Şampiyon Beşiktaş kupasına kavuşuyor
|| Son güncellemeBoğaz'dan tekneyle gelecek olan Beşiktaş, sonrasında müze tarafına kurulan platformdan taraftarları selamlayacak.
Boğaz'dan tekneyle gelecek olan Beşiktaş, sonrasında müze tarafına kurulan platformdan taraftarları selamlayacak.
Geçen yılki şampiyonluk kutlamalarında olduğu gibi siyah-beyazlı takımın oyuncuları ve teknik heyeti yine Boğaz'dan özel tekneyle Dolmabahçe'ye gelecek.
Saat 13.00'te Anadolu Hisarı önünden hareket edecek olan tekneye İstanbul Boğazı'nda taraftarlar da teknelerle eşlik edecek. Takımın turu Dolmabahçe'de son bulacak. Sonrasında üst açık otobüse geçecek olan teknik heyet ve oyuncular, Vodafone Stadı'na girmeden önce saat 14.30'da Denizbank Tribünü'ndeki terasa kurulan platforma çıkıp buradan taraftarları selamlayacaklar.
15. KUPA BUGGY İLE GELECEK
Beşiktaş saat 17.00'de başlayacak mücadelede Osmanlıspor ile sezonun son maçını oynayacak. Karşılaşmanın bitiminde ise kupa töreni düzenlenecek. 30 kişilik Beşiktaş Korosu'nun marşlar söylemesiyle başlayacak olan seremoni, yavru kartalların sahada bayraklarla yürümesiyle devam edecek.
Siyah-beyazlıların 15. şampiyonluk kupası, buggy/olips aracı ile Vodafone Stadı'nda bir tur atacak ve kaideye konulacak. Futbol takımının sahaya davet edilmesinin ardından da Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun şampiyonluk kupası siyah-beyazlı futbolcuların ellerinde yükselecek.
Oğuzhan Özyakup evinin balkonuna 3 yıldızlı dev Beşiktaş bayrağı astı. 24 yaşındaki oyuncu, bayrakla çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.
Yeni statta 2 sezonda 2 şampiyonluk
Siyah-beyazlı takım, Vodafone Stadı'nın hizmete girmesi sonrası kısa sürede iki şampiyonluk yaşamayı başardı.
Beşiktaş, 11 Nisan 2016'da hizmete giren yeni stadında geçen sezon ligde 3 iç saha karşılaşmasına çıktı. Bursaspor maçıyla ilk kez Vodafone Stadı'nda taraftarlarının önüne çıkan siyah-beyazlılar, burada kısa sürede ikinci şampiyonluk kupasına kavuşacak.
Geçen sezon sahasında şampiyonluğunu ilan etti
Siyah-beyazlı takım, geçen sezon elde ettiği şampiyonluğu Vodafone Stadı'nda Osmanlıspor ile yaptığı karşılaşmayı kazanarak ilan etti.
Stadındaki ilk maçında Bursaspor'u 3-2 mağlup eden ve ardından Kayserispor'a 4-0 üstünlük kuran Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor'u Vodafone Stadı'nda 3-1 mağlup ederek bitime bir hafta kala şampiyonluğu garantiledi.
Bu sefer Osmanlıspor maçıyla kupayı kaldıracak
Beşiktaş, Vodafone Stadı'nda Osmanlıspor'la yapacağı karşılaşmayla bu sefer şampiyonluk kupasını kaldıracak.
Süper Lig'in 32. haftasında Gaziantepspor ile yaptığı maçı 4-0 kazanarak şampiyonluğu garantileyen siyah-beyazlılar, kupasını ise 34. haftadaki Osmanlıspor maçında alacak.
Ligde rakiplerine büyük üstünlük kurdu
Siyah-beyazlılar, Vodafone Stadı'nda lig maçlarında rakiplerine büyük üstünlük kurdu.
Beşiktaş, ligin yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası da olmak üzere Dolmabahçe'deki statta toplam 29 kez rakiplerini konuk etti. Bu maçların 21'ini kazanan siyah-beyazlılar, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, Vodafone Stadı'ndaki tek yenilgisini bu sezon Türkiye Kupası çeyrek finalinde 1-0 mağlup olduğu Fenerbahçe karşısında aldı.
Geçen sezonun son bölümünden itibaren stadında 19 lig maçına çıkan Beşiktaş, 15 galibiyet ve 4 beraberlikle 49 puan topladı. Avrupa kupalarında 6 karşılaşmada üçer galibiyet ve beraberlik alan siyah-beyazlılar, Türkiye Kupası'nda ise 4 maçta 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.
Vodafone Stadı'nda "dalya"ya 2 gol kaldı
Siyah-beyazlı ekibin Osmanlıspor ile yapacağı lig maçında 100. gol heyecanı yaşanacak.
Hizmete girdiği ilk maçtan itibaren keyifli ve gollü maçlara sahne olan Vodafone Stadı'nda Beşiktaş ve rakipleri şu ana dek toplam 98 gol kaydetti. Siyah-beyazlı ekip, bunların 70'ine imza atarken, konuk takımlar 28 kez fileleri havalandırdı.
Vodafone Stadı'nda 29 maçta 98 gol atılarak 3,3 gol ortalaması yakalandı. 29 karşılaşmada 70 gol atan Beşiktaş ise 2,4 gol ortalamasıyla oynadı.
Ligde 68 gol atıldı
Beşiktaş'ın Dolmabahçe'deki stadında yaptığı 19 karşılaşmada 68 gol kaydedildi.
Siyah-beyazlı takım, bu 19 karşılaşmada toplam 50 gol kaydederek 2,6 ortalama tutturdu. Vodafone Stadı'nda Beşiktaş'a konuk olan ekipler ise 18 gol attı.
Bu stattaki 6 Avrupa kupası maçında Beşiktaş 13, rakipleri de 8 gol attı. Türkiye Kupası'ndaki 4 maçta siyah-beyazlılar 7 kez fileleri havalandırıp, kalesinde 2 gol gördü.