SPORX ÇEREZ POLİTİKALARI

Kişisel verilerin korunması hakkında bilgilendirme

Bilgilerinizin gizliliği ve güvenliği bizim için önemli; bu sebeple kişisel verilerinizin korunması amacıyla 7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK" ya da "Kanun") kapsamında şirketlerin uyması gereken usul ve esaslar ile hak ve özgürlükleriniz hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Bu bilgilendirme, Kanun'un 10. Maddesi gereğince ve yasal zorunluluk nedeniyle yapılmaktadır.

Bu politika,

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası'nın ve İletişim İzni'nin Amacı

Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni;

  • İçerik ve Yer Sağlayıcısı olduğumuz işbu internet sitesinin ("www.sporx.com") ne tür kişisel veriler topladığını,

  • Bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,

  • İnternet Sitesi'nin kişisel verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini,

  • İnternet Sitesi'nin işlediği kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi,

  • Çerez'ler (Cookie) hakkında bilgilendirmeyi ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğinizi açıklamaktadır.

Sporx.com'a üye olmak veya sadece ziyaretçi (üye olmayan ama Sporx.com servislerinden sınırlı biçimde yararlananlar) olarak Sporx.com'un hizmetlerini kullanmanın koşullarından biri olarak bazı bilgileriniz Sporx.com tarafından alınmakta, işlenmekte ve saklanmaktadır. Sporx, gizliliğinizi aşağıda yer alan kurallar çerçevesinde korumaktadır.

 

Çerez nedir?

Çerez, ziyaret ettiğiniz web sitesi tarafından tarayıcınıza gönderilen küçük bir metin parçasıdır. Bu, web sitesinin ziyaretinizle ilgili bilgileri (örneğin, tercih ettiğiniz dil ve diğer ayarlar) hatırlamasına yardımcı olur. Yani bir sonraki ziyaretinizde kolaylık sağlayabilir ve siteyi daha kullanışlı hale getirebilir. Çerezler önemli bir role sahiptir. Onlar olmasaydı, Web kullanımı zorlaşırdı. Çerezleri pek çok amaçla kullanırız. Örneğin, size daha alakalı reklamlar göstermek, bir sayfaya kaç ziyaretçi geldiğini belirlemek, hizmetlerimize kaydolmanıza yardımcı olmak ve verilerinizi korumak için kullanırız.

 

Ne tür veriler toplarız ve çerezleri ne için kullanıyoruz?

Çerezleri, sitelerimizin daha kolay kullanılması, sizin ilgi ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlanması ve kullanıcılarımıza akıllı reklam gösterimi için kişiselleştirme amacıyla kullanıyoruz. İnternet siteleri bu çerez dosyaları okuyup yazabiliyorlar ve bu sayede tanınmanız ve size daha uygun bir internet sitesi sunulması amacıyla sizinle ilgili önemli bilgilerin hatırlanması sağlanıyor (tercih ayarlarınızın hatırlanması gibi)

Çerezler ayrıca, sitelerimiz üzerinde gelecekteki hareketlerinizin hızlanmasına da yardımcı olur. Bunlara ek olarak, ziyaretçilerin sitelerimizi nasıl kullandığını anlamak ve sitelerimizin tasarımı ile kullanışlılığını geliştirmek amacıyla çerezleri sitelerimizin kullanımı hakkında istatistiksel bilgiler toplamak için de kullanabiliriz.

 

Üçüncü partilere ait çerezler / Reklam Çerezleri

İş ortaklarımızın kendi reklamlarını ve web sitelerini yönetmelerine yardımcı olmak için Google tarafından AdSense, Google Analytics ve DoubleClick markalı çeşitli hizmetler de dahil olmak üzere pek çok ürün sunulur. Bu hizmetlerde diğer sitelerde ve uygulamalarda bu ürünlerden birini kullanan bir sayfayı ziyaret ettiğinizde ya da bir reklamı gördüğünüzde, tarayıcınıza çeşitli çerezler gönderilebilir.

Örneğin bunlar google.com, doubleclick.net,  googlesyndication.com veya googleadservices.com dahil olmak üzere birkaç farklı alan adından ayarlanmış olabilir. Reklamcılık ürünlerimizden bazıları, iş ortaklarımızın bizim hizmetlerimizle (reklam ölçümü, raporlama hizmeti vb.) birlikte, başka hizmetleri de kullanmasına olanak verir ve bu hizmetler tarayıcınıza kendi çerezlerini gönderebilir. Bu çerezler, onların alan adlarından ayarlanır.

Öte yandan sitenin kullanış verimini artırmak, ilgi duyduğunuz alanlara ait size özel haber göstermek gibi çeşitli site iyileştirmeleri için de çerezler ve 3. partilerin çerezlerini kullanırız.

İş ortaklarımızdan biri olan Google tarafından kullanılan çerez türleri ile bunların nasıl kullanıldığı konusunda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz

https://www.google.com.tr/intl/tr/policies/technologies/types/

 

Çerezler hakkında önemli bildirim

Hiçbir çerez ya da çerezlerin kullanılması yoluyla elde edilen hiçbir bilgi üçüncü taraflara satılmaz. Ayrıca, çerezleri kullanımımız, ziyaretçilerimizin kimliklerini öğrenmek ya da bu siteden elde edilen herhangi bir veriyi kişi kimliğini tanımlayıcı herhangi bir bilgi ile ilişkilendirmek amacı taşımamaktadır.

 

Çerezleri kontrol etmek veya silmek

Internet Explorer:

  • Tarayıcınızda Araçlar menüsüne gidin ve İnternet Seçenekleri > Gizlilik > Gelişmiş ögesini seçin.

  • Otomatik Tanımlama Bilgisi İşlemeyi Geçersiz Kıl seçeneğine tıklayın.

  • Internet Explorer'ın birinci taraf web sitelerinden ve üçüncü taraf web sitelerinden (şu anda görüntülemekte olduğunuz dışındaki bir web sitesi) gelen tanımlama bilgilerini nasıl işlemesini istediğinizi seçin.

  • Çerezlerin her zaman bilgisayarınıza kaydedilmesine izin vermek için Kabul Et seçeneğine tıklayın.

  • Çerezlerin hiçbir zaman bilgisayarınıza kaydedilmesine izin vermemek için Engelle seçeneğine tıklayın.

  • Bilgisayarınızda bir çerezin kaydedilmesine izin verip vermediğinizin sorulması için Sor seçeneğine tıklayın.

  • Her zaman oturum çerezlerinin (Internet Explorer'ı kapattığınızda bilgisayarınızdan silinecek çerezler) bilgisayarına kaydedilmesine izin vermek için Her Zaman Oturuma Özgü Tanımlama Bilgilerine İzin Ver seçeneğine tıklayın.

 

Safari:

  • Safari -> Tercihler'i seçin.

  • Güvenlik araç çubuğu düğmesine tıklayın.

  • Safari, tercih ayarlarını gösterir.

  • Bu radyo düğmesi seçenekleri ile çerezlerin nasıl kabul edileceğini seçin:

  • Asla: Çerezleri tamamen engeller.

  • Her zaman: Tüm çerezleri kabul eder.

  • Sadece Gezinilen Sitelerden: Sitelerin yasa dışı çerez yağmuruna izin vermeden doğru bir şekilde çalışmasına izin verecek olan, varsayılan seçenek.

  • Sisteminizde şu anda bulunan çerezleri görüntülemek için Tanımlama Bilgilerini Göster düğmesine tıklayın.

  • O çerezi kullanan site, dosya içindeki her tür bilgiyi unutacaktır, bu da örneğin otomatik olarak bir tanımlama bilgisinden okunan bir parolayı siteye sağlamak gibi işleri manüel olarak halletmeniz gerekeceği anlamına gelir.

  • Değişiklikleri kaydetmek için Kapat düğmesine tıklayın.

Google Chrome:

  • Tarayıcı araç çubuğundaki İngiliz anahtarı simgesine tıklayın.

  • Seçenekleri seçin (Mac ve Linux'ta Tercihler, Chromebook'ta Ayarlar).

  • Gelişmiş Ayarları Göster sekmesine tıklayın.

  • "Gizlilik" bölümünde İçerik Ayarları'na tıklayın.

  • Ekrana gelen İçerik Ayarları'ndaki Çerezler sekmesine tıklayın:

  • Çerezleri silin

  • Çerezler ve Site Verileri iletişim kutusunu açmak için "Tüm çerezler ve site verileri"ne tıklayın.

  • Tüm çerezleri silmek için iletişim kutusunun en altındaki Tümünü kaldır seçeneğine tıklayın. Belirli bir çerezi silmek için çerezi yayınlayan siteyi, daha sonra çerezi seçip Kaldır'a tıklayın.

  • Varsayılan olarak çerezleri engelleyin

  • Tüm çerezleri engelleyin: "Sitelerin veri ayarlamasını engelle" seçeneğini seçin. Bu ayarı seçmenin, çalışmak için oturum açmayı gerektiren birçok siteyi engelleyeceğini unutmayın. Her çerez engellendiğinde adres çubuğunda bir simge göreceksiniz.

  • Sadece üçüncü taraf çerezlerini engelleyin: "Üçüncü taraf çerezlerini ve site verilerini engelle" işaret kutusunu seçin. İstisnalar listesine bir site eklemiş olsanız ve onun çerezlerine izin vermiş olsanız dahi sitenin üçüncü taraf çerezleri bu kutu işaretliyken kabul edilmeyecektir.

  • Varsayılan olarak çerezlere izin verin

  • Hem birinci taraf hem üçüncü taraf çerezlerine izin vermek için "Yerel verilerin ayarlanmasına izin ver" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Sadece birinci taraf çerezlerini kabul etmek istiyorsanız, "Üçüncü taraf çerezlerini ve site verilerini engelle" işaret kutusunu seçin.

  • Belirli web sitelerinden veya ana makinelerden gelen çerezler için istisna yaratın

  • Belirli birkaç site veya ana makine için çerezlerin nasıl ele alınacağını kontrol etmek için İstisnaları yönet başlığına tıklayın. Ekrana gelen Çerez ve Site Verileri İstisnaları iletişim kutusuna bir kural eklemek için aşağıdaki adımları takip edin:

  • "Yeni bir istisna kalıbı ekle" alanına tıklayın ve istisna yaratmak istediğiniz ana makine adını girin.

  • Tüm ana makine için istisnalar yaratmak için ana makine adı öncesine [*.] girin (örn. [*.]google.com).

  • Aynı zamanda bir IP adresi, IPv6 adresi veya http olmayan bir URL belirtebilirsiniz.

  • Sitenin çerez ayarlayıp ayarlayamayacağını belirlemek için menüyü kullanın. Sadece Oturum'u seçerseniz çerezler, tarayıcıyı her kapattığınızda silinecektir.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi ve çerezlerin tarayıcınıza yüklenmesini engellemeye ilişkin ayrıntılı talimatlar için lütfen şuraya bakın: www.allaboutcookies.org

Çerezler ve kişisel bilgileriniz ile ilgili daha fazla bilgi almak, kişisel verilerinizin tarafımızca silinmesini talep etmek için bize her zaman destek@sporx.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 Avrupa'da Patlayan Haberler
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok