Geri
İleri  

Gerekçeli kararda Vederson bilmecesi!

Futbolda şike davasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, Aziz Yıldırım ile Vederson arasında yapılan görüşmelere de yer verildi.

Futbolda şike davasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile bazı sanıklara, şike ve teşvikten ceza verilen maçlara ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

'17 Nisan 2011 günü Trabzon'da oynanan Trabzonspor - Bursaspor müsabakasinda teşvik pirimi vaadi' başlığının altında, "Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün, 29. haftada oynanacak Trabzonspor - Bursaspor müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik olarak örgüt üyesi sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Alaeddin Yıldırım eliyle ve birbirleriyle irtibatlı şekilde iki farklı koldan teşvik primi vererek Trabzonspor karşısında iyi bir oyun sergilemeleri için faaliyete geçmişlerdir." Ifadeleri yer aldı.

"ALACAĞI TAM BIR YIL SONRA AKILLARA GELMESI..."

Söz konusu maç öncesi sanıkların telefon görüşmelerinin yer verildiği kararda, sanık Gökçek Vederson'un bu konuya ilişkin aşamalardaki çelişkili savunmalarının da değerlendirildiğinde teşvik teklifini kabul ettiğinin sabit olduğu belirtildi.

Aziz Yıldırım, Vederson ile görüşülmesinin nedeninin, kulüpten olan alacağı ile ilgili olduğunu yönünde ifade verdiğinin hatırlatıldığı kararda,"Gökçek Vederson'un, kulüpten olan alacağına karşılık sözü edilen temiz kâğıdının alınması gerektiğinin bir yıl sonra akıllara gelmesi, Fenerbahçe gibi hisseleri İMKB'de işlem gören şirketleşmiş ve tutulan muhasebe kayıtlarının emsali olmadığından sözü edilen büyük bir kulübün, bir başka kulübe transferi gerçekleşen futbolcusunun alacağını tam da bitime birkaç hafta kala, şampiyonluk yolunda tek rakibi olan Trabzonspor'un adı geçen futbolcunun oynadığı takım ile yapacağı müsabakanın öncesinde ödeme gayreti savunmanın gerçek durum ile ilgisiz olduğunu göstermektedir."

-ESKIŞEHIR-TS MAÇINDA TEŞVIK-

22 Nisan 2011 günü Eskişehir'de oynanan Eskişehirspor - Trabzonspor müsabakasinda teşvik primi verilmesine ilişkin ise gerekçeli kararda şöyle değerlendirme yapıldı. Söz konusu karşılaşmadan bir hafta önce oynanan Antalyaspor maçı için Eskişehirspor'un Antalya'da bulunduğu sırada Ali Kıratlı'nın, İlhan Ekşioğlu'nun talimatıyla Antalya'ya giderek bir hafta sonraki Eskişehirspor- Trabzonspor karşılaşmasında verilecek teşvik priminin altyapısını oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.

Sanıkların bu maç öncesi de birbirleri ile yaptıkları konuşmaların yer aldığı kararda, Eskişehir'li futbolcu Sezer Öztürk'e açık ve net olarak, Fenerbahçe'ye transfer olabilmesi için Trabzonspor müsabakasında iyi mücadele etmesi gerektiğinin vurgulandığı anlatıldı.

Kararda, "İlhan Ekşioğlu'nun talimatı ile Ali Kıratlı tarafından Şükrü Ongan'ın da yardımıyla Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan ve Fenerbahçeli yöneticiler tarafından kendisine 'bizimki' denilen teknik direktör Bülent Uygun'a teşvik teklif edildiği ve anlaşmanın sağlandığı ve müsabaka sonrasında da vaat edilen paraların alındığı tespit edilmiştir."

-MINI COOPER MARKALI ARAÇ ŞIKE IÇIN ALINDI-

'Abdullah Başak ve Yusuf Turanli araciliğiyla yürütülen şike faaliyetleri' başlığı altında karar ile birlikte el konulan mini cooper markalı aracada yer verilen kararda, sanık Başak'ın Sivasspor'lu futbolcu Korcan Çelikay'ın şike yapması için Yıldırım'ın örgütüne çalıştığı belirtildi.

El konulan Mini Cooper markalı araca ilişkin yapılan telefon görüşmelerinin sıralandığı kararda şöyle denildi;"Sanık Abdullah, müsabakanın kazanılacağından o kadar emindir ki, lig boyunca hizmetlerinin karşılığı olarak alacağı aracın, Mini Cooper mı yoksa Peugeot 508 mi olacağını değerlendirmektedir. Söz konusu Mini Cooper marka aracın suçun işlenmesi ile elde edilen maddî menfaat ürünü olması nedeniyle TCK'nın 55. maddesi uyarınca müsaderesine karar vermek gerekmiştir"



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator