Geri
İleri  

Norveç basını şaşkın: "Şok galibiyet"

|| Son güncelleme

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında Norveç ekibi Molde'ye Kadıköy'de 3-1 mağlup olması, Norveç basınında geniş yer aldı

UEFA Avrupa  Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında konuk ettiği Norveç temsilcisi Molde'ye 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu futbol Norveç medyası tarafından da hayal kırıklığı olarak karşılandı.

VG:

Berg Hestad İstanbul'daki şokun ardından "Molde oyuncusu olduğum için gurur duyuyorum" sözlerini manşete taşıdı. Gazete, "Molde orta sahada Türk seri liginin liderini perişan edip aşağıladı" cümlesiyle başladığı haberde Berg Hestad'ın "grupta aşağılardayız ama bu galibiyetten sonra Ajak ve Celtic'i de yenebileceğimize dair yeterli sebep oluştu. Hayatımda hiç böyle tribün tezahüratı yaşamamıştım. Özellikle penaltıya kazandıktan sonra kulaklarımız sağır olacaktı " sözlerine yer verdi. Gazete, Fenerbahçe'nin Robin van Persie, Raul Meireles ve Bruno Alves gibi ünlü oyuncularla 35 bin seyircisi önünde başarı elde edememesini eleştirerek "Fenerbahçe bu oyuncularla grupta lider başlamalıydı. Fransız hakem Molde'ye yardımcı oldu ve ucuz bir penaltı verdi. İkinci yarıda her kes Fenerbahçe'nin üstünlük kazanmasını beklerken Molde kazandı. Şok olan Fenerbahçeli oyuncular büyük bir başarı gösteremediler" cümlelerini kullandı. Gazete ayrıca FC Kopenhag'ın teknik direktörü Solbakken'in "Avrupa'da dış sahada oynamak her zaman zordur. Hele, hele Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlara karşı ve onların taraftarı önünde oynayacaksanız daha da zordur. Onların çok şahane sahaları ve taraftarı var. Molde'yi kutlarım. Tarih yazdı" sözlerine de yer verdi.

Aftenposten:

Höiland'ın penaltı değerlendirmesi "her gün 35 kişi sana ıslık çalmaz" sözlerini manşete taşıyan gazete, Fenebahçe Galibiyetine sayfalarca yer ayırdı. Gazete Tommy Höiband ıslık konserine "Panenka" dansı ile cevap verdi ara başlığı ile verdiği haberde maçın video görüntülerini de yayınlayarak "bakın Molde Fenerbahçe'yi nasıl sensasyonel şekilde yendi izleyin" cümlesini kullandı. Gazete Höiland'ın "Robin van Persie ve Nani gibi oyuncuların önünde oynamak bir rüyaydı. Yazık oldu biz işi İstanbul'da bitirdik. Bir gol daha atsak iyiydi ama Fenerbahçe gibi bir takımı 3-1 yenmek mucize" sözlerine yer verdi. Molde'nin Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyetle Avrupa futbolunu şok ettiğini belirten Gazete, ayrıca Türkiye'de galibiyet beklemeyen çok sayıda Molde taraftarının İstanbul'a gitmediğini ancak Molde'de oynanacak rövanş maçına çok sayıda taraftar beklendiğini yazdı.

Dagbladet:

"Molde'nin ustalığı tüm Avrupa'da selamlandı", "İstanbul'da şok Norveç galibiyeti" manşetleriyle verdiği haberde "Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Molde Avrupa Liglerinde en büyük şoku yaratan takım oldu" cümlesini kullandı. Gazete "Tommy Höiland'ın Panenka penaltısı, Mohammed Elyounoussi'nin pası ve Martin Linne'nin sağlam uzun şutu ile, Fenerbahçe'nin Robin van Persie, Nani, Raul Meireles gibi yıldızları yerin dibine indirdi. Molde oyuncuları 50 bin Fenerbahçeli tarafından alkışlandı. Molde'yi sadece Fenerbahçe taraftarı değil, tüm Avrupa örneğin İngiltere'nin Daily Mail gazetesi de alkışladı. Daily Mail "Nani'nin tek golüne rağmen Fenerbahçe şaşırtıcı bir yenilgi aldı" cümlesini kullandı. Höiland ve arkadaşları Penaltı'dan sonra yıldızlar takımına saygı duymadan karşı atağa geçti ve maçı 3-1 kazanarak Fenerbahçe taraftarınca alkışlandı. Molde Tiknek Direktörü Erling Moe takımı ile Fenerbahçe'yi yıktı geçti. Molde'nin Fenerbahçe'yi yenmesi tarihe geçmesidir. Fenerbahçe'yi 3-1, yenerek oyuncuları ayakkabılarına kadar yerle bir etti " sözlerine yer verdi.

Gazete diğer İskandinav ülkeleri basınında da Molde'ye övgülere yer vererek İsveç basının "küçük Molde büyük Fenerbahçe'yi yuttu" manşetini ön plana çıkardı.

Öte yandan, Molde'li futbolcu Fredrik Gulbrandsen'in galibiyete sevinmekten çok Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie'den aldığı formayı sevinçle twitter sayfasından duyurması dikkati çekti.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator