Bu hafta sokaða çýkma yasaðý olduðu açýklandý. Açýklamada bu hafta sokaða çýkma yasaðý olduðu ve bu kez son olarak haftasonunda sokaða çýkma yasaðý olacaðý ve bir daha olmayacaðý belirtildi. Türkiye'de yaþayan vatandaþlar bugün sokaða çýkma yasaðý var mý sorusunu sýklýkla soruyor. Yapýlan açýklamalarda bugün sokaða çýkma yasaðý olduðu belirtildi. 29.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 31.05.2020 tarihi saat 24.00 arasýnda aþaðýda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere Büyükþehir statüsündeki Ankara, Balýkesir, Bursa, Eskiþehir, Gaziantep, Ýstanbul, Ýzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sýnýrlarý içinde bulunan vatandaþlarýmýzýn sokaða çýkmalarý kýsýtlanacaktýr.
--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
BUGÜN SOKAÐA ÇIKMA YASAÐI VAR MI?
Koronavirüs (Covid-19) salgýnýnýn halk saðlýðý açýsýndan oluþturabileceði riskleri yönetebilmek adýna alýnabilecek ek tedbirler 28.05.2020 Perþembe günü Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn Baþkanlýðýnda toplanan Cumhurbaþkanlýðý Kabinesinde deðerlendirilmiþ; Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ýþýðýnda, Büyükþehir statüsündeki Ankara, Balýkesir, Bursa, Eskiþehir, Gaziantep, Ýstanbul, Ýzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerimizde 29.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 31.05.2020 tarihi saat 24.00 arasýnda sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanmasýna karar verilmiþtir.

TEDBÝRLER SÜRECEK
Ýçiþleri Bakanlýðý'nýn yayýnladýðý genelgeye göre, Koronavirüs salgýnýnýn görüldüðü andan itibaren, Saðlýk Bakanlýðý ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn talimatlarý doðrultusunda; salgýnýn/bulaþýn toplum saðlýðý ve kamu düzeni açýsýndan oluþturduðu riski yönetme, izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayýlým hýzýný kontrol altýnda tutma amacýyla birçok tedbir kararý alýnarak uygulamaya geçirildi.
CUMHURBAÞKANI VE BÝLÝM KURULU
Koronavirüs (Covid-19) salgýnýnýn halk saðlýðý açýsýndan oluþturabileceði riskleri yönetebilmek adýna alýnabilecek ek tedbirler 28.05.2020 Perþembe günü Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn Baþkanlýðýnda toplanan Cumhurbaþkanlýðý Kabinesinde deðerlendirilmiþ; Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ýþýðýnda, büyükþehir statüsündeki Ankara, Balýkesir, Bursa, Eskiþehir, Gaziantep, Ýstanbul, Ýzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerimizde 29.05.2020 saat 24.00 ile 31.05.2020 saat 24.00 arasýnda sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanmasýna karar verildi.
Bugüne kadar alýnan tedbirlerin, salgýnýn yayýlým hýzýnýn düþürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taþýnabilmesi amacýyla yukarýda belirlenen çerçevede büyükþehir statüsündeki Ankara, Balýkesir, Bursa, Eskiþehir, Gaziantep, Ýstanbul, Ýzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimizde Ýl Ýdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hýfzýssýhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarýnca il valileri/hýfzýssýhha kurullarý tarafýndan aþaðýdaki kararlarýn alýnmasý gerekmektedir.

SOKAÐA ÇIKMA YASAÐI GENELGESÝ
Sokaða çýkma kýsýtlamasýnýn günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacýyla;
a) Sokaða çýkma kýsýtlamasý öncesinde 29.05.2020 Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiþçiler saat 23.00'a kadar faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Kýsýtlamanýn olduðu 30.05.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiþçiler 10.00-17.00 saatleri arasýnda faaliyet gösterebilecek, vatandaþlarýmýz (65 yaþ ve üzeri ile 18 yaþ ve altýnda bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý ile sýnýrlý olmak ve araç kullanmamak þartýyla (engelli vatandaþlarýmýz hariç) ikametlerine en yakýn market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiþçilere gidip gelebilecektir. Ayný saatler arasýnda market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiþçiler evlere/adrese servis þeklinde de satýþ yapabileceklerdir.
b) 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 Pazar günleri ekmek üretiminin yapýldýðý fýrýn ve/veya unlu mamul ruhsatlý iþ yerleri ile bu iþ yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrýca tatlý üretiminin yapýldýðý/satýldýðý iþ yerleri açýk olacaktýr. (Bu iþ yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlý satýþý yapýlabilir.) 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 Pazar günleri vatandaþlarýmýzýn dýþarý çýkamadýðý saatlerde tatlý satýþý yapan iþ yerleri sadece eve/adrese servis þeklinde satýþ yapabileceklerdir.
c) Sokaða çýkma kýsýtlamasýnýn olduðu 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 Pazar günleri, sadece evlere paket servis þeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzý iþ yerleri,
ç) Ýlaç, týbbi cihaz, týbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satýþýna iliþkin faaliyetleri yürüten iþ yerleri,
d) Kamu ve özel saðlýk kurum ve kuruluþlarý, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,
e) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluþlarý ile iþletmeler (Havalimanlarý, limanlar, sýnýr kapýlarý, gümrükler, karayollarý, huzurevleri, yaþlý bakým evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çaðrý Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç Ýdaresi, PTT vb.),
f) Valilikler/Kaymakamlýklar tarafýndan yerleþim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sýnýrlarý içinden geçen þehirlerarasý karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayýda akaryakýt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamýnda açýk olacak akaryakýt istasyonlarý ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecek ve nöbetçi akaryakýt istasyonlarýnýn marketleri açýk olacaktýr.),
g) Doðalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve iþletmeler (Rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doðalgaz çevrim santralleri gibi),
ð) Ýçme suyu dolum tesisleri ile içme suyu, gazete ve mutfak tüpü daðýtýmýný yapan þirketler,
h) Hayvan barýnaklarý, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakým merkezleri,
ý) Saðlýk hizmetlerinin kapasitesini arttýrmaya yönelik acil inþaat, donaným vb. faaliyetleri yürüten iþletme/firmalar,
i) Bulunduðu yerin Ýl/Ýlçe Hýfzýssýhha Kurulu tarafýndan izin verilmesi þartý ile makarna, un ve unlu mamuller, süt, et, balýk üretimi ile gibi temel gýda maddelerinin üretiminin yapýldýðý tesisler ve kâðýt, kolonya üretimi baþta olmak üzere hijyen malzemeleri ile bu malzemelerin üretimi için ihtiyaç duyulacak hammaddelerin üretiminin yapýldýðý tesisler,
j) Yurt içi ve dýþý taþýmacýlýk (ihracat/ithalat/transit geçiþler dâhil) ve lojistiðini yapan firmalar,
k) Oteller ve konaklama yerleri,
l) Gýda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj saðlayan üretim tesisleri,
m) Çalýþanlarý inþaat alanýnda/maden alanýnda bulunan þantiyede konaklayarak yapýmý veya çalýþmasý devam eden büyük inþaatlar ile madenler (Bu madde kapsamýnda inþaat ve konaklama ayný þantiye alaný içinde ise izin verilir, baþka bir yerden çalýþanlarýn gelmesine ve þantiyede kalanlarýn baþka bir yere gitmelerine izin verilmez. Çalýþma alaný sadece inþaat alaný/maden sahalarý ile sýnýrlýdýr.),
n) Gazete, radyo ve televizyon kuruluþlarý ile gazete basým matbaalarý,
o) Daha önceden sözleþmeye/taahhüde baðlanmýþ ve belirlenen süre içerisinde yetiþtirilmesi gereken ihracata konu; mal, malzeme, ürün, araç-gereç üreten iþ yerleri ve tesisler (mevcut zorunluluklarýný ispatlamalarý ve anýlan þartlara uymalarý kaydýyla),
ö) Zirai amaçlý akaryakýt satýþý yapýlan Tarým Kredi Kooperatifleri,
p) Kýsýtlama süresinde yaðmura baðýmlý tarýmsal faaliyetler göz önünde bulundurularak Valilikler/Kaymakamlýklar tarafýndan tespit edilecek ihtiyaca göre kura ile belirlenecek; zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. tarýmsal üretime iliþkin ürün satýþý yapan iþletmeler,
r) 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 pazar günü sebze/meyve toptancý halleri.
Bu hafta sokağa çıkma yasağı olduğu açıklandı. Açıklamada bu hafta sokağa çıkma yasağı olduğu ve bu kez son olarak haftasonunda sokağa çıkma yasağı olacağı ve bir daha olmayacağı belirtildi. Türkiye'de yaşayan vatandaşlar bugün sokağa çıkma yasağı var mı sorusunu sıklıkla soruyor. Yapılan açıklamalarda bugün sokağa çıkma yasağı olduğu belirtildi. 29.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 31.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.
BUGÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?
Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına alınabilecek ek tedbirler 28.05.2020 Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş; Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında, Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerimizde 29.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 31.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmiştir.
TEDBİRLER SÜRECEK
İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre, Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.
CUMHURBAŞKANI VE BİLİM KURULU
Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına alınabilecek ek tedbirler 28.05.2020 Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş; Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında, büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerimizde 29.05.2020 saat 24.00 ile 31.05.2020 saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi.
Bugüne kadar alınan tedbirlerin, salgının yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla yukarıda belirlenen çerçevede büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimizde İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca il valileri/hıfzıssıhha kurulları tarafından aşağıdaki kararların alınması gerekmektedir.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ
Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla;
a) Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 29.05.2020 Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00'a kadar faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Kısıtlamanın olduğu 30.05.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 18 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.
b) 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacaktır. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 Pazar günleri vatandaşlarımızın dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabileceklerdir.
c) Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 Pazar günleri, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri,
ç) İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri,
d) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,
e) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.),
f) Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her 50.000 nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecek ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacaktır.),
g) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi),
ğ) İçme suyu dolum tesisleri ile içme suyu, gazete ve mutfak tüpü dağıtımını yapan şirketler,
h) Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri,
ı) Sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar,
i) Bulunduğu yerin İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından izin verilmesi şartı ile makarna, un ve unlu mamuller, süt, et, balık üretimi ile gibi temel gıda maddelerinin üretiminin yapıldığı tesisler ve kâğıt, kolonya üretimi başta olmak üzere hijyen malzemeleri ile bu malzemelerin üretimi için ihtiyaç duyulacak hammaddelerin üretiminin yapıldığı tesisler,
j) Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar,
k) Oteller ve konaklama yerleri,
l) Gıda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj sağlayan üretim tesisleri,
m) Çalışanları inşaat alanında/maden alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı veya çalışması devam eden büyük inşaatlar ile madenler (Bu madde kapsamında inşaat ve konaklama aynı şantiye alanı içinde ise izin verilir, başka bir yerden çalışanların gelmesine ve şantiyede kalanların başka bir yere gitmelerine izin verilmez. Çalışma alanı sadece inşaat alanı/maden sahaları ile sınırlıdır.),
n) Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları,
o) Daha önceden sözleşmeye/taahhüde bağlanmış ve belirlenen süre içerisinde yetiştirilmesi gereken ihracata konu; mal, malzeme, ürün, araç-gereç üreten iş yerleri ve tesisler (mevcut zorunluluklarını ispatlamaları ve anılan şartlara uymaları kaydıyla),
ö) Zirai amaçlı akaryakıt satışı yapılan Tarım Kredi Kooperatifleri,
p) Kısıtlama süresinde yağmura bağımlı tarımsal faaliyetler göz önünde bulundurularak Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından tespit edilecek ihtiyaca göre kura ile belirlenecek; zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. tarımsal üretime ilişkin ürün satışı yapan işletmeler,
r) 30.05.2020 Cumartesi ve 31.05.2020 pazar günü sebze/meyve toptancı halleri.
✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEÅžEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ÅžU ANDA BUNU KONUÅžUYOR! 🫵 👉 BURADA