Beşiktaş'tan Avrupa'da görkemli başlangıç!
|| Son güncellemeUEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında temsilcimiz Beşiktaş, konuk ettiği Marsilya'yı 4-1 mağlup etti.
UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında temsilcimiz Beşiktaş, konuk ettiği Marsilya'yı 4-1 mağlup etti.
Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasının ilk haftasında Marsilya'yı konuk etti.
Tüpraş Stadı'nda oynanan müsabakayı Siyah-Beyazlılar 4-1 kazandı.
Mücadeleye hızlı başlayan Beşiktaş, 15. dakikada İlhan Fakılı'nın attığı golle 1-0 öne geçti.
Marsilya, 29. dakikada Keyliane Abdallah ile bulduğu golle skoru 1-1'e getirdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona ererken temsilcimiz Beşiktaş, 56. dakikada Vaclav Cerny'nin attığı golle yeniden öne geçti.
Bu golden 3 dakika sonra Beşiktaş'ta bu kez Amir Murillo sahneye çıktı ve 59. dakikada skoru 3-1'e getirdi.
Dakikalar 81'i gösterdiğinde ise Ernest Poku, farkı 3'e çıkaran golü attı ve skor 4-1'e geldi.
Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve 3 puanı hanesine yazdıran taraf Beşiktaş oldu. Marsilya ise lig aşamasına puansız başladı.
Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında 15 Ekim Perşembe günü, Hoffenheim'a konuk olacak. Marsilya ise aynı gün Olympiakos'u ağırlayacak.
DOLMABAHÇE'DE 7'DE 7
Siyah-beyazlı takım, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'de iç sahada oynadığı 7 maçı da kazandı.
Avrupa kupalarında Midtjylland (1-0), Hradec Kralove (1-0), Kauno Zalgiris (3-0) ve Olimpik Marsilya'yı (4-1) yenen Beşiktaş, ligde ise Eyüpspor (1-0), Çorum FK (6-2) ve Erzurumspor FK'yi (3-0) mağlup etti.
"Dolmabahçe"de yoluna kayıpsız devam eden siyah-beyazlılar, taraftarı önünde 19 gol atarken, 3 gole engel olamadı.
Öte yandan Beşiktaş, ligde Çorum FK, Fenerbahçe ve Erzurumspor FK karşılaşmalarının ardından Avrupa'da Olimpik Marsilya'yı da mağlup ederek üst üste dördüncü galibiyetini aldı.
İLHAN FAKILI, GOLLERİNE DEVAM ETTİ!
Beşiktaş'ın kanat oyuncusu İlhan Fakılı, Olimpik Marsilya'yı da boş geçmedi.
Karşılaşmanın 15. dakikasında Junior Olaitan'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan İlhan, takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu sezon Süper Lig'de Çorum FK ve Erzurumspor FK maçlarında birer gol kaydeden genç futbolcu, Olimpik Marsilya ağlarını da havalandırdı ve üçüncü golüne imza attı.
Leandro Trossard'ın yokluğunda formayı kapan İlhan, Avrupa kupalarında da ilk golünü kaydetti.
İlhan Fakılı'nın 68. dakikada bir şutu da direkten döndü.
CERNY ATTI, TRİBÜNE KOŞTU
Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Vaclav Cerny, Olimpik Marsilya karşılaşmasında bu sezonki dördüncü golünü kaydetti.
Vincenzo Italiano yönetiminde bu sezon çıkış yakalayan Cerny, Fransız ekibi karşısında takımını 2-1 öne geçirdi.
Süper Lig'de Eyüpspor ve Çorum FK müsabakalarını boş geçmeyen tecrübeli oyuncu, Avrupa kupalarında Hradec Kralove ve Olimpik Marsilya maçlarında da tabelayı değiştirdi.
28 yaşındaki futbolcu, takımını öne geçiren golün ardından tribünlere koşarak gol sevincini siyah-beyazlı taraftarlarla yaşadı.
AGBADOU 45 DAKİKA SAHADA KALDI
Beşiktaş'ta savunma oyuncusu Emmanuel Agbadou, Olimpik Marsilya karşısında 45 dakika oyunda kaldı.
Teknik direktör Vincenzo Italiano, ilk yarıda 10. dakikada sarı kart gören Agbadou'yu ikinci yarının başında oyundan aldı.
Kırmızı kart riskini göz önüne alan İtalyan teknik adam, Agbadou'nun yerine Tiago Djalo'yu oyuna sürdü.
AMIR MURILLO, ESKİ TAKIMINA ATTI
Beşiktaş'ta sağ bek Amir Murillo, eski takımı Olimpik Marsilya karşısında golünü attı.
Geçen sezonun devre arasında Fransız ekibinden transfer edilen Murillo, mücadelenin 59. dakikasında takımını rahatlatan üçüncü golü kaydetti.
İtalyan teknik adam yönetiminde sık sık hücuma destek veren Panamalı futbolcu, kullanılan kornerde kafayla bulduğu golle bu sezonki üçüncü golünü atmayı başardı.
YİNE KORNERDEN GOLÜ BULDU
Beşiktaş, Süper Lig'in ardından UEFA Avrupa Ligi'nde de kornerden gol buldu.
Ligin 5. haftasında Erzurumspor karşısında Emirhan Topçu ile ağları havalandıran siyah-beyazlılarda Olimpik Marsilya önünde ise Amir Murillo gol sevinci yaşadı.
BRUNO GENESIO, İSTANBUL'DA YİNE KAYBETTİ
Olimpik Marsilya Teknik Direktörü Bruno Genesio, Beşiktaş'a İstanbul'da ikinci kez mağlup oldu.
Siyah-beyazlı takımla 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Olimpik Lyon'u çalıştırdığı dönemde karşılaşan Fransız teknik adam, sahadan 2-1 yenilgiyle ayrılmıştı.
Bu kez Marsilya ile "Dolmabahçe"ye gelen Genesio, 4-1'lik skorla maçı kaybetti.
MARSİLYA'YA KARŞI İKİNCİ GALİBİYET
Beşiktaş, Olimpik Marsilya karşısında ikinci kez sahadan galibiyetle ayrıldı.
İki ekip, ilk kez 2007-2008 sezonunda karşı karşıya geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında iki kez karşılaşan tarafların randevularında Fransız ekibi sahasında 2-0, Beşiktaş ise "Dolmabahçe"de 2-1 galip geldi.
18 sezon sonra yeniden puan mücadelesi veren iki ekibin karşılaşmasını Beşiktaş 4-1 kazanarak galibiyetlerde 2-1 öne geçti.
FRANSIZ TAKIMLARINA KARŞI 6. GALİBİYET
Beşiktaş, Olimpik Marsilya karşısında alınan 4-1'lik galibiyetle Fransız ekipleri önündeki 6. galibiyetini aldı.
Fransa takımlarıyla Avrupa Kupa Galipleri Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynadığı 12 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan siyah-beyazlılar, 19 gol atarken, kalesinde ise 16 gol gördü.
İLK YARI BİTTİ, TARAFTAR TAKIMI ÇAĞIRDI
Beşiktaş taraftarı, Olimpik Marsilya maçında ilk 45 dakikanın ardından takımı tribüne çağırdı.
İlk yarıda son düdüğün çalmasının ardından kuzey tribünün çağrısıyla tüm takım taraftara yöneldi.
Siyah-beyazlı taraftarlar, 1-1'lik ilk yarı sonucunun ardından takımı alkış ve tezahüratlarla soyunma odasına gönderdi.
İkinci yarıda etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş, sahadan 4-1 galip ayrıldı.
ORTA SAHA ÜÇLÜSÜNDEN ETKİLİ PERFORMANS
Beşiktaş'ta orta sahanın ayrılmaz üçlüsü Salih Özcan, Orkun Kökçü ve Junior Olaitan, orta sahadaki performanslarıyla takdir topladı.
Siyah-beyazlılarda İtalyan teknik adamın orta sahada formayı teslim ettiği "üçlü" bu sezon 7 UEFA Avrupa Ligi, 5 de Süper Lig olmak üzere toplam 12 maç oynayan siyah-beyazlılar, karşılaşmaların 10'unu kazanırken 2'sinden mağlup ayrıldı.
Kazanılan 10 maçta bu "üçlü" birlikte görev yaparken, kaybedilen Kauno Zalgiris ve Alanyaspor mücadelelerinde söz konusu orta sahada birer değişiklik oldu.
POKU SİFTAH YAPTI
Beşiktaş'ta Ernest Poku, Olimpik Marsilya karşısında siyah-beyazlı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.
Bu sezonun yeni transferlerinden Poku, Beşiktaş formasını giydiği üçüncü maçta ilk golünü kaydetti.
Çorum FK ve Erzurumspor FK karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olan Hollandalı oyuncu, Fransız ekibi karşısında 71. dakikada oyuna girerken 10 dakika sonra ağları havalandırdı.
MARSİLYA'DA KÖTÜ GİDİŞAT SÜRDÜ
Beşiktaş karşısında sahadan 4-1'lik skorla mağlup ayrılan Olimpik Marsilya'da kötü gidişat devam etti.
Fransa Ligue 1'e 4-0'lık Strasbourg galibiyetiyle giren Marsilya, daha sonra ligde Monaco (2-0), Paris FC (2-3) ve Rennes'nin (1-0) yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde de Beşiktaş'a 4-1 yenildi.
Olimpik Marsilya, üst üste dördüncü kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.
ITALIANO'YA BÜYÜK DESTEK
Beşiktaşlı taraftarlar, Olimpik Marsilya maçının ısınma bölümünde teknik direktör Vincenzo Italiano'ya tezahüratlarla destek verdi.
Her maç olduğu gibi takımıyla ısınma bölümünde yer alan İtalyan çalıştırıcı, tribünlerin desteğine alkışlarla karşılık verdi.
TIGANA YENİDEN DOLMABAHÇE'DE
Beşiktaş'ta 2005-2007 yıllarında teknik direktörlük görevi yapan Jean Tigana, Olimpik Marsilya ile oynanan karşılaşmayı tribünden takip etti.
Gün içinde düzenlenen dostluk yemeğine de katılan Tigana'ya isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması hediye edildi.
BAKAN OSMAN AŞKIN BAK MAÇI İZLEDİ
Beşiktaş-Olimpik Marsilya karşılaşmasını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takip etti.
Bakan Bak, karşılaşmayı protokol tribününde izledi.
VINCENZO MONTELLA DA TRİBÜNDE
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki ilk sınavını A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella da izledi.
Montella, Tüpraş Stadı'nda oynanan Olimpik Marsilya karşılaşmasını yardımcısı Daniele Russo ile birlikte takip etti.
İKİ KULÜP, DOSTLUK YEMEĞİNDE BULUŞTU
Beşiktaş Kulübü, UEFA ve Olimpik Marsilya heyetleriyle dostluk yemeğinde buluştu.
Tüpraş Stadı'nda bulunan restoranda gerçekleşen yemeğe siyah-beyazlı yöneticiler ve yetkililer ile Olimpik Marsilya Başkanı Stephane Richard ve yöneticileri katıldı. Yemekte 2005-2007 yıllarında Beşiktaş'ı da çalıştıran ve Fransız ekibinin elçisi Jean Tigana da hazır bulundu.
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, yemeğin ardından dostça bir müsabaka olması temennisinde bulunarak konuklara günün anısına plaket ve isimlerinin yazılı olduğu siyah-beyazlı formayı takdim etti.
GÜNEY BEYAZ, KUZEY SİYAH
Beşiktaş-Olimpik Marsilya mücadelesinde siyah-beyazlı taraftarlar görsel şov oluşturdu.
Beşiktaşlı taraftarlar, kulübün sosyal medya hesaplarından dün yapılan "Yarın akşam Güney Tribün BEYAZ, Kuzey Tribün SİYAH giyiniyor!" çağrısına uydu.
Maça büyük ilgi gösteren ve Tüpraş Stadı'nın neredeyse tamamını dolduran siyah-beyazlı taraftarlar, tezahüratlarla takımlarına destek verdi.
YASAKLI MARSİLYA TARAFTARI İSTANBUL'A GELEMEDİ
Beşiktaş-Olimpik Marsilya karşılaşmasını Fransız ekibinin taraftarları yasaktan dolayı takip edemedi.
Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son haftasında Club Brugge ile deplasmanda oynanan maçta yaşanan olaylardan dolayı ertelenen cezası devreye giren Marsilya taraftarı, mücadeleyi izleyemedi.
Böylelikle Tüpraş Stadı'nın tamamında siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşmayı takip etti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Vlahovic'in pasında sol kanatta topla buluşan İlhan Fakılı, çaprazdan ceza sahasına girip sert vurdu, meşin yuvarlak savunmaya çarpıp kornere gitti.
12. dakikada Outtara'nın hatalı pasında Abdelli araya girdi. Bu futbolcunun pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Abdallah'ın şutunda kaleci Nübel topu kornere çeldi.
15. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanatta topla buluşan İlhan Fakılı ceza yayına katedip Olaitan'la verkaç yaptı. Savunmanın arkasına sarkan bu futbolcu, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı köşeden ağlara yolladı: 1-0.
30. dakikada Olimpik Marsilya eşitliği yakaladı. Orta sahada topu kapan Abdelli'nin uzun pasına hareketlenen Abdallah sağdan ceza sahasına girip yerden vurdu, top köşeden filelerle buluştu: 1-1.
45+3. dakikada Beşiktaş net fırsattan yararlanamadı. Murillo'nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Vlahovic, savunma arkasına hareketlenen Orkun Kökçü'ye pasını aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu futbolcunun vuruşunda De Lange gole izin vermedi.
Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
55. dakikada İlhan Fakılı'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Cerny iki rakibinden sıyrılıp sert vurdu, savunmadan seken meşin yuvarlak Salih Özcan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda top Vlahovic'e de çarpıp auta çıktı.
56. dakikada Beşiktaş yeniden öne geçti. Hızlı hücumda orta sahada topu alan Orkun Kökçü rakip ceza alanı önüne gelip sağdan atağa katılan Cerny'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun uzak köşeye gönderdiği şutta direğe de çarpan top filelere gitti: 2-1.
59. dakikada fark 2'ye çıktı. Sağdan kazanılan korner atışında topun başına geçen Orkun Kökçü'nün ceza sahasına gönderdiği ortaya iyi yükselen Murillo kafayı vurdu, meşin yuvarlak kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlarla buluştu: 3-1.
68. dakikada Orkun Kökçü'nün pasında sol kanatta topla buluşan İlhan Fakılı'nın ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
81. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Orta sahada rakibiyle girdiği mücadele sonrasında topu kaybetmeyen Olaitan, Vlahovic'le paslaşıp soldan ceza sahasına yaklaştı. Bu futbolcu, sağdan ceza sahasına hareketlenen Poku'ya pasını gönderdi. Poku yakın mesafeden topu filelerle buluşturdu: 4-1.
Karşılaşma, Beşiktaş'ın 4-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.
Stat: Tüpraş
Hakemler: Andrea Colombo, Davide Imperiale, Giuseppe Perrotti (İtalya)
Beşiktaş: Nübel, Murillo, Agbadou (Dk. 46 Djalo), Emirhan Topçu, Ouattara, Salih Özcan, Orkun Kökçü (Dk. 71 Ndidi), Olaitan (Dk. 82 Oh), Cerny (Dk. 71 Poku), İlhan Fakılı (Dk. 82 Miretti), Vlahovic
Olimpik Marsilya: De Lange, Weah, Garcia (Dk. 58 Emerson), Cornelius (Dk. 67 Aguerd), Egan-Riley, Hojbjerg, Abdelli, Gomes (Dk. 58 Paixao), Abdallah (Dk. 82 Mmadi), Maupay (Dk. 67 Gouiri), Harit
Goller: Dk. 15 İlhan Fakılı, Dk. 56 Cerny, Dk. 59 Murillo, Dk. 81 Poku (Beşiktaş), Dk. 30 Abdallah (Olimpik Marsilya)
Sarı kartlar: Dk. 10 Agbadou, Dk. 90+5 Miretti (Beşiktaş), Dk. 72 Harit (Olimpik Marsilya)