Geri
İleri  

Son dakika! MEB, TEOG sonuçlarını açıkladı! Sorgulama ekranı...

Merakla beklenen TEOG sınav sonuçları açıklandı. TEOG Yep sonuçlarını öğrenmek için ne yapmalısınız sorusunun cevabı haberimizde! Öğrenciler Yerleştirme Esas Puanlarını (YEP) şuan sistemden girip öğrenebiliyor.

MEB,  merakla beklenen TEOG sonuçlarýný açýkladý. TEOG Sorgulama Ekraný'na nasýl ulaþabileceðinizin yanýtý haberimizde. Açýklamanýn ardýndan MEB'in internet sitesinde kýsa süreli çökmeler yaþanýyor. TEOG, YEP puanlarý þuan resmi siteden öðrenilebiliyor.

TEOG SORGULAMA EKRANI ÝÇÝN TIKLAYINIZ










MEB'TEN YAPILAN TEOG SONUÇLARI AÇIKLAMASI!

2016-2017 eðitim ve öðretim yýlý 8. sýnýf öðrencilerinin ortaöðretim kurumlarýna yerleþtirmeye esas puanlarý 
(YEP) ilan edilmiþtir.


Öðrenciler; 6, 7 ve 8. sýnýf yýlsonu baþarý puanlarýný, yerleþtirmeye esas puanlarý ile il  ve Türkiye geneli yüzdelik dilimlerini Bakanlýðýmýzýn www.meb.gov.tr internet adresinden öðrenebileceklerdir.

Toplam 1.192.858 öðrencinin yerleþtirmeye esas puaný (YEP) hesaplanmýþ ve sonuçlara göre 176 öðrenci 500 puan almýþtýr.

Öðrenciler tercih ve yerleþtirme iþlemleri için illerde oluþturulan tercih ve yerleþtirme rehberlik komisyonlarýna müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerdir.

Okullarda öðrenci ve velilere tercih ve yerleþtirme iþlemlerinde rehberlik yapmak maksadýyla 81 ilimizde toplam 26.846 öðretmen görevlendirilmiþtir.

Öðrenciler 14 - 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih iþlemlerini onaylatacaklardýr. Tercih iþlemi okul müdürlüklerine onaylatýldýktan sonra iþlem tamamlanmýþ olacaktýr. Öðrenciler, tercih deðiþikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma iþleminden önce yapmalarý gerekmektedir.

Ortaöðretime yerleþtirmeye esas puanla öðrenci alan okullarýn önceden belirlenmiþ kontenjanlarýna, ortaöðretime yerleþtirmeye esas puan ve puan üstünlüðüne dayalý olarak öðrencilerin tercihleri doðrultusunda merkezi yerleþtirmeyle gerçekleþtirilmektedir.

TEOG LÝSE YERLEÞTÝRMELERÝ NE ZAMAN YAPILACAK? ÝÞTE TARÝH


Ortaöðretime yerleþtirmeye esas puanlarýn eþit olmasý halinde, AOSP, eþitliðin devam etmesi h,linde sýrasýyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncý sýnýflardaki YBP üstünlüðü, eþitliðin devam etmesi h,linde tercih önceliði, yine eþitliðin devam etmesi h,linde okula özürsüz devamsýzlýk yapýlan gün sayýsýnýn azlýðý, bunlarýn da eþit olmasý h,linde ise öðrencinin doðum tarihine göre yaþça küçük olanlarýn önceliði dikkate alýnmaktadýr. 

11 Aðustos tarihinde de yerleþtirme sonuçlarý ve boþ kalan kontenjanlar açýklanacaktýr.

TEOG LÝSE NAKÝL YERLEÞTÝRMELERÝ NE ZAMAN YAPILACAK? ÝÞTE TARÝH

14-18 Aðustos, 21-23 Aðustos ve 28 Aðustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleþtirmeye esas nakil iþlemleri gerçekleþtirilecektir.

Kamuoyuna saygýyla duyurulur

TEOG SINAV SONUÇLARI

26-27 Nisan tarihinde yapýlan TEOG 2. dönem sýnavlarýnýn sonuçlarý Milli Eðitim Bakanlýðýnýn belirlemiþ olduðu takvime göre 31 Mayýs Çarþamba günü içerisinde açýklandý.

TEOG 1. sýnav sonucu ve 2. sýnav sonucunun yaný sýra okullarda yapýlacak sýnavlarýn ardýndan hepsinin ortalamasý alýnarak lise puaný hesaplanýr. Daha sonra lise taban puanlarý 2017 ye bakarak hangi liseye girilebileceði tahmini olarak görülebilir ve tercihler yapýlabilir.

TEOG sýnav sonucu öðrenme ekraný: TEOG sonuçlarýný öðrenmek isteyen velilerin ve öðrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasýna girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriþ'' yapmalarý gerekmektedir. Ardýndan Öðrenci T.C. Kimlik No ve Öðrenci Okul No kutucuklarýna doðru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriþ yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sýnav sonuçlarý deðil ayný zamanda öðrencinin en son notlarý ve en son devamsýzlýk bilgisine de ulaþýlabiliyor.

TEOG YEP SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANDI?

Milli Eðitim Bakanlýðýnca (MEB) 30 Haziran'da yerleþtirmeye esas puanlarý, saat 10.00'da E-Okul üzerinden öðrencilerin eriþimine açýlacak . Açýklamanýn ardýndan 14-24 Temmuz arasýnda liselere tercihler alýnacak. Ortak sýnavlarýnýn tamamýný veya bir kýsmýný kullanan özel okullarýn kayýt iþlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz'da yapýlacak. TEOG yerleþtirme sonuçlarý, 11 Aðustos'ta ilan edilecek.

E-OKUL SÝSTEMÝ'NE NASIL GÝRÝÞ YAPABÝLÝRÝM?

Lise son sýnýfa kadar bütün öðrenciler ve öðretmenleri, E-Okul sisteminden yararlanabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden, E-Okul sistemine giriþ yaptýktan sonra, veli bilgilendirme kýsmýnda, velilerin doldurmasý gereken alanlar doldurulmalýdýr. Daha sonra öðrencinizin okul numarasý, T.C. kimlik numarasý ve güvenlik kodunu girdikten sonra, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriþ yaparak öðrenciniz hakkýnda tüm bilgilere ulaþabilirsiniz. Ýdareci ve öðretmen giriþi için ise, yine e-okul sistemine Milli Eðitim Bakanlýðý üzerinden giriþ yaptýktan sonra, okul tarafýndan verilen kullanýcý adý, belirlediðiniz þifre ve resimde verilen güvenlik rakamlarýný ilgili alanlara girerek giriþ yapabilirsiniz.

Yenilenen e-okul sistemi artýk öðrencilerin, öðretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceði bir platform haline geldi. Öðrenciler hakkýnda bütün bilgilerin var olduðu bu sistem, eðitim alanýnda büyük þeffaflýk saðlarken bilgilerin eriþim kolaylýðý açýsýndan da iþleri oldukça kolaylaþtýran bir yöntem haline geldi. Öðrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaralarý kolayca eriþim saðlanabiliyor

UZMANLAR SORULAR HAKKINDA NE DEDÝ?

FEN BÝLÝMLERÝ: Sýnav sorularý; müfredata uygun ve soru sayýlarýnda konu aðýrlýklarýna göre daðýlýyor. Ancak birinci dönem TEOG'a dahil olan konulardan soru bulunmuyor. Sorular açýk ve anlaþýlýr ifadelerle düzenlenmiþ. Öðrencilerin gözlem ve deneylerle edindikleri kazanýmlarla çözülebilecek özellikte.

T.C. ÝNKILAP TARÝHÝ VE ATATÜRKÇÜLÜK: Sýnav sorularý müfredata ve kazanýmlara uygun. Sorular açýk ve anlaþýlýr. Birinci dönem TEOG'dan 2 soru geldi. Öðrencileri zorlayacak nitelikte soru bulunmuyor.

ÝNGÝLÝZCE: Ýngilizce sýnav sorularý öðrencilerin okuduðunu, gördüðünü anlama ve yorumlama becerisini, kelime ve dilbilgisini, ayný zamanda dikkatini ölçen kolay sorulardan oluþuyor. Sorular MEB müfredatýna uygun ve daðýlýmlar konulara göre dengeli.

TEOG PUAN HESAPLAMA

Sýnav sonuçlarý resmi olarak açýklanmadan önce Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn kullanýma sunduðu Teog puan hesaplama sistemi sayesinde öðrenciler, puanlarýný tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aþaðýdaki linkten Teog puan hesaplama ekranýna giriþ yapýlmasý gerekiyor

SORULARA NASIL ÝTÝRAZ EDÝLECEK?

Sýnav sorularýnda bir yanlýþlýk olduðunu düþünen öðrenciler, sorulara, sonuçlara ve cevap anahtarlarýna itirazlarýný gerçekleþtirebilecek. Ýþte, sýnav itirazý hakkýnda yapýlmasý gereken iþlemler;

a. Sorulara, cevap anahtarlarýna ve sonuçlara yapýlacak itirazlar, sorularýn, cevap anahtarlarýnýn Bakanlýkça yayýmlanmasýndan itibaren en geç 5 (beþ) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasýnda yayýmlanan sýnav itiraz bölümünden elektronik olarak yapýlabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapýlan itirazlarýn incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankasý, Türkiye Vakýflar Bankasý ve Türkiye Halk Bankasý þubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsil,t Programý" aracýlýðýyla 20 TL (KDV d,hil) yatýrýlmasý gerekmektedir.

c. 2577 sayýlý Ýdari Yargýlama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarýnca, sorulara ve cevap anahtarýna yapýlacak itirazlar, sorularýn ve cevap anahtarlarýnýn http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayýmlanmasýndan itibaren baþlayan 10 (on)günlük dava açma süresini durdurmamaktadýr.

d. 2577 sayýlý Ýdari Yargýlama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarýnca, sonuçlara yapýlacak itirazlar, sonuçlarýn e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayýmlanmasýndan itibaren baþlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadýr.

ç. Süresi geçtikten sonra yapýlan itirazlar ile öðrencinin T.C. kimlik numarasý belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fiþi eklenmemiþ, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alýnmayacak ve cevaplandýrýlmayacaktýr.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapýlan itirazlar dikkate alýnmayacak ve cevaplanmayacaktýr.

E-OKUL GÝRÝÞ SAYFASI

Yazýlý sýnav sonuçlarýný öðrenmek isteyen velilerin ve öðrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasýna girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriþ'' yapmalarý gerekmektedir.

Ardýndan Öðrenci T.C. Kimlik No ve Öðrenci Okul No kutucuklarýna doðru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriþ yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sýnav sonuçlarý deðil ayný zamanda öðrencinin en son devamsýzlýk bilgisine de ulaþýlabiliyor.

 

BOÞ KALAN KONTENJANLAR 11 EYLÜL'DE DEÐERLENDÝRÝLECEK

2017 öðretim yýlýnda, bir seferde 25 okul tercih hakký verilecek. Yedek yerleþtirme yapýlmayacak. Özel öðretim kurumlarýna kesin kaydýný yaptýranlar, tercih hakkýný kullanmýþ sayýlacak. Tercih baþvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleþemeyen öðrenciler açýk öðretim kurumlarýna yerleþtirilecek.

Açýk öðretim kurumlarýna yerleþmiþ öðrenciler, yerleþtirmeye esas nakil isteðinde bulunabilecek. Bu öðrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatýna göre boþ kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alýnarak YEP üstünlüðüne göre il veya ilçe sýnýrlarý içerisinde yerleþtirmesi yapýlacak.

Yerleþtirmeye esas nakil iþlemi sonucu okul deðiþtiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programý/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öðrencileri bu okuldaki hakkýndan vazgeçmiþ sayýlacak.

NAKÝL BAÞVURUSU NASIL YAPILACAK

Yerleþtirmeye esas nakil baþvurusunda en fazla 3 okul tercihi yapýlabilecek. Her okul için boþ kontenjan þartý aranmaksýzýn tercih yapýlabilecek.
Yerleþtirmeye esas nakillerde il veya ilçe sýnýrlamasý bulunmayacak. Yerleþtirmeye esas nakillere isteyen öðrenciler baþvuru yapabilecek. Velinin isteði halinde yerleþtirmeye esas nakil için alýnacak 3 tercih her yerleþtirme dönemi için geçerli olabilecek.

Yerleþtirme iþlemleri sonucunda öðrencilerin öðrenim görmeye hak kazandýklarý okullar belirlenmiþ olup, kayýtlarý sistem tarafýndan otomatik olarak yapýlacak.

"Özel okula kayýt yaptýracaðým, tercih yapmayacaðým." butonunu iþaretlediði halde 15 Eylül 2017'ye kadar herhangi bir okula kaydýný yaptýrmayan öðrencinin yerleþtirilmesi, bu tarihten itibaren açýk ortaöðretim kurumlarýna yapýlacak.

Ýlköðretim programýný tamamlayan özel eðitim ihtiyacý olan öðrencilerden Özel Eðitim Deðerlendirme Kurulu Raporu doðrultusunda kaynaþtýrma yoluyla eðitim alacak öðrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alýnarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlý Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eðitim merkezlerine her bir þubede iki öðrenciyi geçmeyecek þekilde il veya ilçe öðrenci yerleþtirme ve nakil komisyonu kararý ile þubelere dengeli bir þekilde yerleþtirilebilecek.

Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öðrenciler, Bakanlýkça puan üstünlüðü esasýna göre yüzde 5'lik dilimden seçilerek yapýlacak.
Tercih baþvuru durumu, "iptal" olarak görünen öðrenciler yerleþtirme iþlemlerine dahil edilmeyecek.








MEB,  merakla beklenen TEOG sonuçlarını açıkladı. TEOG Sorgulama Ekranı'na nasıl ulaşabileceğinizin yanıtı haberimizde. Açıklamanın ardından MEB'in internet sitesinde kısa süreli çökmeler yaşanıyor. TEOG, YEP puanları şuan resmi siteden öğrenilebiliyor.

TEOG SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ








MEB'TEN YAPILAN TEOG SONUÇLARI AÇIKLAMASI!

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanları (YEP) ilan edilmiştir.

Öğrenciler; 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarını, yerleştirmeye esas puanları ile il  ve Türkiye geneli yüzdelik dilimlerini Bakanlığımızın www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

Toplam 1.192.858 öğrencinin yerleştirmeye esas puanı (YEP) hesaplanmış ve sonuçlara göre 176 öğrenci 500 puan almıştır.

Öğrenciler tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerdir.

Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla 81 ilimizde toplam 26.846 öğretmen görevlendirilmiştir.

Öğrenciler 14 - 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler, tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekmektedir.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirmeyle gerçekleştirilmektedir.

TEOG LİSE YERLEŞTİRMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK? İŞTE TARİH

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi h,linde sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi h,linde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi h,linde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması h,linde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınmaktadır. 

11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır.

TEOG LİSE NAKİL YERLEŞTİRMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK? İŞTE TARİH

14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

TEOG SINAV SONUÇLARI

26-27 Nisan tarihinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre 31 Mayıs Çarşamba günü içerisinde açıklandı.

TEOG 1. sınav sonucu ve 2. sınav sonucunun yanı sıra okullarda yapılacak sınavların ardından hepsinin ortalaması alınarak lise puanı hesaplanır. Daha sonra lise taban puanları 2017 ye bakarak hangi liseye girilebileceği tahmini olarak görülebilir ve tercihler yapılabilir.

TEOG sınav sonucu öğrenme ekranı: TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG YEP SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANDI?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 30 Haziran'da yerleştirmeye esas puanları, saat 10.00'da E-Okul üzerinden öğrencilerin erişimine açılacak . Açıklamanın ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. Ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz'da yapılacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 11 Ağustos'ta ilan edilecek.

E-OKUL SİSTEMİ'NE NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

Lise son sınıfa kadar bütün öğrenciler ve öğretmenleri, E-Okul sisteminden yararlanabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden, E-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra, veli bilgilendirme kısmında, velilerin doldurması gereken alanlar doldurulmalıdır. Daha sonra öğrencinizin okul numarası, T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girdikten sonra, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaparak öğrenciniz hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İdareci ve öğretmen girişi için ise, yine e-okul sistemine Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden giriş yaptıktan sonra, okul tarafından verilen kullanıcı adı, belirlediğiniz şifre ve resimde verilen güvenlik rakamlarını ilgili alanlara girerek giriş yapabilirsiniz.

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor

UZMANLAR SORULAR HAKKINDA NE DEDİ?

FEN BİLİMLERİ: Sınav soruları; müfredata uygun ve soru sayılarında konu ağırlıklarına göre dağılıyor. Ancak birinci dönem TEOG'a dahil olan konulardan soru bulunmuyor. Sorular açık ve anlaşılır ifadelerle düzenlenmiş. Öğrencilerin gözlem ve deneylerle edindikleri kazanımlarla çözülebilecek özellikte.

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK: Sınav soruları müfredata ve kazanımlara uygun. Sorular açık ve anlaşılır. Birinci dönem TEOG'dan 2 soru geldi. Öğrencileri zorlayacak nitelikte soru bulunmuyor.

İNGİLİZCE: İngilizce sınav soruları öğrencilerin okuduğunu, gördüğünü anlama ve yorumlama becerisini, kelime ve dilbilgisini, aynı zamanda dikkatini ölçen kolay sorulardan oluşuyor. Sorular MEB müfredatına uygun ve dağılımlar konulara göre dengeli.

TEOG PUAN HESAPLAMA

Sınav sonuçları resmi olarak açıklanmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın kullanıma sunduğu Teog puan hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten Teog puan hesaplama ekranına giriş yapılması gerekiyor

SORULARA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?

Sınav sorularında bir yanlışlık olduğunu düşünen öğrenciler, sorulara, sonuçlara ve cevap anahtarlarına itirazlarını gerçekleştirebilecek. İşte, sınav itirazı hakkında yapılması gereken işlemler;

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsil,t Programı" aracılığıyla 20 TL (KDV d,hil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on)günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

E-OKUL GİRİŞ SAYFASI

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

 

BOŞ KALAN KONTENJANLAR 11 EYLÜL'DE DEĞERLENDİRİLECEK

2017 öğretim yılında, bir seferde 25 okul tercih hakkı verilecek. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK

Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek.
Yerleştirmeye esas nakillerde il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih her yerleştirme dönemi için geçerli olabilecek.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

"Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım." butonunu işaretlediği halde 15 Eylül 2017'ye kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.

İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecek.

Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilerek yapılacak.
Tercih başvuru durumu, "iptal" olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dahil edilmeyecek.





✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEÅžEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ÅžU ANDA BUNU KONUÅžUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator