Fenerbahçe'de hareketli kongre!
Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da yapacağı olağanüstü genel kurul toplantısının ilk gününü oldukça hareketli geçirdi.
Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da yapacağı olağanüstü genel kurul toplantısının ilk gününü oldukça hareketli geçirdi.
Fenerbahçe başkanını seçiyor. Fenerahçe Ülker Sports Arena'da seçim günü öncesi, oldukça hareketli bir gün geride bırakıldı.
Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda başkan seçimi 3 Kasım 2013 tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da yapılacak.
LİSTELER
Mehmet Ali Aydınlar yönetim kurulu için 9 kişiyi açıklarken, Aziz Yıldırım herhangi bir açıklama yapmadı. Aydınlar'ın yeni isimleri de açıklaması bekleniyor, şu ana kadar açıkladıkları: "Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Recep Tanrıverdi, Nuri Tuna, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun, Tankut Turnaoğlu"
Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Hulusi Belgü, geçici ihraç kararının genel kurul oylamasında kaldırılmaması sonucu seçimde başkan adayı olamadı.
Başkan Vefa Küçük
Başkanvekili Doğan Kandemir
Başkanvekili Adem Ceylan
Sekreter Zeki Çalışkan
Sekreter Hasan Zarif
Sekreter İsmet Çalış
Sekreter Gönül Çaylı
10.38 Daha önce üyelere ulaştırılan, Olağanüstü Genel Kurul gündemi oy birliğiyle kabul edildi.
10.40 Denetleme Kurulu raporu okunmaya başlandı.
10.58 Denetleme Kurulu raporunun okunması tamamlandı. Yönetim Kurulu üyesi Tahir Perek rapor üzerinde açıklamalar yapmaya başladı.
11.02 Tahir Perek: "Fenerbahçe'nin gerçek borcu 463 milyon liradır"
11.16 Tahir Perek, borcun daha düşük olduğunu açıkladığı konuşmasını noktaladı. Vefa Küçük, yönetim kurulu faaliyet raporunun görüşüleceğini duyurdu. Küçük, eleştirilerde ve sorularda tekrara kaçılmaması, konuşmaların kısa tutulmasını ve ahlaka uygun hareket edilmesini rica etti.
11.31 Ali Şen: "Sanki bir Amerikan devlet başkanı seçiliyor gibi tüm televizyonlarda, basında varız"
11.32 Ali Şen'in ardından söz alan muhtelif 9 kongre üyesi açıklama yaptı.
11.58 Fenerbahçe'nin bu akşam Bursaspor ile deplasmanda oynayacağı Bursa maçı Bursaya gidecek olan taraftarar kongrenin yapıldığı salonun önünden geçerken uzun süre Aziz Yıldırım'a destek verdiler. Bursa deplasmanına kara yolu ile giden yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu salonun önünde durarak büyük başkan Aziz Yıldırım şeklinde slogan atıp destek verdiler.
12.38 Fenerbahçe Spor Kulübü eski yönetim kurulu üyesi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç salona giriş yaptı.
13.20 Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım idari açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.
13.26 Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu hakkında "kötü şöhret" oylaması yapılmasına sıra geldi. İlhan Ekşioğlu, oylama öncesi kısa bir konuşma yaptı.
13.29 İlhan Ekşioğlu: "3 Temmuz, mahkemeler değil benim için en önemli karar az sonra vereceğiniz karar olacaktır"
13.36 Şekip Mosturoğlu: "2010/11 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'dir. Benim için en kutsal kupa bu kupadır"
13.40 Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu "kötü şöhret sahibi" olmadıkları kabul edildi. Diğer başkan adayları lehte oy kullandı. Bu konuda tüm kongre oy birliği sağladı.
13.44 Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulunun ek borçlanma isteği, genel kurul tarafından oy birliği ile kabul edildi.
13.45 Aziz Yıldırım'a kötü şöhret davası açan ve öncesinde kulüpten ihraç edilen Recep Özcan'a af yolu açacak oylama, oy çokluğuyla reddedildi.
13.48 Başkan adaylarından Hulusi Belgü'nün geçici ihraç kararının kaldırılması, genel kurulca reddedildi.
13.50 Hulusi Belgü hakkındaki oylama, Genel Kurul Divan Başkanı Vefa Küçük tarafından gelen istek üzerine yenilenecek.
13.52 F.Bahçe başkan adayı Hulusi Belgü'nün geçici ihraç kararının kaldırılmasına yönelik tekrar edilen oylama sonucunda ihraç kararı kalkmadı
14.03 Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan adaylarından Barış Aksen mikrofona geldi. Aksen, Belgü'nün ihracının kaldırılmamasını eleştirdi.
14.12 Barış Aksen, Belgü kararına tepki olarak adaylıktan çekildiğini açıkladı.
14.15 Fenerbahçe Spor Kulübü, başkan adaylarından Yamen Uzun konuşma yaptı.
14.29 Mehmet Ali Aydınlar kürsüye çıktı.
14.32 Mehmet Ali Aydınlar: "O kupa anayasa güvencesindedir"
14.40 Aziz Yıldırım kürsüye çıktı.
14.45 Aziz Yıldırım'dan Aydınlar'a; "5 yıldızlı takım yapacağım. Nerede yapacaksın kardeşim! Gel burada anlat! Ben anlattım, banka kurup gelecek parayla yapmaya çalışacağım. Real Madrid olacağım, sen ne kadar biliyor musun! Sen bu parayı nasıl yükselteceksin, gel onu anlat!"
15.20 Fenerbahçede Olağanüstü Genel Kurulu'n ilk günü Aziz Yıldırım'ın konuşmasını bitirmesinin ardından noktalandı. Kongre 3 Kasım Pazar sabahı 10.00'da başlayacak başkanlık oylamasıyla devam edecek.