UEFA Avrupa Ligi gruplarında 3. hafta maçları bugün oynanacak. Galatasaray'ın F, Fenerbahçe'nin H Grubu'nda mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde yarın 12 grupta 24 maç oynanacak.
Fenerbahçe gruptaki 3. maçında deplasmanda Rumen temsilcisi Steaua Bükreş'e konuk olurken, Galatasaray ise bir başka Rumen ekibi Dinamo Bükreş'i Ali Sami Yen Stadı'nda ağırlayacak.
Saat 20.00'da Steaua Stadı'nda oynanacak Steaua Bükreş - Fenerbahçe karşılaşmasını İskoç hakem Douglas McDonald'ın yönetecek. Ali Sami Yen Stadı'nda 22.05'te başlayacak Galatasaray - Dinamo Bükreş mücadelesini ise İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Ingvarsson yönetecek.
Fenerbahçe, Steaua karşılaşmasıyla Avrupa Kupaları'nda 159. maçına çıkacak. Sarı lacivertliler bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 53 galibiyet, 27 beraberlik ve 78 mağlubiyet elde etti. Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 197 gol atma başarısı gösterirken, kalesinde 261 gol gördü.
Galatasaray ise Dinamo Bürkeş maçıyla Avrupa Kupaları'ndaki 228. maçını oynayacak. Sarı kırmızılar tarihinde oynadığı 228 Avrupa maçında 86 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 58 kez rakipleriyle yenişemedi. Galatasaray oynadığı 83 maçtan ise yenilgiyle ayrıldı. Sarı kırmızılılar bu maçlarda 314 gol kaydederken, kalesinde 326 gol gördü.
UEFA Avrupa Ligi'nde bugün oynanacak 3. hafta maçlarının programı şöyle: