Geri
İleri  

NBA’de normal sezonda keyifle izlediğim takımlar

Yazarlarımızdan Mutlu Nazlı, NBA'de sezonun en keyif veren takımlarını sizler için değerlendirdi.

NBA’de normal sezonda keyifle izlediğim takımlar

NBA’de 2013 sezonu fırtına gibi esmeye devam ediyor. Bu sene gerçekten çok çekişmeli maçları izleme şansını buluyoruz. Bu haftaki yazımda kendimce seyir zevki olarak en çok keyif aldığım takımları sizlerle paylaşmak istedim. Tabi ki bu biraz göreceli bir kavram olduğundan dolayı sevdiğiniz ya da beğendiğiniz takımın bu satırlarda olmaması doğal bir sonuçtur. Yorum kısmında sizlerde takımlarınızı ve nedenlerini paylaşabilir ya da benim tercihlerim hakkında bir şeyler yazabilirsiniz.

Bu listeyi oluştururken Rajon Rondo’nun ve Derrick Rose’un sakatlıkları ile LA Lakers’ın şu anki durumunun beni çok etkilediğini bilmenizi isterim. Tabi ki gönül isterdi ki Milli gururlarımızın takımlarını da buraya koyalım fakat listeyi incelediğinizde çoğunuzun bana hak vereceğine eminim.

5- SAN ANTONIO SPURS: Yıllardır beraber oynayan ve takım kimyasını tamamen oturtan Gregg Popovich’in talebeleri bilinen bütün basketbol numaralarını deniyor. Takımda herkes ne yapması gerektiğini iyi anlamış durumda. Takımda birçok set var ve bunu sahaya çok iyi yansıtabiliyorlar. Takımda ki bu oyun istikrarı kaybetseler dahi maçlarının seyir zevkini ortaya çıkartıyor. Tim Duncan , Parker ve Ginobili galiba yaşlanmayacaklar.

4- DENVER NUGGETS: Takımdan ayrılan oyunculardan sonra tam bitti derken esas şovun yeni başlayacağını bilemezdik. George Karl bu takıma gerçekten renk veriyor. Maçlarda sürekli hızlı hücumlar izliyoruz. Son saniye şutları, bloklar ve takım dayanışması ile basketbolu izlenebilir kılan her şeyi bizlere yaşatıyorlar. Ty Lawson, , Andre iguodala ve Kenneth Faried’in güzel oyunları, Javale Mcgee’nin Shaqtin a fool’luk hareketleri derken Denver benden geçer notu almayı başardı.

3- OKLAHOMA CITY THUNDER: Kevin Durant önderliğinde yepyeni bir şehirle başlayan, yepyeni bir vizyon. Saf şutörler arasında en beğendiğim oyunculardan birisi olan Durant istediği zaman nasıl atletik bir oyuncu olduğunu da kanıtlayabiliyor. Russell Westbrook bazen potaya öyle yükleniyor ki dengesiz düşecek diyerek korktuğumuz oluyor fakat sonunda harika bir hareket ortaya çıkıyor. İşin içine Serge İbaka’nında blokları eklenince 5 ekimde Türkiye’de de izleme şansı bulacağımız, OKLAHOMA CİTY THUNDER’ın maçları bana gerçekten zevk veriyor.

2-LA CLİPPERS: Bu takımda sadece Blake Griffin olsa bile inanın seyir zevki olarak bize yeterince haz verecektir. Artık öyle bir alıştık ki her aldığı topta mutlaka yaratıcı ve birbirinden değişik smaçlarla bizi mest edecek. Takımın geneline baktığımızda ise zaten bu sporun havada oynandığını fark ediyoruz. Chris Paul bencil oynamayan bir oyun yapısına sahip olunca yaptığı asistlerle beslediği oyuncuların (özellikle Blake Griffin ve Deandre Jordan) mutlaka smaçla bitirmesini sağlarken, yanında usta olduğu crossover’ları ekleyince kaybettikleri maçlarda dahi ben bu oyunu seviyorum diyorsunuz.

1-MIAMI HEAT: BİG THREE… Dwyane Wade, Chris Bosh ve Lokomotif Lebron James… Ligte savunulması en zor oyuncular… Takımın genelinde bu üçlünün işlerini kolaylaştıracak görev bilincinde oyuncular ile kurulu ve her karşılaşmaya mutlak favori olarak çıkan NBA’deki en atletik takım. Maç içerisinde fastbreak’ler, birbirinden güzel asistler, alley-oop’lar ve smaçlar ile seyir zevkini en üst noktada tutan Miami Heat takımı, aynı zamanda normal sezon için çekişmenin de en üst seviyeye ulaştığını görüyoruz. Çünkü takım kimyasında kaybetmenin ne olduğunu bilmek yatıyor. Ligdeki son 18 maçından galip olarak ayrılması bile neden bir numaraya koyduğumu yeterince açıklayabiliyor.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA