Geri
İleri  

Mirketler neden ölür? Mirketler hakkında İlginç bilgiler

Mirketler, Afrika'nın güney ucuna yakın Etiyopya bölgesine özgü hayvanlardır. Coğrafi dağılımları, Angola'nın güneybatı köşesini, güneydoğuda Namibya, Botsvana ve Güney Afrika'ya kadar uzanıyor. Mirketler, kurak veya yarı kurak açık ovalar ve nehirlerin yakınındaki kayalık yarıklar dahil olmak üzere çeşitli habitatlarda yaşarlar. Vahşi doğada, mirketler 5 ila 15 yıl arasında yaşarlar.

Mirket, Güney Afrika'daki açýk ve kurak, yarý çöl ovalarýn zorlu koþullarýnda yaþayan, yiyecek arayan küçük bir memeli türüdür.

Farklý coðrafi konumlarda bulunan üç farklý mirket alt türü vardýr ve görünüþ olarak çok benzer olmalarýna raðmen, kürk renkleri ve iþaretlerinde biraz farklýlýk gösterirler.

24 ila 30 cm boylarýnda, koloni hâlinde yaþayan mirketlerin kolonileri 20-50 arasý hayvandan oluþur.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Mirketler Neden Ölür? 

Mirketler, kolonisine ve koloni içindeki ailelerine çok baðlýlardýr. Bu nedenle mirketler, eðer sevdiðini baþka bir koloniden biriyle birlikte olduðunu görürse üzüntüden ölebilirler.


Mirketlerin Anatomik Yapýsý

Mirket, uzun ve ince bir gövdeye sahip, hayvanýn toplam uzunluðunu neredeyse iki katýna çýkaran uzun ve hafif ama siyah uçlu bir kuyruða sahip küçük boyutlu bir hayvandýr.

Mirketler, sýrtlarýnda sekiz koyu çizgi, iþaretler ve daha açýk bir yüz ve alt kýsým ile kumlu ila açýk kahverengi renktedir.

Uzun burunlarý, siyah burunlarý ve gözlerinin etrafýnda koyu renkli bantlarý vardýr. Mirketler, ön pençelerinde kavisli ve 2 cm'ye kadar uzayabilen uzun, keskin pençelere sahip hayvanlardýr ve hem yuvalarýný kazmalarýna hem de yumuþak kumun altýna gömülü küçük hayvanlarý bulmalarýna yardýmcý olur.

Mirketin kürkü aslýnda farklý çöl koþullarýna dikkat çekici bir þekilde uyum saðlamýþtýr.

Mirketlerin Daðýlýmlarý ve Yaþam Alanlarý

Mirket, güney ve batý Afrika'da bulunan bir hayvandýr. Kalahari Çölü'nün kuru çalýlýklarýnda yaþar. Angola'dan Güney Afrika'ya kadar Güney Afrika'daki beþ farklý ülkeyi kapsayan bu geniþ, kurak bölgede gündüzleri yerde yiyecek arayan ve geceleri kumdaki devasa yuvalarýna çekilen mirketlere rastlanýr.

Kalahari Çölü'ndeki koþullar, yazýn 40 santigrat dereceye ulaþan (kum sýcaklýðý 70 derece) ve sert kýþ gecelerinde sýfýrýn oldukça altýna -10 dereceye kadar düþen sýcaklýklarla inanýlmaz boyutlardadýr.

Afrika'nýn bu bölgesi, inanýlmaz derecede düþük bir yýllýk yaðýþ seviyesine sahiptir ve genellikle Ocak ve Nisan aylarý arasýnda yalnýzca nadir, küçük bir miktar düþer ve bundan sonra Kalahari, daha soðuk kýþ aylarý baþlamadan önce kýsa bir süre için iyi bitki örtüsü ve hayat dolu bir bölgeye dönüþür.

Mirketlerin Yaþam Tarzlarý

Mirket, çöl bölgelerinde genellikle 10 ila 30 birey içeren gruplar halinde yaþayan oldukça sosyal bir hayvandýr.

Sabahýn erken saatlerinde güneþlenmek için yuvalarýndan çýktýktan sonra, grubun çoðunluðu yiyecek aramaya çýkarken, diðerleri yavrulara bakýcýlýk yapar.

Mirketlerin Üremeleri ve Yaþam Döngüleri

Bir grupta birden fazla üreyen çift olmasýna raðmen mirket toplumuna genellikle bir erkek ve diþi çift hakimdir. Genç mirketler, yaklaþýk 11 hafta süren bir gebelik döneminden sonra genellikle Kasým ayýnda doðarlar. Yaz baþýnda eþiyle çiftleþen diþi mirket, yuvadaki çim kaplý bir odada kör ve kürkleri olmadan doðan 2 ila 5 küçük yavru doðurur.

Diðer birçok küçük memeli türünün yetiþtirilmesinden farklý olarak, hem diþiler hem de erkekler yavrularýna, genç mirketlere çevredeki çölde hayatta kalma becerilerini öðretir.

Grubun çoðunluðu yiyecek ararken, genç mirketler yuvadan asla uzaklaþmaz. Mirketler vahþi doðada 10 yýla kadar yaþayabilir, ancak esaret altýnda daha uzun süre yaþadýklarý bilinmektedir.

Mirketlerin Beslenme Alýþkanlýklarý

Mirket etobur bir hayvandýr, yani küçük boyutuna raðmen, hayatta kalmak için ihtiyaç duyduðu tüm besinleri elde etmek için yalnýzca küçük hayvanlarý arar ve yer.

Mirketlerdekum yüzeyinin hemen altýnda gizlenen potansiyel avlarý koklamak için kullanýlan mükemmel bir koku alma duyusu vardýr.

Mirketlerin boyutlarýnýn küçük olmasý ve bu kadar zorlu bir ortamda yaþamaya uyum saðlamýþ olmalarý nedeniyle, gece boyunca vücut aðýrlýklarýnýn yaklaþýk %5'ini kaybettikleri bilindiðinden, uyanýk olduklarý saatlerin çoðunu yiyecek arayarak geçirmek zorundadýrlar. bu nedenle her gün yeterince yemek yediklerinden emin olmalýdýrlar.

Mirketler Ýçin Doðadaki Tehditler

Mirketlerin küçük boyutlarý nedeniyle hem yerde hem de havada bulunan çok sayýda hayvan türü için doðal bir avdýrlar. Mirketler için en büyük tehdit, þahinler ve kartallar gibi bu hayvanlarý baþlarýnýn üstünden görebilen yýrtýcý kuþlar ve onlarý yerde avlayan yýlanlar gibi yerde yaþayan yýrtýcýlardýr.

Mirketler, kendilerini açýk ve kurak çevrelerinde bu kadar savunmasýz olmaktan korumak için sayýca güvenlik taktiðini benimser ve yaklaþan herhangi bir tehlikeye karþý grubun geri kalanýný uyarmak için her zaman nöbet tutan bir kiþinin olmasýný saðlar.

Mirketler Hakkýnda Ýlginç Gerçekler

Nöbetçi mirket, yaklaþan tehlikeyi tespit ederse, grubun geri kalanýna alarm verir. Mirketlerin birbirleriyle iletiþim kurmak için çok çeþitli sesli çaðrýlar kullandýklarý, grubun geri kalanýný yaklaþan bir yýrtýcý kuþa karþý uyarmak için uzun ulumalar ve yerdeki gruba yaklaþan bir avcý hakkýnda onlarý uyarmak için kýsa çift havlamalar kullandýklarý bilinmektedir.

Mirket, karakteristik davranýþlarýyla insanlarý her zaman büyüleyen ve onlarý Afrika'nýn en ikonik küçük memeli türlerinden biri yapan türlerden biridir.

Mirketler, Afrika'nýn diðer türleri kadar insan faaliyetleri tarafýndan þiddetli bir þekilde tehdit edilmemelerine raðmen, yýkýcý etkileri olabilecek hastalýklara yakalanma konusunda diðer hayvanlardan daha fazla hassastýrlar.

Bugün mirket, Dünya Doða ve Doðal Kaynaklarý Koruma Birliði tarafýndan yakýn gelecekte doðal ortamýnda soyu tükenmekte olan Asgari Endiþe Hayvaný olarak listelenmiþtir.

Mirket, Güney Afrika'daki açık ve kurak, yarı çöl ovaların zorlu koşullarında yaşayan, yiyecek arayan küçük bir memeli türüdür.

Farklı coğrafi konumlarda bulunan üç farklı mirket alt türü vardır ve görünüş olarak çok benzer olmalarına rağmen, kürk renkleri ve işaretlerinde biraz farklılık gösterirler.

24 ila 30 cm boylarında, koloni hâlinde yaşayan mirketlerin kolonileri 20-50 arası hayvandan oluşur.

Mirketler Neden Ölür? 

Mirketler, kolonisine ve koloni içindeki ailelerine çok bağlılardır. Bu nedenle mirketler, eğer sevdiğini başka bir koloniden biriyle birlikte olduğunu görürse üzüntüden ölebilirler.

Mirketlerin Anatomik Yapısı

Mirket, uzun ve ince bir gövdeye sahip, hayvanın toplam uzunluğunu neredeyse iki katına çıkaran uzun ve hafif ama siyah uçlu bir kuyruğa sahip küçük boyutlu bir hayvandır.

Mirketler, sırtlarında sekiz koyu çizgi, işaretler ve daha açık bir yüz ve alt kısım ile kumlu ila açık kahverengi renktedir.

Uzun burunları, siyah burunları ve gözlerinin etrafında koyu renkli bantları vardır. Mirketler, ön pençelerinde kavisli ve 2 cm'ye kadar uzayabilen uzun, keskin pençelere sahip hayvanlardır ve hem yuvalarını kazmalarına hem de yumuşak kumun altına gömülü küçük hayvanları bulmalarına yardımcı olur.

Mirketin kürkü aslında farklı çöl koşullarına dikkat çekici bir şekilde uyum sağlamıştır.

Mirketlerin Dağılımları ve Yaşam Alanları

Mirket, güney ve batı Afrika'da bulunan bir hayvandır. Kalahari Çölü'nün kuru çalılıklarında yaşar. Angola'dan Güney Afrika'ya kadar Güney Afrika'daki beş farklı ülkeyi kapsayan bu geniş, kurak bölgede gündüzleri yerde yiyecek arayan ve geceleri kumdaki devasa yuvalarına çekilen mirketlere rastlanır.

Kalahari Çölü'ndeki koşullar, yazın 40 santigrat dereceye ulaşan (kum sıcaklığı 70 derece) ve sert kış gecelerinde sıfırın oldukça altına -10 dereceye kadar düşen sıcaklıklarla inanılmaz boyutlardadır.

Afrika'nın bu bölgesi, inanılmaz derecede düşük bir yıllık yağış seviyesine sahiptir ve genellikle Ocak ve Nisan ayları arasında yalnızca nadir, küçük bir miktar düşer ve bundan sonra Kalahari, daha soğuk kış ayları başlamadan önce kısa bir süre için iyi bitki örtüsü ve hayat dolu bir bölgeye dönüşür.

Mirketlerin Yaşam Tarzları

Mirket, çöl bölgelerinde genellikle 10 ila 30 birey içeren gruplar halinde yaşayan oldukça sosyal bir hayvandır.

Sabahın erken saatlerinde güneşlenmek için yuvalarından çıktıktan sonra, grubun çoğunluğu yiyecek aramaya çıkarken, diğerleri yavrulara bakıcılık yapar.

Mirketlerin Üremeleri ve Yaşam Döngüleri

Bir grupta birden fazla üreyen çift olmasına rağmen mirket toplumuna genellikle bir erkek ve dişi çift hakimdir. Genç mirketler, yaklaşık 11 hafta süren bir gebelik döneminden sonra genellikle Kasım ayında doğarlar. Yaz başında eşiyle çiftleşen dişi mirket, yuvadaki çim kaplı bir odada kör ve kürkleri olmadan doğan 2 ila 5 küçük yavru doğurur.

Diğer birçok küçük memeli türünün yetiştirilmesinden farklı olarak, hem dişiler hem de erkekler yavrularına, genç mirketlere çevredeki çölde hayatta kalma becerilerini öğretir.

Grubun çoğunluğu yiyecek ararken, genç mirketler yuvadan asla uzaklaşmaz. Mirketler vahşi doğada 10 yıla kadar yaşayabilir, ancak esaret altında daha uzun süre yaşadıkları bilinmektedir.

Mirketlerin Beslenme Alışkanlıkları

Mirket etobur bir hayvandır, yani küçük boyutuna rağmen, hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri elde etmek için yalnızca küçük hayvanları arar ve yer.

Mirketlerdekum yüzeyinin hemen altında gizlenen potansiyel avları koklamak için kullanılan mükemmel bir koku alma duyusu vardır.

Mirketlerin boyutlarının küçük olması ve bu kadar zorlu bir ortamda yaşamaya uyum sağlamış olmaları nedeniyle, gece boyunca vücut ağırlıklarının yaklaşık %5'ini kaybettikleri bilindiğinden, uyanık oldukları saatlerin çoğunu yiyecek arayarak geçirmek zorundadırlar. bu nedenle her gün yeterince yemek yediklerinden emin olmalıdırlar.

Mirketler İçin Doğadaki Tehditler

Mirketlerin küçük boyutları nedeniyle hem yerde hem de havada bulunan çok sayıda hayvan türü için doğal bir avdırlar. Mirketler için en büyük tehdit, şahinler ve kartallar gibi bu hayvanları başlarının üstünden görebilen yırtıcı kuşlar ve onları yerde avlayan yılanlar gibi yerde yaşayan yırtıcılardır.

Mirketler, kendilerini açık ve kurak çevrelerinde bu kadar savunmasız olmaktan korumak için sayıca güvenlik taktiğini benimser ve yaklaşan herhangi bir tehlikeye karşı grubun geri kalanını uyarmak için her zaman nöbet tutan bir kişinin olmasını sağlar.

Mirketler Hakkında İlginç Gerçekler

Nöbetçi mirket, yaklaşan tehlikeyi tespit ederse, grubun geri kalanına alarm verir. Mirketlerin birbirleriyle iletişim kurmak için çok çeşitli sesli çağrılar kullandıkları, grubun geri kalanını yaklaşan bir yırtıcı kuşa karşı uyarmak için uzun ulumalar ve yerdeki gruba yaklaşan bir avcı hakkında onları uyarmak için kısa çift havlamalar kullandıkları bilinmektedir.

Mirket, karakteristik davranışlarıyla insanları her zaman büyüleyen ve onları Afrika'nın en ikonik küçük memeli türlerinden biri yapan türlerden biridir.

Mirketler, Afrika'nın diğer türleri kadar insan faaliyetleri tarafından şiddetli bir şekilde tehdit edilmemelerine rağmen, yıkıcı etkileri olabilecek hastalıklara yakalanma konusunda diğer hayvanlardan daha fazla hassastırlar.

Bugün mirket, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından yakın gelecekte doğal ortamında soyu tükenmekte olan Asgari Endişe Hayvanı olarak listelenmiştir.

✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEÅžEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ÅžU ANDA BUNU KONUÅžUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator