12 Temmuz 2026 15:49| Son Güncelleme Tarihi:12 Temmuz 2026 15:57
Haber: Sporx.com dış haberler, Fotoğraf: AA
FIFA'dan yeni Dünya Kupası planı! Hedef 64 takım
SPORX AI BAKIŞI
FIFA'nın, Dünya Kupası'nı daha da büyütecek yeni bir proje üzerinde çalıştığı öne sürüldü.
Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş!
İŞARETLE
The Athletic'in haberine göre FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2030 Dünya Kupası'nda takım sayısını 64'e çıkarmayı planlıyor. Turnuvanın, Fas, Portekiz ve İspanya'nın ev sahipliğinde, Güney Amerika'da oynanacak üç açılış maçıyla düzenlenmesi planlanıyor.
48 TAKIMDAN SONRA YENİ HEDEF
Haberde, 2026 Dünya Kupası'nın 48 takımla düzenlenmesinin finansal açıdan büyük başarı sağlaması ve küresel ilgi görmesinin ardından FIFA yönetiminin yeni bir genişleme planını gündemine aldığı ifade edildi. Üye federasyonlardan gelen gelir beklentilerinin de bu süreçte etkili olduğu aktarıldı.
--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
"HER ULUS DÜNYA KUPASI'NA KATILMA HAYALİ KURMALI"
Öte yandan blue Sport'a konuşan FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası'nın 64 takıma çıkarılması konusunun turnuva sonrasında ilgili komitelerde değerlendirileceğini söyledi.
Infantino, "Dünya Kupası'nı sadece Avrupa ve Güney Amerika için değil, tüm dünya için organize etmek önemlidir. Her ulusun Dünya Kupası'na katılma hayali kurmasına izin verilmeli. Daha küçük ülkelere katılma şansı vermezseniz, gelişmeye devam etmek için teşvikten yoksun kalırlar." ifadelerini kullandı.
Planın hayata geçirilmesi halinde, 2030 Dünya Kupası, futbol tarihinin en fazla takımın mücadele ettiği organizasyonu olacak.