Geri
İleri  

Serkan Özbalta'dan yönetime transfer çağrısı!

|| Son güncelleme

Erzurumspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Galatasaray maçı sonrası konuştu.

Erzurumspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Galatasaray maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

"TARAFTARLAR KUSURA BAKMASINLAR"

Karşılaşmayı değerlendiren Serkan Özbalta, "Taraftarlara teşekkür ederim ama kusura da bakmasınlar. Oyundan dolayı değil, sonuçtan dolayı... Doğruları yapmaya çalıştık. Baskı biraz vardı ama oyuncular bu lige alışmalı." ifadelerini kullandı.

"TAKIMIN YÜZDE 70'İ İLK KEZ SÜPER LİG'DE"

Oyuncu grubunun önemli bir bölümünün Süper Lig tecrübesinin bulunmadığını vurgulayan Özbalta, "Takımın yüzde 70'i ilk kez Süper Lig'de boy gösteriyor. Alışma süreci olacak, keşke bu alışma sürecinde puan alabilsek. Yenilebiliriz ama fark yemeden yenilsek daha iyi olacaktı." dedi.

Yapılan bireysel hatalara da değinen deneyimli teknik adam, "Çok basit hatalar yaptık, ben ona ne yapayım? Ayağının içi ile versin... Ama bu hataları beraber atlatmak durumundayız." sözlerini sarf etti.

"ERZURUM HALKI BU OYUNCU GRUBUNA ZAMAN TANIMALI"

Taraftarlardan sabırlı olmalarını isteyen Özbalta, "Erzurum halkı, bu oyuncu grubuna zaman tanımalı. 'Amed'i, Galatasaray'ı doğal yoldan yenebilirdik' gibi bir şey yok. Bu hayal kırıklığı yaratır. Sakin kalacaklar, bizler gibi." açıklamasında bulundu.

YÖNETİME TRANSFER ÇAĞRISI

Kadronun güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Serkan Özbalta, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve kulübün Onursal Başkanı Mehmet Sekmen'e de çağrıda bulundu.

Özbalta, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Onursal Başkanımız. Ondan biraz daha fedakarlık istiyoruz. Ahmet Dal Başkanımız ile beraber... Onlar da gecelerini gündüzlerine katıyor. Doğru oyuncuları buraya katmalıyız." dedi.

"LİGİN KALİTESİNDE OYUNCULARA ÇOK ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Erzurumspor'un 6 yıl sonra yeniden Süper Lig'de mücadele ettiğini hatırlatan Özbalta, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu şehir 6 sene sonra Süper Lig'e çıktı. Geçen hafta da iyi oynadık. Lige alıştıkça sonuçlar da gelecek. Ligin kalitesinde oyunculara çok çok ihtiyacımız var. Buradan onlara sesleniyorum... Bizi ve taraftarları kırmadılar. Bunları halledersek, süreci beraber iyi bir şekilde geçireceğiz."

BASIN TOPLANTISI

Galatasaray'ın 4 yıldır ligi domine ettiğini ifade eden Özbalta, "Kalitesi tabii ki belli ama biz bu maça hazırlanırken onların yaptığı saha içindeki rotasyonlar, hareketlilikleri de cevap vermek durumundaydık. Özellikle yaptıkları 4-5 tane rotasyonun iki tanesi çok önemliydi bizim için ki bunu da son derece başarılı bir şekilde hafta içi çalışıp bugün de sahada uyguladık. Ama tabii hiçbirimizin sizlerin bizim taraftarların kimsenin beklemediği bir şekilde 1. gol 2. ve 3. gol oralardan toparlamak, Galatasaray takımını tekrar oyuna ortak olmak ki 2. golü yedikten sonra da bir tane atabilirsek, çok muazzam bir taraftar desteği vardı. 6 yılın üzerine çıkılan Süper Lig'de bir özlem vardı ki bu özlemin karşılığını bence bugün çok çok fazlasıyla bizlere oyunculara verdikleri destekle gösterdiler." diye konuştu.

Özbalta, Erzurumsporlu taraftarların kendilerini çok iyi desteklediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Seyirciler bizi zaten maçı ortak edecekti, yani 2-1 olsaydı çünkü Galatasaray takımı son 3 senede gösterdiği oyun istikrarını biten sezondaki şampiyonluğunu tam gösterememişti biraz eleştirilerin odağı olmaya başlamıştı. Sezonun ilk maçında da Çorum Futbol Kulübü müsabakasında da tam istediği oyunu oynayamamıştı ama Galatasaray takımı istatistiklere baktığınızda Çorum maçında 44 orta yapmış ama istediği oyunu oynayamamış diyoruz. 3 senenin arkasından ki bu senenin ilk maçı o şekilde geçtiği için bu şekilde söylüyorum. Burada yaşayacakları bir puan kaybı büyük camialarda deprem etkisi oluşturuyor, o dürtü onları da çok motive etti, bizler de çok motiveydik ama dediğim gibi bizim oyun başlangıcımız iyi."

1-0'dan sonraki takımının reaksiyonunun iyi olduğunu dile getiren Özbalta, 80-82. dakikaya kadar yani 3-0'ken de maçın dönmesi için çok büyük bir mucize olması gerektiğini ifade etti.

Özbalta, "Sizler de bizler de bunu biliyoruz. Ama ne bizler, ne Erzurum Futbol Kulübü, ne de oradaki sahaya çıkan oyuncularımız maçı bırakmayacaklardı ki devre arası bunu konuştuk. Skor ne olursa olsun sonuna kadar mücadele eden, formasını terleten, aidiyet duyan arkadaşlarımızla tekrar ikinci yarıya başladık. Aslında fena gitmeyen yine bir oyun vardı ki iyi noktaya kadar getirebildiğimize eminim. Son dakika artık 4-0'dan sonra söylenecek çok fazla bir kelime, cümle kalmıyor." diye konuştu.

Galatasaray'a karşı iyi mücadele ettiklerini ve takımına güvendiğini anlatan Özbalta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün istatistik bazen insanı mutlu eder ama skor alamadıktan sonra da hiçbir şeyi vermez, kimseyi mutlu etmez. Bugün aslında baktığınız zaman kafa kafaya bir oyun var. İstatistiklerde çekilen şutlarda 10 tane şut biz çekmişiz, 8 tane Galatasaray çekmiş. Toplu oynama oranlarında ilk yarı yüzde 53'e yüzde 47 biz öndeyiz. 2. yarı tabii ki 80'den sonra onlar biraz daha almışlar topu eline. O anlamda baktığınızda istatistiklerde de çok şey yok ama kalite deyip de geçmek de istemiyorum. Bizler topu sadece takım savunması yapıp da bugün Galatasaray'ı yenemeyebilir ihtimalini biliyorduk. O yüzden topla oynama gereği duyuyorduk. Sadece uzun vurarak maçın bitmeyeceğini bizler de biliyorduk. Zaten bu taraftara, bu şehre de bizlerin kimliğine de 9 yıldır teknik adamlık yapıyorum.

Bizlerin kimliğine de bu yakışmazdı, bizler hem oyun oynadık hem mücadele de ettik. Bugünü çok hızlı bir şekilde unutmak durumundayız, takım Allah'ın izniyle toparlanacak, inanın ben bunun sakinliğinde ve güvenindeyim. İnşallah son cümlemi de tabii ki taraftarlar için ediyorum. Tekrar onlara çok teşekkür ediyorum ve ne olur kusurumuza bakmasınlar. Ama takımın yüzde 60'ı, yüzde 70'i TFF 1. Lig'den gelmiş, Süper Lig'de ilk defa oynayan çok oyuncumuz var. Bu oyuncuların bu lige alışması, biraz dayak yemesi, inşallah bu acı tabii ki erken bitsin biz de istemeyiz. Önümüzdeki ilk müsabaka olan Gençlerbirliği maçında bitsin. En kısa sürede bunu halletmemiz gerekir ama biraz acı çekeceğiz, hep beraber biraz acı çekeceğiz. Ama inanıyorum ki sezon bittiğinde bu takım ilk 12, ilk 11, ilk 10'un içinde olacak makasta grubun içinde olacak göreceksiniz evvelallah."



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator