Jose Mourinho'dan Galatasaray'a tazminat davası
|| Son güncellemeFenerbahçe, Jose Mourinho'nun Galatasaray'a 1 milyon 907 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığını duyurdu.
Fenerbahçe, Jose Mourinho'nun Galatasaray'a 1 milyon 907 bin TL'lik manevi tazminat davası açtığını duyurdu.
NE OLMUŞTU?
Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho'nun, 0-0 biten derbi sonrası Galatasaray yedek kulübesini kastederek 'Maymun gibi zıplıyorlar' sözleri nedeniyle Portekizli teknik adam 41. maddeden PFDK'ya sevk edilmişti.
CEZASI BELLİ OLMUŞTU!
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ile oynanan derbide sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Mourinho'ya, "Müsabaka sonrası basın toplantısında rakip takım mensuplarına yönelik kullanılan ifadelerin spor ahlakına ve fair-play anlayışına aykırı bir içerik taşıdığı, sporda şiddet ile düzensizliği teşvik edebilecek, toplumu ayrıştırıcı ve bölücü nitelikte anlam içeren ve taraftar olaylarına neden olabilecek türden ifadeler gerçekleştirdiği" nedenleriyle toplamda 4 maç men ve 1 milyon 617 bin lira para cezası verilmişti.