Takımım   Puan Durumu   Haberler   Canlı Skorlar

Chelsea-Fulham


2.5 Üst
Tarih: 03/02/2023 23:00 Lig: Premier Lig
Emre Özyanık

Emre Özyanık

Ara transfer döneminin dünya genelinde en fazla harcama yapan takımı Chelsea transferini gerçekleştirdiği 8 futbolcuya 329,5 Milyon € para harcadı. Kadrosunu Joao Felix'ten sonra Benfica'dan Enzo Fernandez, Shaktar Donetsk'ten Mykhaylo Mudryk, Monaco'dan Benoid Badiashile, PSV'den Noni Madueke, Lyon'dan Malo Gusto ve genç takviyeleri ile takımını son derece güçlendiren Chelsea için ayrılan oyuncu olarak dikkat çeken tek ismin Jorginho olduğunu söyleyebiliriz. Chelsea bu transferler sonrası ligte ilk 4 sıranın içinde yer almak adına mücadele verecek. Chelsea'nin bu transferleri yapmasında ki bir başka sebep ise son 16 turunda yer aldığı Şampiyonlar Ligi. 

Chelsea ligin ilk yarısında ligin bir çok takımından daha az gol sayısına ulaştı. Beklenenin son derece gerisinde kaldılar ve gol yollarında ki bu etkisiz oyun onlara süreç içinde bir çok kez puan kayıpları yaşattı. En başarılı oldukları bölge birinci bölge. Defans hattında daha dinamik görüntü veriyorlar ve hatta skor katkılarının bir kısmı da defans oyuncularına ait. 

Fulham bu sezon kadro yapısı itibariyle kendisinden beklenenin ötesinde bir performans sergiledi. Ligte 7. sırada yer alıyorlar ve hedef büyüterek Avrupa kupalarında yer almanın mücadelesini veriyorlar. Rakibi Chelsea'ye nazaran gol yollarında daha etkililer fakat kalelerinde de aynı oranda pozisyon veriyorlar. Ara transfer döneminde daha çok ön libero ve defans hattına transfer yaptılar. 

Her iki takımında gol bulacağı maçta bu maç transferler göz önüne alındığı zaman Chelsea'den beklentilerin yüksek olduğu bir maç olacak. 2.5 gol üzeri bir maç bekliyorum.

BU MAÇA NE OYNARSIN?
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok