Advocaat: "Transfere gerek olmayabilir"
|| Son güncellemeFenerbahçe, Dick Advocaat ile 2016-2017 sezonu için anlaştığını duyurdu. Advocaat'ın basın törenindeki açıklamalarını Sporx olarak canlı aktardık.
Fenerbahçe, Dick Advocaat ile 2016-2017 sezonu için anlaştığını duyurdu. Advocaat'ın basın törenindeki açıklamalarını Sporx olarak canlı aktardık.
Teknik direktör Vitor Pereira'nın ardından Dick Advocaat ile anlaşan ve bugün 14:30'da imza attıracak olan Fenerbahçe, Hollandalı teknik adam için KAP'a açıklama yaptı.
Sarı-lacivertliler, Teknik direktör Dick Advocaat ile 2016-2017 sezonu için anlaşmaya varıldığını duyurdu.
Fenerbahçe yeni teknik direktörü Dick Advocaat resmi sözleşmenin altına imza attı ve açıklamalarda bulundu.
"FENERBAHÇE'NİN İYİ BİR KADROSU VAR"
Fenerbahçe'ye geldiği için büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Hollandalı teknik adam, "Harikalar duygular içerisindeyim, bu ailenin bir parçası olmak benim için gurur verici. Herkese, bize verdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Bir kere takımla idmana çıktım, Fenerbahçe'nin son yıllarına baktığımız zaman ya 1. olmuş ya da 2, demek ki iyi bir kadro var. Bizim burada Galatasaray ve Beşiktaş ile fark yaratmamız gerekiyor. Takım olarak bunu başarırsak işimiz daha da kolay olacak. Benim sevdiğim sistem 4-3-3 ancak kadroya bakacağız, 4-4-2'ye de dönebiliriz" dedi.
ADVOCAAT, FUTBOLCULAR NE DEDİ?
Fenerbahçeli futbolcular ile yaptığı görüşmeyi de anlatan Advocaat, "Bizim için en önemli nokta, maç içerisinde insiyatif alabilmemiz. İyi bir kadromuz var, ancak dün oyuncularımızla da konuştum. Bir yola çıkıyorsak, hep beraber çıkmalıyız, herkes çalışmak, mücadele etmek ve savaşmak zorunda. Bunu başarır ve bireysel yetenekleri de ön plana çıkartırsak istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz" şeklinde konuştu
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise, Vitor Pereira'nın ayrılış süreci hakkında, "Fenerbahçe'nin bir futbol aklının olmadığı söyleniyor, bu neye dayanarak söyleniyor. Pereira'nın da bir sözleşmesi var ve bu sözleşme uluslararası beyanlara dayanır. Pereira sezon başında bizle bir sözleşme yaptı ve belirli bir formasyon, planlama var. Sonuç, o planlamanın dışında gelişti" sözlerini kullandı.
"BELKİ BİR TRANSFER YAPABİLİRİZ"
Fenerbahçe'nin iyi bir kadroya sahip olduğunun altını çizen Hollandalı, "Sadece Van Persie üzerinden konuşmak yanlış, bireyler üzerinden konuşamayız. Daha 1.5 gün oldu geleli ve yönetimimizle her dakika konuşuyoruz. İmkanları konuşuyoruz, belki 1 transfer olabilir ama çok da transfere ihtiyacımızın olduğunu düşünmüyorum, kadromuz iyi" ifadelerini kullandı.
"MACERA ARAMAYA GEREK YOK, 4-3-3 OYNAYACAĞIZ"
Türkiye'yi tanıdığını belirten Advocaat, "Galatasaray'ı biliyorum, Beşiktaş'ı biliyorum, Türkiye'yi tanıyorum. Her şey çok hızlı gelişti, cuma günü görüştü ve bugün buradayım. Heyecan duyuyorum ve daha öncekinden daha büyük hedefler ile yola devam ediyorum. Grasshoppers maçında kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Oyuncularımın çoğu bu sisteme alışık. Macera aramaya gerek yok. Oyuncularım da benim sevdiğim sisteme alışkınlar." dedi.
"AVRUPA'DA OLMAMANIN BAHANESİ OLMAZ"
Grasshoppers eşleşmesini geçmeleri gerektiğini belirten Advocaat, "Umarım taraftarlarımızı yarın bizi destekler, onların desteğine ihtiyacımız var. Fenerbahçe'den birçok oyuncuyu tanıyorum ve onlarla konuşma imkanı da buldum. Avrupa'da olmamanın hiçbir bahanesi olmaz bizim için. Yarın stadıbn dolu olması bizim için önemli" ifadelerini kullandı.
"RAKİP ANALİZİ ELİMDE VAR"
Kısa süre olmasına rağmen hazır olduğunu belirten Hollandalı hoca, "Benim için en önemli maç ilk oynayacağımız maçtır. Pazar günkü maçın hazırlığı cuma günü başlar benim için. Rakip analizi elimde var. Ben kendi takımım üzerine odaklanmayı seven bir teknik direktörüm. Grasshoppers kontra atak tercih eden bir takım. Biz kendi sahamızda oynayacağız ve bu bizim için bir avantaj olmalı" dedi.
"İLK DÜŞÜNCEMİZ GOL ATMAK"
Hücum futbolunu tercih edeceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Biz hücum futbolu oynamak istiyoruz. Ama bazen rakiplerinize adapte olmanız gereken anlar da olacaktır. İlk düşüncemiz, top bizdeyken gol atmaya gitmek. Bir organizasyon içinde yapmanız gerekenleri yapmalısınız. Bunu yaparsak ve bireysel yetenekleri de üzerine katarsak olur. Bu sezon önemli bir sezon. Hem ligde, hem Avrupa'da bunun önemini bilmeliyiz" diye konuştu.
"İSİMLER ÖNEMLİ DEĞİL, VAN PERSIE'DEN MUTLUYUM"
Van Persie'nin takımda olmasından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Dick Advocaat, "Bizim takımımızda tanınmış çok oyuncu var, örneğin Volkan Demirel. Van Persie de bu takımın bir parçası. Bireysel isimler üzerine konuşmak benim tarzım değil. Takımın ihtiyaçlarına en iyi karşılık verecek oyuncular sahada olacak. İsim ne olursa olsun, takımın ihtiyacına göre karar vereceğiz. Ama Robin van Persie'nin takımımızda olmasından dolayı mutluyum" şeklinde yorum yaptı.
"GENÇ OLMASI DEĞİL, İYİ OLMASI ÖNEMLİ"
Genç oyunculara yaklaşımı sorulan çalıştırıcı, "Bizim burada başarılı olmamız önemli. Yaşlı, genç önemli değil. Mesele yeterince iyi olup, olmamak. 17 ya da 34 yaşında olması fark etmez. Gençseniz, yeterince iyiyseniz oynarsınız. Tabii ki gençlere de önem vereceğiz, ama iyi olmak önemli" dedi.
"OYUNCULARIMIZ BİZE GÖSTERMEK ZORUNDA"
Oyuncularına mesaj gönderen Advocaat, "Ben Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm ve favori olmak zorunda. Ama Avrupa'da her şey mümkün. Kazanmak mecburiyetindeyiz. Bu takımın hocasıysam, o takımın üzerine kendimi koymalıyım. Önümüzde 4 önemli maç var. Bu 4 önemli maçın ardından daha iyi fikir edineceğim. Evet, sistemi değiştireceğim, ama hemen hemen aynı oyuncular oynayacak. Oyuncularımız bize göstermek zorunda, oynamak mı istiyorlar, kulübe mi istiyorlar, yoksa tribünde mi olmak istiyorlar" diyerek sözlerini noktaladı.