil kararı verdiğinde öğretmenlerin ek ders ücreti ödeniyor. Herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi kararlaştırılan il ve ilçelerde görev yapan öğretmenleri bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenecektir.
DEPREM TATİLİNDE EK DERS ÖDENİR Mİ?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 20 Şubat tarihine kadar okulların tatil edilmesi kararında da aynı hükümler geçerlidir.
Öğretmenlere ek ders ücretleri tam olarak ödenir.