Onan: "Ömer'in tercihi NCAA oldu"
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımının Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan Fenerbahçe TV'ye genç oyuncu Ömer Faruk Yurtseven hakkında açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımının Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan Fenerbahçe TV'ye genç oyuncu Ömer Faruk Yurtseven hakkında açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımının Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, takımın genç oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven'in durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Ömer Onan'ın açıklamaları şu şekilde:
“Medyada “Fenerbahçe yollarını ayırdı” ve “kadro dışı gibi haberler çıkıyor. Ömer Faruk bizim altyapımızın oyuncusudur. O, şu anda genç takım yaşında. Biz onu herhangi bir takımdan, bonservis ödeyerek transfer etmedik. Kadro dışı kalma gibi bir durum yok. Ömer Faruk genç takımdan yukarıya gelmiş, genç takımın oyuncusu. Profesyonel kontratı yok. Biz onu bir proje olarak düşündük, hocamız da öyle düşündü. Yaşı itibariyle o pozisyonda Avrupa’da tanınmış bir oyuncu. Biz oyuncuya gelişim planını sunduk. Ömer bunu istemediğini, NCAA’de okuyup yolunu öyle çizmek istediğini belirtti. Böyle olunca da A takımda olmasının, yatırım yapılmasının bir gereği yok, o zaman genç takıma geri döndü. Bir ayrılık ya da fesih yok; zaten bizim genç takım oyunumuz kendisi. Tabii ki bizimle 2-3 sene daha kalması gelişimi açısından bizce daha iyiydi. Obradovic gibi bir koçu dünyada kimse bulamaz. Bu kadar büyük oyuncularla oynama ve idman yapma fırsatı da bulamaz. Şimdi genç takıma döndü, ondan sonrasını göreceğiz. Ncaa olur, NBA olur; ileride Türkiye’ye dönerse zaten hakları bizde. Genç takımımızdan proje oyuncusu olarak aldığımız bir isimdi, NCAA gitmek istediği için de tekrar genç takıma döndü ve idmanlarını orada sürdürüyor."
"TEK İSİM ÖMER DEĞİL"
"Burada tek isim Ömer Faruk Yurtseven değil. Oyuncular artık Amerika’ya koleje bile değil, çok genç yaşta liseye gidiyorlar. Burada aslında kanunen düzenleme yapmak gerekiyor. Biz TBF’ye başvurduk. Oturup bunun bir yolunu bulalım. Eğer oyuncu okuma amaçlı gidiyorsa, sonra draft olup NBA oluyorsa TBF onu 10 sene milli takımlarda oynatacak, NBA kendi liginde oynatacak ve burada zarar gören yetiştirici kulüp olacaksa, o zaman NBA’in ödediği parayı Federasyon olarak kulüplere ödemelisin. O zaman buna devam ederiz. Burada asıl önemli olan yolu bulmak. Burada aslında FIBA’nın devreye girmesi lazım. Bütün Avrupa’yı kapsayan bir yol bulması gerekiyor. Bu durumda Federasyon ve kulüpler olarak önlemler almak gerekiyor. Bu sadece bizde olan ya da bizi ilgilendiren bir konu değil. Buralarda üst profil oyuncu yetiştirip gönderen kulüplerin kaybının karşılanması lazım.”