Geri
İleri  

Londra'da dehÅŸet gecesi

|| Son güncelleme

Londra'da dehşet saatleri... İngiltere bu kez başkentin merkezindeki Londra köprüsünde başlayan terör dalgasıyla sarsıldı. Hızla giden bir minibüs yayaları ezerek geçti. Teröristler, minibüsten indikten sonra bu kez bıçaklarla insanlarla saldırmaya başladı. Köprüden 500 metre uzaktaki Borough Market dehşetin başka bir adresi oldu. Bir saldırı haberi de güneydeki Vauxhall bölgesinden geldi. İngiliz polisi terör saldırısının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 6 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Polisten yapýlan açýklamada, Londra Köprüsü ve yakýnýndaki Borough Pazarý'nda dün gece yerel saatle 22.00 civarýnda yaþanan saldýrýlarda en az 6 kiþinin hayatýný kaybettiði, saldýrýyý düzenleyen 3 erkeðin vurularak öldürüldüðü bildirildi.

Açýklamada, köprü üzerinde yayalarý ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarýna yöneldiði, burada araçtan çýkan 3 saldýrganýn çevrede bulunanlarý býçakladýðý ifade edildi. Saldýrýlarda yaralananlar arasýnda bir de polisin bulunduðu belirtildi.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--


EN AZ 20 YARALI VAR

Saldýrganlarýn bomba düzeneðini andýran yelekler giydiði ancak bunlarýn gerçek çýkmadýðý kaydedildi. Polis, saldýrýda yaralanan 20 kiþinin 6 farklý hastanede tedavi altýna alýndýðýný bildirdi. Seçim kampanyasýný yarýda keserek baþkente dönen Baþbakan Theresa May, yaptýðý yazýlý açýklamada, polisin olayý "potansiyel terör saldýrýsý" olarak ele aldýðýný bildirmiþti.

Londra polisinin kendisine baðlý olarak çalýþtýðý belediye baþkaný Sadýk Han da yaptýðý açýklamada, olayý doðrudan "terör saldýrýsý" olarak nitelendirdi.
Baþbakan May'in baþkanlýðýnda bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarýnýn da katýlacaðý bir acil durum kabine toplantýsý (Cobra) yapýlacaðý açýklandý.
Toplantýda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artýrýlmasýnýn da gündeme gelebileceði belirtiliyor.

Önceki hafta Manchester kentinde meydana gelen ve 22 kiþinin öldüðü intihar saldýrýsýnýn ardýndan ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan "kritik"e çýkarýlmýþtý. Yaklaþýk bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta Cumartesi günü eski düzeyi olan "ciddi"ye çekilmiþti.

Baþkentin yoðun bölgeleri arasýnda

Kentin merkezindeki ve ünlü Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü, özellikle turistlerin yoðun olarak bulunduðu bölgeler arasýnda yer alýyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanýnda bulunmasýndan dolayý, burayý fotoðraflamak isteyenlerin uðrak yerleri arasýnda. Londra Köprüsü'nün yanýndaki Borough Pazarý da yine özellikle turistlerin sýkça ziyaret ettiði yerlerden. Bölgede çok sayýda iþyeri, lokanta ve eðlence mekaný bulunuyor.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaþanmýþtý. Adrian Russell Ajao isimli saldýrgan, kiralýk aracýný, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hýzla insanlarýn üzerine sürmüþ, araç, Ýngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklýklarýna çarparak durmuþtu. Araçtan çýkan saldýrgan parlamento bahçesinde nöbet tutan bir polisi býçaklayarak öldürmüþtü. Polis, saldýrganý vurarak etkisiz hale getirmiþti.

ÝNGÝLTERE BAÞKANI MAY: TERÖR SALDIRI OLARAK DEÐERLENDÝRÝYORUZ

Olayla ilgili bilgi aldýktan sonra kýsa bir açýklamada bulunan Ýngiltere Baþbakaný Theresa May, "Olay terör saldýrýsý olarak deðerlendiriyoruz" dedi. May, yarýn sabah acil güvenlik toplantýsý yapacak.

ABD Baþkaný Trump'ýn da danýþmanlarýndan olaya dair bilgi aldýðý öðrenildi. Trump, Twitter'dan yaptýðý açýklamada "Ýngiltere'nin yanýndayýz" mesajý verdi.



Polisten yapılan açıklamada, Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı'nda dün gece yerel saatle 22.00 civarında yaşanan saldırılarda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, saldırıyı düzenleyen 3 erkeğin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiği, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığı ifade edildi. Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi.



EN AZ 20 YARALI VAR

Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi. Polis, saldırıda yaralanan 20 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını bildirmişti.

Londra polisinin kendisine bağlı olarak çalıştığı belediye başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, olayı doğrudan "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.
Başbakan May'in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacağı açıklandı.
Toplantıda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artırılmasının da gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Önceki hafta Manchester kentinde meydana gelen ve 22 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan "kritik"e çıkarılmıştı. Yaklaşık bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta Cumartesi günü eski düzeyi olan "ciddi"ye çekilmişti.

Başkentin yoğun bölgeleri arasında

Kentin merkezindeki ve ünlü Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü, özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, burayı fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında. Londra Köprüsü'nün yanındaki Borough Pazarı da yine özellikle turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerden. Bölgede çok sayıda işyeri, lokanta ve eğlence mekanı bulunuyor.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Araçtan çıkan saldırgan parlamento bahçesinde nöbet tutan bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

İNGİLTERE BAŞKANI MAY: TERÖR SALDIRI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, "Olay terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz" dedi. May, yarın sabah acil güvenlik toplantısı yapacak.

ABD Başkanı Trump'ın da danışmanlarından olaya dair bilgi aldığı öğrenildi. Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İngiltere'nin yanındayız" mesajı verdi.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEÅžEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ÅžU ANDA BUNU KONUÅžUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator