Takımım   Puan Durumu   Haberler   Canlı Skorlar

Nantes-Marseille


2
Tarih: 01/02/2023 21:00 Lig: Ligue 1
Emre Özyanık

Emre Özyanık

Ligte mağlubiyete uzun süredir ara veren iki takımın müsabakasında taraf tercihi yapmak elbette zor olacak ama bazı istatistiki verilerle değerlendirmek bu maç özelinde mantıklı duruyor. Nantes ligte Reims'ten sonra en fazla beraberlik alan ikinci takım konumunda. Yenemiyorsan yenilme felsefesini sahaya gerçekten iyi yansıtıyorlar.  Bulundukları konuma göre 20 maçta yedikleri 24 gol dikkat çekiyor. Direnç gösteren, rakiplerine kaleyi kapatmayı başarabilen, zaman zaman etkili oyun sergileyebilen bir takım. Ligte son 6 maçtır mağlup olmadılar ve bu maçların 4'ü beraberlikle, 2'si galibiyetle sonuçlandı. Düşme hattının 7 puan önünde yer alıyorlar. Onlar adına ligte kalmak iyi bir hedef görünüyor. 

Marsilya ise zirve takibini inatla sürdüren ekiplerden birtanesi. Lider PSG'nin 5 puan gerisinde 3. sırada yer alıyorlar.  Dünya Kupası sonrası başlayan ligte oynadıkları 5 lig maçından 4 galibiyet 1 beraberlik aldılar. Alexis Sanchez gayet formda ve Atalanta'dan transfer ettikleri Malinovski ile birlikte Cengiz Ünder'li Marsilya ileride çok daha etkili bir boyut kazandı. Son oynadıkları Monaco maçında galibiyet serileri bozuldu ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldılar. Evlerinde ağırladıkları Monaco karşısında 22 şut denemesi yapmış olsalarda isabet noktasında sorunlar yaşadılar. ( isabetli şut 6 )

Bu maçta özellikle güçlü takımlara rakip olduğunda katı defans ve toplu savunma oyunu ile dikkat çeken Nantes karşısında zirveden kopmamak adına oyun içinde zaman zaman riskleri de alacağını düşünüyorum Marsilya'nın. Zor olsa da değer diyorum.

Maç Sonucu 2

 

BU MAÇA NE OYNARSIN?
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok