Beþiktaþ Fenerbahçe maçý, ATV'de canlý olarak yayýnlandý. Gergin geçen Beþiktaþ - Fenerbahçe karþýlaþmasýnda kýrmýzý kart, bir gol ve bolca olay yaþandý. Beþiktaþ - Fenerbahçe maçý sonunda kazanan tek golle Fenerbahçe oldu.
Beþiktaþ-Fenerbahçe maçý! Ziraat Türkiye Kupasý Son 16 turunda Beþiktaþ ile Fenerbahçe karþý karþýya geldi. VodafoneArena'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Fenerbahçe 1-0 kazandý.
--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 72. dakikada Jeremain Lens'ýn pasýyla Robin van Persie attý.
Beþiktaþ'ta Dusko Tosic, Robin van Persie'ye yaptýðý müdahaleden sonra 41. dakikada kýrmýzý kart gördü ve Beþiktaþ kalan dakikalarý 10 kiþi oynadý.
Bu sonucun ardýndan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupasý'nda çeyrek finale yükseldi. Beþiktaþ'ýn kupa macerasý ise sona erdi.
ÞENOL GÜNEÞ, KUPA 11'ÝNDEN VAZGEÇTÝ
Ziraat Türkiye Kupasý son 16 turunda Fenerbahçe'yi konuk eden Beþiktaþ'ýn teknik direktörü Þenol Güneþ, zorlu maçta riske girmedi ve ligde görevlendirdiði ideal kadroyu sahaya sürdü. Güneþ, Vodafone Arena'da oynanan karþýlaþmada Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda þans verdiði ilk 11'i Fenerbahçe karþýsýnda görevlendirdi.
Kupadaki grup maçlarýnda Tolga Zengin veya Utku Yuvakuran'ý kullanan Güneþ, derbi mücadelesinde kaleyi Fabricio Agosto Ramirez'e verdi. Savunma dörtlüsünü yine Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Adriano Correia'dan oluþturan tecrübeli teknik adam, savunmanýn önüne Atiba Hutchinson ile Oðuzhan Özyakup'u koydu. Beþiktaþ'ta orta saha Ricardo Quaresma, Anderson Talisca ve Ryan Babel'den oluþurken, forvette Cenk Tosun þans buldu.
Siyah-beyazlý takýmda kupadaki son maçlarda görev alan Utku kadroda yer almazken, Tolga Zengin, Fabricio'nun yedeði olarak kenarda bekledi. Beþiktaþ'ta Matej Mitrovic, Andreas Beck, Aras Özbiliz, Gökhan Ýnler, Necip Uysal ve Tolgay Arsaln da yedekler arasýnda yer aldý.
ADVOCAAT, KAYSERÝ MAÇI 11'ÝNDEN 2 ÝSMÝ ÇIKARDI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupasý son 16 turunda Beþiktaþ derbisinde takýmýný iki deðiþiklik yaparak sahaya sürdü. Vodafone Arena'da oynanan derbide Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Kayserispor'a 4-1 kaybettikleri maçtan iki deðiþiklik yaptý. Sakatlýðý bulunan Salih Uçan'ýn yerine Moussa Sow, Jose Fernandao'nun yerine ise Robin van Persie derbide 11'de sahaya çýktý.
Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsünde yine Þener Özbayraklý, Simon Kjaer, Marti Skrtel ve Hasan Ali Kaldýrým'da oluþtu. Orta sahanýn ortasýnda Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk'u oynatan Advocaat, kanatlarý Jeremain Lens ile Sow'a emanet etti. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Van Persie oynadý.
Sarý-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Fernandao, Oleksandr Karavaiev, Ýsmail Köybaþý, Roman Neustaedter ve Aatýf Chahechouhe þans bekledi.
FENERBAHÇE'DE SALÝH UÇAN VE ALPER POTUK YOK
Fenerbahçe'de sakatlýklarý bulunan Volkan Þen ve Salih Uçan, derbide forma giyemedi. Devre arasý kampýndan bu yana takýmdan uzak kalan Volkan ile geçen hafta Kayserispor maçýnda sakatlanarak oyundan çýkan Salih, Beþiktaþ maçýnda takýmlarýný yalnýz býrakmak zorunda kaldý.
Sarý-lacivertli takýmda kadro dýþý kaldýktan 1.5 ay sonra affedilen Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel, 18 kiþilik maç kadrosuna alýnmadý. Fenerbahçe'de bu dört isim dýþýnda teknik direktör Dick Advocaat'ýn tercihi doðrultusunda Miroslav Stoch da kadroya dahil edilmedi.
FENERBAHÇE'YÝ ÝLK KEZ KONUK ETTÝ
Beþiktaþ, kupadaki maçla Fenerbahçe'yi Vodafone Arena'da ilk kez konuk etti. Lig maçýnda bir kez daha sarý-lacivertli takýmla stadýnda karþýlaþacak siyah-beyazlý ekip, ilk yarýnýn ilk derbisini rakibiyle Kadýköy'de karþýlaþmýþtý.
Beþiktaþ, Dolmabahçe'de Fenerbahçe'yi son olarak 3 Mart 2013'te konuk etmiþti. Siyah-beyazlý takým, stadýnýn yýkýlmasýndan önceki son derbi maçta rakibini Olcay Þahan'ýn 90+3. dakikada attýðý golle 3-2 maðlup etmiþti.
STADYUM TAMAMEN DOLDU!
Beþiktaþlý taraftarlar, takýmlarýnýn kritik maçýnda Vodafone Arena tribünlerini tamamen doldurdu. Maç öncesinde stat çevresinde baþlayan coþkularýný siyah-beyazlýlar, karþýlaþmanýn baþlamasýyla takýmlarýna büyük destek verdi. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrýlan bölümü tamamen doldurdu.
Her iki takýmýn taraftarlarý, zaman zaman tezahüratlarla birbirlerine sataþtý. Taraftarlarýn küfürlü tezahüratlarý da dikkati çekti. Siyah-beyazlý taraftarlar ayrýca sezon baþýnda Fenerahçe'den transfer edilen Gökhan Gönül'e büyük destek verdi. Taraftarlar, kadrolar anons edildiði sýrada Beþiktaþlý futbolcular Quaresma ile Gökhan Gönül'e yoðun alkýþlarla özel ilgi gösterdi.
ÝLK DÜDÜK SONRASI SÜREKLÝ FAUL DÜDÜÐÜ...
Ýlk dakikalarý faullerle geçen derbi maçta Beþiktaþ yüksek tempolu oyunu zorlarken, Fenerbahçe ise oyunun temposunu düþürüp kontraatak fýrsatlarý aradý.
Orta sahada arka arkaya yapýlan top kayýplarýnýn ardýndan Robin van Persie'nin hýzlý düþüncesi ve pasýyla Jeremain Lens, bir anda kaleciyle karþý karþýya kaldý. Topu düzeltirken ayaðýndan fazla açan Jeremain Lens, topu ortaya çevirdi ancak kaleci Fabri'ye faul yaptý.
Maçýn ilk dakikalarý tamamen gerginlik içerisinde geçti ve hakem Ali Palabýyýk, iki takým oyuncularýný sakinleþtirmek için büyük bir çaba gösterdi.
TOPUN SAHÝBÝ BEÞÝKTAÞ AMA POZÝSYON YOK...
Beþiktaþ, gerginliðin azaldýðý anlarda kanatlardan gelerek ortada Talisca ve Cenk Tosun'u beslemeye çalýþtý. Özellikle Anderson Talisca'nýn kaleye þutlarý ve ceza sahasý önündeki etkinlikleri Beþiktaþ'ý gole daha yakýn taraf yaptý. Fenerbahçe takýmý ise derinde savunma kurdu, kademeleri kalabalýk tuttu ve kontraatak fýrsatlarý aradý. Ancak, Jeremain Lens, Alper Potuk ve Robin van Persie'nin 6. dakikadaki etkisiz oyunlarý nedeniyle pozisyon bulamadý.
Dakikalar geçtikçe tempo giderek daha fazla düþmeye ve orta sahada top kayýplarý artmaya baþladý. Beþiktaþ'ýn daha çok topa sahip olduðu ancak bunu Talisca'nýn kafa vuruþu dýþýnda pozisyona çeviremediði, Fenerbahçe'nin ise tamamen savunma odaklý oyunu maçta 0-0'ýn bozulmasýna mani oldu.
MAÇTA KIRILMA ANI: TOSIC'ÝN KIRMIZISI
Maçýn kýrýlma aný 40. dakikada yaþandý. Robin van Persie ile Dusko Tosic arasýndaki gerginlik, Robin van Persie'nin faulü sonrasý zirve yaptý. Hakem Ali Palabýyýk'ýn faul düdüðü sonrasý Tosic, Robin van Persie'ye kafasýyla bir müdahale yaptý ve Sýrp oyuncu kýrmýzý kart gördü. Tosic, kýrmýzý kart sonrasý sakinleþtirilemedi ve sahadan güçlükle ayrýldý.
Devre sonuna kadar gerginlik adeta tavan yaparken, hakem Ali Palabýyýk'ýn düdüðü sonrasý soyunma odasý tüneli önünde ve tünel içerisinde gerginlik devam etti.
MOUSSA SOW'UN RÖVEÞATASI DÝREKTE PATLADI
Ýkinci yarýya Fenerbahçe topa daha çok sahip olarak baþladý. 49. dakikada Jeremain Lens'in pasýnda Moussa Sow'un röveþatasý direkte patladý ve Fenerbahçe net bir gol fýrsatýndan yararlanamadý.
Beþiktaþ'ýn hocasý Þenol Güneþ, bu pozisyonun ardýndan Anderson Talisca'yý oyundan alýp Matej Mitrovic'i oyuna sürdü.
Ýlk yarýya göre Fenerbahçe, daha dengeli bir oyun oynamaya baþlarken, bunu pozisyona çevirmekte büyük güçlük yaþadý. 63. dakikada Jeremain Lens ile gole yaklaþan Fenerbahçe, Hollandalý oyuncunun final pasýný atamamasý nedeniyle olasý bir gol pozisyonuna giremedi.
BEÞÝKTAÞ RÝSK ALDI, VAN PERSIE GOLÜ ATTI
Fenerbahçe'nin ataklarýyla geçen ikinci yarýda, Beþiktaþ, 72. dakikada savunma güvenliðini ikinci plana alarak hücuma çýkýnca sonucu gol oldu.
Ani geliþen Fenerbahçe ataðýnda topu rakip yarý alana taþýyan Alper Potuk sað kanattan ataða destek veren Jeremain Lens'in önüne býraktý. Sað çaprazdan ceza sahasýna giren Jeremain Lens yerden ortasýný arka direðe doðru yaptý. O noktaya hareketlenen Robin Van Persie ayaðýnýn içiyle topu boþ kaleye gönderdi ve Fenerbahçe, 72. dakikada skoru 1-0'a getirdi.
Fenerbahçe golden sonra tekrar savunma güvenliðini ön plana aldý. Alper Potuk oyundan çýkarken yerine Ozan Tufan girdi ve Fenerbahçe daha kalabalýk savunma yapmaya baþladý.
Son dakikalarda Fenerbahçe, Jeremain Lens ve Ozan Tufan ile 2'inci gole yaklaþtý ancak skoru deðiþtiremedi. Beþiktaþ'ýn son dakikalardaki baskýsý da sonuç getirmedi ve Fenerbahçe, Robin van Persie'nin golüyle Beþiktaþ'ý 1-0 maðlup ederek Ziraat Türkiye Kupasý'nda saf dýþý býraktý.
MAÇTAN DAKÝKALAR (ÝLK YARI)
27. dakikada Cenk Tosun'un pasýyla ceza yayý önünde topla buluþan Talisca'nýn þutunda top Kjaer'e çarparak kornere çýktý.
30. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahasý dýþýndan sert þutunda meþin yuvarlak Volkan Demirel'de kaldý.
35. dakikada Beþiktaþ maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladý. Quaresma'nýn saðdan içeri ortaladýðý topla altý pasta buluþan Talisca'nýn kafa vuruþunda top yandan auta çýktý.
38. dakikada Beþiktaþ gole yaklaþtý. Adriano'nun soldan ortaladýðý topa Oðuzhan uzak mesafeden kafayla vurdu ancak meþin yuvarlak üst aðlarda kaldý.
39. dakikada siyah-beyazlýlar Talisca ile bir kez daha þansýný denedi. Brezilyalý oyuncunun uzak mesafeden çektiði þutta Volkan Demirel direk dibine uzanarak topu kornere çeldi.
40. dakikada kullanýlan köþe vuruþunda Talisca'nýn röveþatasýnda Volkan Demirel gole izin vermedi.
41. dakikada Van Persie ile Tosic arasýnda yaþanan gerginliðin ardýndan saha karýþtý. Topsuz alanda Van Persie'nin Tosic'e yaptýðý hareketin ardýndan Sýrp oyuncu, Hollandalý futbolcunun yanýna giderek kafasýyla ittirdi. Yaþananlar sonrasýnda hakem Ali Palabýyýk, Tosic'i kýrmýzý kartla cezalandýrdý ve Beþiktaþ 10 kiþi kaldý. Palabýyýk, Van Persie'ye ise sarý kart gösterdi. Beþiktaþlý futbolcular ilk pozisyonda Van Persie'nin Tosic'e vurduðu gerekçesiyle hakeme yoðun itirazda bulundu.
DETAYLAR BÝRAZDAN...
Beşiktaş Fenerbahçe maçı, ATV'de canlı olarak yayınlandı. Gergin geçen Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasında kırmızı kart, bir gol ve bolca olay yaşandı. Beşiktaş - Fenerbahçe maçı sonunda kazanan tek golle Fenerbahçe oldu.
Beşiktaş-Fenerbahçe maçı! Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turunda Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Vodafone Arena'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Fenerbahçe 1-0 kazandı.
Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 72. dakikada Jeremain Lens'ın pasıyla Robin van Persie attı.
Beşiktaş'ta Dusko Tosic, Robin van Persie'ye yaptığı müdahaleden sonra 41. dakikada kırmızı kart gördü ve Beşiktaş kalan dakikaları 10 kişi oynadı.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş'ın kupa macerası ise sona erdi.
ŞENOL GÜNEŞ, KUPA 11'İNDEN VAZGEÇTİ
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, zorlu maçta riske girmedi ve ligde görevlendirdiği ideal kadroyu sahaya sürdü. Güneş, Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda şans verdiği ilk 11'i Fenerbahçe karşısında görevlendirdi.
Kupadaki grup maçlarında Tolga Zengin veya Utku Yuvakuran'ı kullanan Güneş, derbi mücadelesinde kaleyi Fabricio Agosto Ramirez'e verdi. Savunma dörtlüsünü yine Gökhan Gönül, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve Adriano Correia'dan oluşturan tecrübeli teknik adam, savunmanın önüne Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup'u koydu. Beşiktaş'ta orta saha Ricardo Quaresma, Anderson Talisca ve Ryan Babel'den oluşurken, forvette Cenk Tosun şans buldu.
Siyah-beyazlı takımda kupadaki son maçlarda görev alan Utku kadroda yer almazken, Tolga Zengin, Fabricio'nun yedeği olarak kenarda bekledi. Beşiktaş'ta Matej Mitrovic, Andreas Beck, Aras Özbiliz, Gökhan İnler, Necip Uysal ve Tolgay Arsaln da yedekler arasında yer aldı.
ADVOCAAT, KAYSERİ MAÇI 11'İNDEN 2 İSMİ ÇIKARDI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş derbisinde takımını iki değişiklik yaparak sahaya sürdü. Vodafone Arena'da oynanan derbide Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Kayserispor'a 4-1 kaybettikleri maçtan iki değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Salih Uçan'ın yerine Moussa Sow, Jose Fernandao'nun yerine ise Robin van Persie derbide 11'de sahaya çıktı.
Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsünde yine Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Marti Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'da oluştu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal, Josef de Souza ve Alper Potuk'u oynatan Advocaat, kanatları Jeremain Lens ile Sow'a emanet etti. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Van Persie oynadı.
Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Ozan Tufan, Fernandao, Oleksandr Karavaiev, İsmail Köybaşı, Roman Neustaedter ve Aatıf Chahechouhe şans bekledi.
FENERBAHÇE'DE SALİH UÇAN VE ALPER POTUK YOK
Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Volkan Şen ve Salih Uçan, derbide forma giyemedi. Devre arası kampından bu yana takımdan uzak kalan Volkan ile geçen hafta Kayserispor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Salih, Beşiktaş maçında takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı.
Sarı-lacivertli takımda kadro dışı kaldıktan 1.5 ay sonra affedilen Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Fenerbahçe'de bu dört isim dışında teknik direktör Dick Advocaat'ın tercihi doğrultusunda Miroslav Stoch da kadroya dahil edilmedi.
FENERBAHÇE'Yİ İLK KEZ KONUK ETTİ
Beşiktaş, kupadaki maçla Fenerbahçe'yi Vodafone Arena'da ilk kez konuk etti. Lig maçında bir kez daha sarı-lacivertli takımla stadında karşılaşacak siyah-beyazlı ekip, ilk yarının ilk derbisini rakibiyle Kadıköy'de karşılaşmıştı.
Beşiktaş, Dolmabahçe'de Fenerbahçe'yi son olarak 3 Mart 2013'te konuk etmişti. Siyah-beyazlı takım, stadının yıkılmasından önceki son derbi maçta rakibini Olcay Şahan'ın 90+3. dakikada attığı golle 3-2 mağlup etmişti.
STADYUM TAMAMEN DOLDU!
Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının kritik maçında Vodafone Arena tribünlerini tamamen doldurdu. Maç öncesinde stat çevresinde başlayan coşkularını siyah-beyazlılar, karşılaşmanın başlamasıyla takımlarına büyük destek verdi. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.
Her iki takımın taraftarları, zaman zaman tezahüratlarla birbirlerine sataştı. Taraftarların küfürlü tezahüratları da dikkati çekti. Siyah-beyazlı taraftarlar ayrıca sezon başında Fenerahçe'den transfer edilen Gökhan Gönül'e büyük destek verdi. Taraftarlar, kadrolar anons edildiği sırada Beşiktaşlı futbolcular Quaresma ile Gökhan Gönül'e yoğun alkışlarla özel ilgi gösterdi.
İLK DÜDÜK SONRASI SÜREKLİ FAUL DÜDÜĞÜ...
İlk dakikaları faullerle geçen derbi maçta Beşiktaş yüksek tempolu oyunu zorlarken, Fenerbahçe ise oyunun temposunu düşürüp kontraatak fırsatları aradı.
Orta sahada arka arkaya yapılan top kayıplarının ardından Robin van Persie'nin hızlı düşüncesi ve pasıyla Jeremain Lens, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu düzeltirken ayağından fazla açan Jeremain Lens, topu ortaya çevirdi ancak kaleci Fabri'ye faul yaptı.
Maçın ilk dakikaları tamamen gerginlik içerisinde geçti ve hakem Ali Palabıyık, iki takım oyuncularını sakinleştirmek için büyük bir çaba gösterdi.
TOPUN SAHİBİ BEŞİKTAŞ AMA POZİSYON YOK...
Beşiktaş, gerginliğin azaldığı anlarda kanatlardan gelerek ortada Talisca ve Cenk Tosun'u beslemeye çalıştı. Özellikle Anderson Talisca'nın kaleye şutları ve ceza sahası önündeki etkinlikleri Beşiktaş'ı gole daha yakın taraf yaptı. Fenerbahçe takımı ise derinde savunma kurdu, kademeleri kalabalık tuttu ve kontraatak fırsatları aradı. Ancak, Jeremain Lens, Alper Potuk ve Robin van Persie'nin 6. dakikadaki etkisiz oyunları nedeniyle pozisyon bulamadı.
Dakikalar geçtikçe tempo giderek daha fazla düşmeye ve orta sahada top kayıpları artmaya başladı. Beşiktaş'ın daha çok topa sahip olduğu ancak bunu Talisca'nın kafa vuruşu dışında pozisyona çeviremediği, Fenerbahçe'nin ise tamamen savunma odaklı oyunu maçta 0-0'ın bozulmasına mani oldu.
MAÇTA KIRILMA ANI: TOSIC'İN KIRMIZISI
Maçın kırılma anı 40. dakikada yaşandı. Robin van Persie ile Dusko Tosic arasındaki gerginlik, Robin van Persie'nin faulü sonrası zirve yaptı. Hakem Ali Palabıyık'ın faul düdüğü sonrası Tosic, Robin van Persie'ye kafasıyla bir müdahale yaptı ve Sırp oyuncu kırmızı kart gördü. Tosic, kırmızı kart sonrası sakinleştirilemedi ve sahadan güçlükle ayrıldı.
Devre sonuna kadar gerginlik adeta tavan yaparken, hakem Ali Palabıyık'ın düdüğü sonrası soyunma odası tüneli önünde ve tünel içerisinde gerginlik devam etti.
MOUSSA SOW'UN RÖVEŞATASI DİREKTE PATLADI
İkinci yarıya Fenerbahçe topa daha çok sahip olarak başladı. 49. dakikada Jeremain Lens'in pasında Moussa Sow'un röveşatası direkte patladı ve Fenerbahçe net bir gol fırsatından yararlanamadı.
Beşiktaş'ın hocası Şenol Güneş, bu pozisyonun ardından Anderson Talisca'yı oyundan alıp Matej Mitrovic'i oyuna sürdü.
İlk yarıya göre Fenerbahçe, daha dengeli bir oyun oynamaya başlarken, bunu pozisyona çevirmekte büyük güçlük yaşadı. 63. dakikada Jeremain Lens ile gole yaklaşan Fenerbahçe, Hollandalı oyuncunun final pasını atamaması nedeniyle olası bir gol pozisyonuna giremedi.
BEŞİKTAŞ RİSK ALDI, VAN PERSIE GOLÜ ATTI
Fenerbahçe'nin ataklarıyla geçen ikinci yarıda, Beşiktaş, 72. dakikada savunma güvenliğini ikinci plana alarak hücuma çıkınca sonucu gol oldu.
Ani gelişen Fenerbahçe atağında topu rakip yarı alana taşıyan Alper Potuk sağ kanattan atağa destek veren Jeremain Lens'in önüne bıraktı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Jeremain Lens yerden ortasını arka direğe doğru yaptı. O noktaya hareketlenen Robin Van Persie ayağının içiyle topu boş kaleye gönderdi ve Fenerbahçe, 72. dakikada skoru 1-0'a getirdi.
Fenerbahçe golden sonra tekrar savunma güvenliğini ön plana aldı. Alper Potuk oyundan çıkarken yerine Ozan Tufan girdi ve Fenerbahçe daha kalabalık savunma yapmaya başladı.
Son dakikalarda Fenerbahçe, Jeremain Lens ve Ozan Tufan ile 2'inci gole yaklaÅŸtı ancak skoru deÄŸiÅŸtiremedi. BeÅŸiktaÅŸ'ın son dakikalardaki baskısı da sonuç getirmedi ve Fenerbahçe, Robin van Persie'nin golüyle BeÅŸiktaÅŸ'ı 1-0 maÄŸlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda saf dışı bıraktı.Â
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
27. dakikada Cenk Tosun'un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Talisca'nın şutunda top Kjaer'e çarparak kornere çıktı.
30. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak Volkan Demirel'de kaldı.
35. dakikada Beşiktaş maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladı. Quaresma'nın sağdan içeri ortaladığı topla altı pasta buluşan Talisca'nın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
38. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Adriano'nun soldan ortaladığı topa Oğuzhan uzak mesafeden kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.
39. dakikada siyah-beyazlılar Talisca ile bir kez daha şansını denedi. Brezilyalı oyuncunun uzak mesafeden çektiği şutta Volkan Demirel direk dibine uzanarak topu kornere çeldi.
40. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Talisca'nın röveşatasında Volkan Demirel gole izin vermedi.
41. dakikada Van Persie ile Tosic arasında yaşanan gerginliğin ardından saha karıştı. Topsuz alanda Van Persie'nin Tosic'e yaptığı hareketin ardından Sırp oyuncu, Hollandalı futbolcunun yanına giderek kafasıyla ittirdi. Yaşananlar sonrasında hakem Ali Palabıyık, Tosic'i kırmızı kartla cezalandırdı ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Palabıyık, Van Persie'ye ise sarı kart gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular ilk pozisyonda Van Persie'nin Tosic'e vurduğu gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulundu.
DETAYLAR BİRAZDAN...
✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEÅžEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ÅžU ANDA BUNU KONUÅžUYOR! 🫵 👉 BURADA