Ekvador Almanya'yı devirdi: Son 32 biletini aldı
calendar 26 Haziran 2026 00:58 | Son Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2026 01:53
Haber: Sporx.com ve AA, Fotoğraf: AA

Ekvador Almanya'yı devirdi: Son 32 biletini aldı

SPORX AI BAKIŞI
FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında Ekvador, Almanya'yı 2-1 mağlup ederek son 32 turuna yükseldi. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla ALMANYA SANE İLE ÖNE GEÇTİ

Mücadeleye hızlı başlayan Almanya, 2. dakikada Leroy Sane'nin golüyle öne geçti. İlk 11'de sahaya çıkan Sane, karşılaşmada 90 dakika görev yaptı. 

EKVADOR GERİ DÖNDÜ

Ekvador, 9. dakikada Nilson Angulo'nun golüyle skoru eşitledi. Güney Amerika ekibi, 77. dakikada Gonzalo Plata'nın golüyle 2-1 öne geçti ve mücadeleden galibiyetle ayrıldı. 

EKVADOR SON 32 TURUNA YÜKSELDİ

E Grubu'nda oynanan son maçların ardından 6'şar puanlı takımlardan lider Almanya ve ikinci sırada yer alan Fildişi Sahilleri ile 4 puanla üçüncü durumdaki Ekvador, son 32 turuna yükseldi.

TRİBÜNLEDE BÜYÜK ÇOŞKU

80 bin kişilik New York New Jersey Stadı'nda tribünlerin büyük bölümünü dolduran Ekvadorlu taraftarlar, maç sonrasında da büyük coşku yaşadı.

2021 yılı verilerine göre New York ve çevresinde Ekvador kökenli 800 binden fazla kişi yaşıyor. Ekvadorlu futbolseverler, takımlarına destek vermek için Times Meydanı başta olmak üzere dünden bu yana kentin çeşitli yerlerinde renkli görüntüler oluşturdu.

ALMANYA REKORU EGALE EDEMEDİ

Gruptan çıkmayı ikinci maçlar sonunda garantileyen Almanya, Ekvador karşısında tüm kulvarlardaki üst üste 12. galibiyet fırsatını değerlendiremedi.

Almanya, galip gelmesi halinde Mayıs 1979 ile Haziran 1980 arasındaki 12 maçlık, tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunu egale edecekti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Almanya karşılaşmaya golle başladı. Sol taraftan gelişen atakta ceza alanı sol çaprazındaki Wirtz'in penaltı noktasına gönderdiği topu Sane, ayağının içiyle köşeye bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Ekvador'un bu gole yanıtı gecikmedi. Topla hareketlenen Angulo'nun ceza yayı önünden sert şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

Yüksek tempolu başlayan oyunda Ekvador, karşı presle topu geri kazanmaya istekli görünürken, son 32 turunu garantileyen lider Almanya'nın zaman zaman geriye yaslandığı anlar oldu.

Gruptan çıkmak için galibiyete ihtiyacı olan Ekvador'un baskılı oyunuyla tempolu geçen ilk yarı, 1-1 beraberlikle sona erdi.

76. dakikada Musiala'nın pasıyla ceza alanına giren Sane'nin rakibinden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta, iyi yer tutan kaleci Galindez topu tek hamlede kontrol etti.

Oyunun hareketlendiği bu dakikalarda Ekvador, öne geçti. Sağ taraftan kullanılan korner atışında, Rodriguez'in kafa vuruşunda topa son dokunan Plata, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.



Haber; Sporx.com ve AA, Fotoğraf; AA
Sporx Anasayfasına Dön