Sporx Logo
Takımım Fikstür Transferler TRANSFERLER Canlı Skor
Geri
İleri
A Milli Takımımızın ilk gözağrısı	 Romanya

A Milli Takımımızın ilk gözağrısı Romanya

A Millî Takımımızın tarihteki ilk rakibi Romanya, aynı zamanda bugüne kadar en çok maç yaptığımız takım unvanını da taşıyor. 26 Ekim 1923 günü, yani Cumhuriyetin ilânından üç gün önce İstanbul'da oynanan ve 2-2 biten maçla başlayan rekabette 23 maç geride kaldı. 4 kez yendiğimiz Rumenlere 12 kez yenildik, attığımız 23 gole karşılık 46 gol yedik.Türkiye-Romanya Maç Kitabı'ndan

Millî Takımımızın 12 Ekim Cuma günü karşı karşıya geleceği Romanya, Türk futbolu için oldukça anlamlı bir rakip. Birincisi, Romanya'nın, Millî Takımımızın tarihinde ilk maçını oynadığı rakip olması. İkincisi ise Millî Takımımızın bugüne dek en çok maç yaptığı ekip olması.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Evet, ilk uluslararası temasını 26 Ekim 1923 günü İstanbul'daki Taksim Stadı'nda gerçekleştiren ay-yıldızlı takımımızın karşısında o gün Romanya Millî Takımı bulunuyordu. Aynı takımla bugüne dek tam 23 kez karşı karşıya geldik ve Romanya, en fazla A millî maç yaptığımız rakip olarak kayıtlara geçti.

Ancak 23 Romanya maçımızda çok da başarılı olduğumuzu söylemek mümkün değil. 15'i özel, 4'ü Dünya Kupası elemeleri, 2'şer tanesi de Avrupa Şampiyonası elemeleri ve Balkan Kupası maçları olmak üzere rakip olduğumuz Rumenleri sadece 4 kez mağlup edebildik. 7 maç berabere biterken, Rumenler 12 kez sahadan üstünlükle ayrıldı. Attığımız 23 gole karşılık kalemizde 46 gol gördük. 4 galibiyetimizin 2'sini resmi, 2'sini de özel maçlarda elde ettik. Şimdi Romanya ile oynadığımız maçlara daha yakından bakalım.

1. Maç
Beraberlikle başladık

Takvimlerin gösterdiği 26 Ekim 1923 tarihi, Türk futbolu adına dönüm noktalarından birisiydi. Çünkü Millî Takımımız o gün ilk millî maçına çıkıyordu. Ankara'da Cumhuriyetin ilânına daha 3 gün vardı ama İstanbul'da şimdiden bir bayram havası yaşanıyordu. Öğleden sonra saatler tam 3'ü 25 geçerken tarihi Taksim Stadyumu'nda Çekoslovak hakem Cratky düdüğü ağzına götürdü ve Millî Takımımızın bazen sevinçlerin doruğuna tırmandığı, bazen hüzünlere, gözyaşlarına bulandığı nice 90 dakikalarla yüklü büyük yolculuğu resmen başlamış oldu. İlk Millî Takımımızın kalesinde Nedim var, en geride iki bekimiz kaptan Hasan Kamil Sporel ve Cafer Çağatay... Önlerinde İsmet Uluğ, Nihat Bekdik. Yamaçlarında Baron Feyzi, Emin ile Alaeddin Baydar... For hattımız ateş gibi. Zeki Rıza Sporel, Sabih Arca ve Bedri Gürsoy...

Rakip Rumenler de hafife alınmayacak, okkalı bir rakip. Nitekim 25'te Ganze'yle ilk golü kalemizde görüyoruz. 7 dakika sonra, bir ceza vuruşunda meşin yuvarlağın arkasına geçen Zeki Rıza Sporel müthiş bir şutla Taksim Stadı'na doluşan futbol düşkünlerimizi havalara zıplatıyor: Gooolll... Devre arasına 1-1 giriyoruz. İkinci yarının başlarında geliştirdiğimiz bir hücumda Zeki Rıza, millîlerimizi öne geçiren bir gol daha atıyor ve İstanbul'un göbeği Taksim'de sevinç fırtınaları estiriyor. Bu sevincimiz ancak bir çeyrek saat kadar sürüyor. Triç I'in vuruşunda bu kez golü kalemizde görüyoruz. Bu, müsabakanın da son golü oluyor ve tarihi başlangıçta sayı tabelasında şu sonuç okunuyor: Türkiye: 2 - Romanya: 2.
Türkiye 2-2 Romanya 

26 Ekim 1923, Özel Maç 
İstanbul, Taksim Stadı

Hakem: A. Cratky (Çekoslovakya) 
Türkiye: Nedim Kaleci (Altınordu) - Hasan Kamil Sporel (Fenerbahçe, Kaptan), Cafer Çağatay (Fenerbahçe) - İsmet Uluğ (Fenerbahçe), Nihat Bekdik (Galatasaray), Feyzi Baron (Altınordu) "İbrahim Kelle dk. 32 (Altınordu)" - Emin (Altınordu), Alaeddin Baydar (Fenerbahçe), Zeki Rıza Sporel (Fenerbahçe), Sabih Arca (Fenerbahçe), Bedri Gürsoy (Fenerbahçe) 
Romanya: Pavlini - Vetasyano (Kaptan), Protopopescu - Triç II, Florian, Teklo - Norican, Triç I, Ganze, Klein, Dobiç 
Goller: Ganze (dk. 25), Zeki Rıza Sporel (dk. 32 ve 50), Triç I (dk. 67)

2. Maç
Deplasmanda kazandık

Bu maçın Romanya'daki rövanşı için aradan yaklaşık 1.5 yıl geçmesi gerekti. 1 Mayıs 1925'teki maçın adresi bu kez Bükreş'teki Şehir Stadı oldu. Millî Takımımız ilk maçtan bu yana aradan geçen sürece 7 maç daha sığdırmıştı. Ay-yıldızlıların tarihindeki 9. sınavı, kayıtlara 5. galibiyet olarak geçecekti. Üstelik kaptanımız Zeki Rıza Sporel bu maça sakat sakat çıkmıştı. 62'de Zeki Rıza'nın golüne Romanya 10 dakika sonra Brauchler'le cevap veriyor, galibiyet golümüz ise 85. dakikada Leblebi Mehmet'ten geliyordu. İngiliz hakem Rolton'un beş dakika sonra öttürdüğü bitiş düdüğü, Balkanlar'daki ilk deplasman galibiyetimizi resmen tescil ediyordu.

Romanya 1-2 Türkiye 

1 Mayıs 1925, Özel Maç 
Bükreş, Şehir Stadı

Hakem: A. Rolton (İngiltere) 
Romanya: Storoescu - Popoviçi, Deleanu - Geller, Toth, Cseh - Kohler, Brauchler, Chifor, Bonciacot, Cipcigan 
Türkiye: Hamit Akbay (Muhafızgücü) - Kadri Göktulga (Fenerbahçe), Ali Gençay (Galatasaray) - Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu (Galatasaray), Hamit Arslan (Altay), Sadi Çoban (Hilal) "Mithat Ertuğ (Galatasaray)" - Mehmet Leblebi (Galatasaray), Alaeddin Baydar (Fenerbahçe), Zeki Rıza Sporel (Fenerbahçe, Kaptan), Sabih Arca (Fenerbahçe), Bedri Gürsoy (Fenerbahçe) 
Goller: Zeki Rıza Sporel (dk. 62), Brauchler (dk. 72), Mehmet Leblebi (dk. 85) 

3. Maç
Ağlatan maç

Rumenlerle teması sevmiş olmalıydık ki, Millî Takımımız 12. maçına da aynı rakip karşısında çıktı. Ancak bu defa hüzünle tanışma zamanıydı. İngiliz Allen'in yönettiği, takım kap­tanlığımızı Nihat'ın yaptığı bu maçta Millî Takımımız 3-1 gibi ağır bir neticeyle mağlup oldu. 54, 59 ve 63. dakika­larda yediğimiz 3 gole ancak 71. da­kikada Muhlis'in tek sayısıyla karşılık verebilmiştik. 80. dakikada kazandığımız bir penaltıyı ise Nihat auta atmıştı. Bu hadise maçı izleyen binlerce vatandaşı ağlatıyor, kadroda yer almayan ve seyirciler arasında bulunan Zeki, Alaeddin ve Kadri de kendilerini saha­da görmek istediklerini haykıran halkın feryatları arasında gözyaşları döküyordu. 

Türkiye 1-3 Romanya 

7 Mayıs 1926, Özel Maç
İstanbul, Taksim Stadı

Hakem: W. H. Allen (İngiltere)
Türkiye: Ulvi Yenal (Galatasaray) "Hüsamettin Böke (Vefa)" - Mehmet Nazif Gerçin (Galatasaray), Hayri Ragıp Candemir (Vefa) - Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu (Galatasaray), Nihat Bekdik (Galatasaray, Kaptan), Vahyi Oktay (Karşıyaka) - Mehmet Leblebi (Galatasaray), Zeki Günel (Beykoz), Sabih Arca (Fenerbahçe), Muhlis Peykoğlu (Galatasaray), Bedri Gürsoy (Fenerbahçe)
Romanya: Ritter - A. Steiner, Hoksary - R. Steiner, Vogl, Cseh - Tanzer, Tesler, Wetser, Matek, Semler 
Goller: Semler (dk. 54 ve 63), Matek (dk. 59), Muhlis Peykoğlu (dk. 71) 

4. Maç
Yine mağlubiyet 

1928'in 15 Mayıs'ında rakibimiz yine Rumenlerdi. Temeşvar'daki maç hiç de beklediğimiz gibi geçmiyor ve takımımız sahadan 4-2'lik yenilgiyle ayrılıyordu. Aslında bu maçın amacı 1928 Amsterdam Olimpiyatları'na hazırlıktı. Millî Futbol Takımımız, ana kafileden ayrı olarak hazırlanıp Olimpiyatlara katılmıştı. Sporcularımız bu yüzden iki ayrı kafile halinde Olimpiyatlarda boy gösterirken, Şeref Bey futbolcularımızın başında uzun hazırlık kampını yürütmüştü. Futbol takımımız Prag'da, diğer sporcularımız da Budapeşte'de kampa alınmıştı. Tüm iyi niyetli planlamalara karşın Çekoslovakya kampı futbolcularımıza yarardan öte zarar yüklemişti. Futbolcularımızı burada şehir şehir, kasaba kasaba dolaştırıp bir dolu maç yaptırdılar. Bulgaristan maçının ardından Romanya hazırlık karşılaşması da Prag kampı önce araya sıkıştırılmış gibi duruyordu. İdeal bir kadroyla çıkmadığımız bu maçta Rumenlere mağlup olmaktan kurtulamıyorduk.

Romanya 4-2 Türkiye 

15 Nisan 1928, Özel Maç
Temeşvar, Temeşvar Stadı

Hakem: M. Slawick (Fransa) 
Romanya: Kiss - A. Steiner, Hoksary - Tesler, Vogl, R. Steiner - Tanzer, Sepi, Wetzer, Guga, Barbu 
Türkiye: Ulvi Yenal (Galatasaray) - Kadri Göktulga (Fenerbahçe), Burhan Atak (Galatasaray) - Cevat Seyit (Fenerbahçe), Nihat Bekdik (Galatasaray, Kaptan), İsmet Uluğ (Fenerbahçe) - Mehmet Leblebi (Galatasaray), Alaeddin Baydar (Fenerbahçe), Kemal Faruki (Galatasaray), Lâtif Yalınlı (Galatasaray), Muslih Peykoğlu (Galatasaray) 
Goller: Kemal Faruki (dk. 18), Wetzer (dk. 40), İsmet Uluğ (dk. 55 kendi kalesine), Sepi (dk. 68), Burhan Atak (dk.74 penaltıdan), Barbu (dk.83)

5. Maç
30 yıllık ara

Rumenlerle 6 yıla 4 maç sığdıran Millî Takımımız, beşinci randevu için tam 30 yıl bekledi. Araya II. Dünya Savaşı'nın da girmesiyle oluşan bu uzun bekleyişin ardından Millî Takımımız 2 Kasım 1958 tarihinde 71. sınavına Romanya karşısında çıktı. Bu maçın diğerlerinden farkı Avrupa Şampiyonası elemelerine dâhil olmasıydı. Bükreş'in 23 Ağustos Stadı'nda oynanan karşılaşmanın büyük bölümü denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçse de Rumenler ikinci yarıda buldukları gollerle 3-0'lık farka ulaştı. Millîlerimiz Can Bartu ve Lefter Küçükandonyadis'in ürettiği pozisyonlarla gole yaklaşmış ancak sonuç alamamış, Romanya ise Oaida ve Iyolevski ile 2-0 öne geçmeyi başarmıştı. 83. dakikada Turgay Şeren sakatlanınca kalece Can Bartu geçiyor, Rumenler 85. dakikada Ahmet Berman'ın kendi kalemize gönderdiği topla maçı 3-0 kazanıyordu.

Romanya 3-0 Türkiye

2 Kasım 1958, Avrupa Kupası Eleme Maçı 

Bükreş, 23 Ağustos Stadı

Hakemler: G. Dienst, Andres, Kunzle (İsviçre)
Romanya: Toma - Papa, Macri - Virile, Consar, Nunweiller - Oaida, Contantin, Iyolevski, Eftimie, Tataru, 
Türkiye: Turgay Şeren (Galatasaray, Kaptan) - İsmail Kurt (Galatasaray), Basri Dirimlili (Fenerbahçe) - Mustafa Ertan (Muhafızgücü), Naci Erdem (Fenerbahçe), Ahmet Berman (Beşiktaş) - Hilmi Kiremitçi (Vefa), Can Bartu (Fenerbahçe), Metin Oktay (Galatasaray), Kadri Aytaç (Karagümrük), Lefter Küçükandonyadis (Fenerbahçe) 
Goller: Oaida (dk. 63), Iyolevski (dk. 83), Ahmet Berman (dk. 85 kendi kalesine) 

6. Maç
Rövanşta yendik ama… 

Bu maçın rövanşı 26 Nisan 1959 günü İstanbul İnönü Stadı'nda oynandı. Bükreş'deki 3-0'lık yenilginin altından kalkmak zor görünüyordu ama ay-yıldızlı oyuncularımız aynı görüşte değildi. Henüz 13. dakikada kazandığımız penaltıyı Lefter, kaleci Popa'ya rağmen ustaca bir vuruşla ağlara yolluyor ve ümitlerimizi artırıyordu. Kalecimiz Özcan Arkoç'un başarılı kurtarışları ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamamızı sağlamıştı. 54. dakikada Lefter güzel bir gol daha kaydediyor ve durumu 2-0 yapıyordu. Sonrasında oyuncularımızın çabası başka gol getirmiyor ve takımımız 1 gol farkıyla elenmekten kurtulamıyordu.

Türkiye 2-0 Romanya 

26 Nisan 1959, Avrupa Kupası eleme maçı 
İstanbul, İnönü Stadı

Hakemler: Nadelkovski, Ivanovski, Mihailov (Yugoslavya) 
Türkiye: Özcan Arkoç (Fenerbahçe) - İsmail Kurt (Galatasaray), Basri Dirimlili (Fenerbahçe) - Mustafa Ertan (Muhafızgücü), Naci Erdem (Fenerbahçe), Ahmet Berman (Beşiktaş) - Hilmi Kiremitçi (Vefa), Can Bartu (Fenerbahçe), Suat Mamat (Galatasaray), Lefter Küçükandonyadis (Fenerbahçe, Kaptan), Kadri Aytaç (Karagümrük) 
Romanya: Popa - Zavoda, Karikas - Nunweiller, Jeney, Alexandrescu - Angel Vasile, Alexandru, Oaida, Soame, Toma 
Goller: Lefter Küçükandonyadis (dk. 13 penaltıdan ve 54) 

7. Maç
Değişim sancısı

Bu iki zorunlu maç bize Rumenlerle dostluğumuzu yeniden hatırlatmış gibiydi. Temaslar yeniden sıklaşıyor, Millî Takımımız tarihindeki 78. maçı yine Rumenlerle oynuyordu. Özel maçın adresi bu defa Başkent Ankara'ydı. 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşma, Dünya Kupası elemelerinde Oslo'da Norveç'le oynayacağımız maça yönelik bir provaydı. Ay-yıldızlı kadro bu maçta ciddi bir değişim geçiriyor, ancak bu değişim sancıları da yakından hissediliyordu. Özellikle kondisyon zaafı son bölümde baş gösteriyor, Rumenler 72. dakikada Gridea'nın golüyle maçı 1-0 kazanıyordu.

Türkiye 0-1 Romanya
14 Mayıs 1961, Özel maç
Ankara, 19 Mayıs Stadı

Hakemler: Dimitar Rumencev, Stean Kostantin, Atanas Tavrer (Bulgaristan)
Türkiye: Turgay Şeren (Galatasaray, Kaptan) - Ahmet Berman (Galatasaray), İsmail Kurt (Fenerbahçe) - Suat Mamat (Galatasaray), Naci Erdem (Fenerbahçe) "Ahmet Açıkgöz (Feriköy)", Mustafa Yürür (Galatasaray) - Hilmi Kiremitçi (Fenerbahçe) "Tarık Kutver (Karagümrük)", Şeref Has (Fenerbahçe), Aydın Yelken (Karagümrük), Mustafa Ertan (Beşiktaş), Zeynel Soyuer (Gençlerbirliği)
Romanya: Voynescu - Greavu, Macri - Ene, Matroc, Bone - Haşoti (Oaida), Constantin, Gridea, Seradai, Taturu
Gol: Gridea (dk. 72)

8. Maç
En ağır yenilgi

Ankara'daki 1-0'lık yenilginin rövanşı niteliğindeki özel maç 8 Ekim 1961 günü Bükreş'in 23 Ağustos Stadı'nda sahne aldı. Rumenlerin baştan sona üstün oynadığı müsabakada kalecimiz Necmi Mutlu belki de futbol kariyerinin en başarılı performanslarından birisini sergiliyor, ancak yine de 4-0'lık farkı önleyemiyordu. "Acaba Necmi olmasaydı maç kaç kaç biterdi?" sorusunun sıkça akla geldiği 90 dakikada Rumenler, Seredai'nin üç, Constantin'in bir golüyle farka gidiyordu. 

Romanya 4-0 Türkiye 

8 Ekim 1961, Özel maç 
Bükreş, 23 Ağustos Stadı 

Hakemler: Righi, Zaberdela, Dragostiri (Çekoslovakya)
Romanya: Voinescu - Greavu, Ivan (Macri) - Jenei, Nunweiller III, Nunweiller IV - Pircalab, Constantin, Ene, Seredai, Tataru (Hasoti dk. 64)
Türkiye: Necmi Mutlu (Beşiktaş) - Ahmet Berman (Galatasaray), Basri Dirimlili (Fenerbahçe) - İsmet Yurtsü (Feriköy), Osman Göktan (Fenerbahçe) "Süreyya Özkefe (Beşiktaş)", Mustafa Yürür (Galatasaray) - Hilmi Kiremitçi (Fenerbahçe) "Bahri Altıntabak (Galatasaray)", Naci Erdem (Fenerbahçe, Kaptan), Ogün Altıparmak (Karşıyaka), Can Bartu (Fenerbahçe) "Kadri Aytaç (Fenerbahçe)", Lefter Küçükandonyadis (Fenerbahçe)
Goller: Seredai (dk. 21, 55 ve 75), Constantin (dk. 76)

9. Maç
Sarstık ama yıkamadık 

Rumenlerle 9. maçımızı 9 Ekim 1963 günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadık. Rumenlerin Datcu ve Nunweiller gibi daha sonra Fenerbahçe formasını giyecek oyuncuların da yer aldığı kadrosu karşısında Millî Takımımız özellikle 50. maçına çıkan Lefter'in müthiş performansıyla üstün bir futbol ortaya koyuyor ancak gol atmayı bir türlü başaramıyordu. Bu maçın özetini Halit Kıvanç'ın kaleminden okuyalım:

"Bu bir gösteri maçı ya da maçta bir gösteri değildi. Bu, bir Türk futbolcusunun altın madalyayı hak edişinin canlı tablosuydu. Ve Lefter, ay-yıldızlı formayı 50. defa şerefle taşıdığını, çıkardığı mükemmel oyun, gösterdiği klas futbolla ispat etti. Takımımız, hele forvetimiz maalesef pek iyi oyun tutturamamıştı. Fakat Lefter, yine de forvetin, hatta takımın en iyilerindendi."

Türkiye 0-0 Romanya

9 Ekim 1963, Özel maç
Ankara, 19 Mayıs Stadı

Hakemler: Jan Rogas, Kontratos, Kuçomihal (Yunanistan Federasyonu)
Türkiye: Turgay Şeren (Galatasaray, Kaptan) - Candemir Berkman (Galatasaray), Yalçın Saner (İstanbulspor) "Süreyya Özkefe (Beşiktaş)" - Suat Mamat (Beşiktaş), Sebahattin Kuruoğlu (Beşiktaş), Şeref Has (Fenerbahçe) - Tarık Kutver (Galatasaray), Birol Pekel (Fenerbahçe), Metin Oktay (Galatasaray) "Nedim Doğan (Fenerbahçe)", Lefter Küçükandonyadis (Fenerbahçe) "Şenol Birol (Fenerbahçe)", Uğur Köken (Galatasaray)
Romanya: Datcu - Popa, Ivan - Petru, I. Nunweiller, Kotska - Constantin, Dridea (Manolika dk. 82), Tirkovniko (L. Nunweiller dk. 60), Haydu, Krinicau

10. Maç
Gücümüz yetmedi 

Yıllardan 1965, Mayıs'ın 2'si. Yine Bükreş'te, yine 23 Eylül Stadı'ndayız. Rumenlerle Dünya Kupası eleme maçının ilk ayağını oynuyoruz. Bir avuç Türk, yabancı bir sahada Millî Takımımızın garip müdafaa oyununu ve yediği golleri üzüntüyle seyrediyor. Daha ilk dakikada Georgescu kafa ile Yılmaz'ın koruduğu kaleye topu bırakıyor. İkinci devre takımımız bir kış güneşi gibi sahadan kaybolunca Mateianu ve Crainiceanu'dan iki gol daha yiyoruz. Skor 3-0. Bu maçın yorumunu yapan Necmi Tanyolaç özetle şunları yazıyor: "Her şey 10 dakika içinde bitti bizim için… Pekâlâ aynı oyunu başa baş götürüyor, Rumenlere karşı kendi sahalarında beraberliği kovalıyorduk. Hem de henüz 45. saniyede yediğimiz gole rağmen ve paniğe uğramadan. Ve 18 dakikalık fırtına bütün ümitlerimizi bitiriverdi. Oyunun başından beri sakin sakin yoluna devam eden bizim tekne, sallanmaya başlamıştı. Artık saha her tarafı ile rakiplerimizindi. Ve biz fırtınayı haber veren akınlara karşı koyacak güçte değildik. Rumenler fizik üstünlükleri ile maçı kendi yönlerine çevirip bir anda farka gittiler."

Romanya 3-0 Türkiye 

2 Mayıs 1965, Dünya Kupası eleme maçı
Bükreş, 23 Ağustos Stadı

Hakemler: Schiller, Haberfellner, Babuçek (Avusturya)
Romanya: Haldu - Popa, Greau - Gegely, Halmegeanu, Dancoe - Pircalap, Mateianu, Ionescu, Georgescu, Crainiceanu
Türkiye: Yılmaz Urul (İstanbulspor) - Şükrü Birand (Fenerbahçe), Numan Okumuş (Altay) - Mustafa Yürür (Galatasaray), Naci Erdem (Galatasaray), Şeref Has (Fenerbahçe) - Yılmaz Gökdel (Galatasaray), Ayhan Elmastaşoğlu (Galatasaray), Metin Oktay (Galatasaray, Kaptan), Nevzat Güzelırmak (Göztepe), Yaşar Mumcuoğlu (PTT)
Goller: Georgescu (dk. 1), Mateianu (dk. 73 penaltıdan), Crainiceanu (dk. 74) 

11. Maç
Nihayet galibiyet

1965'in ikinci Romanya maçını 23 Ekim günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadık. Bu maç, Bükreş'te kaybettiğimiz 3-0'ın rövanşıydı. Millî Takımımız, 9 Ekim günü Dünya Kupası elemelerinde Çekoslovakya ile karşılaşmış ve 6-0'lık bir bozguna uğramıştı. Doğrusu Romanya maçından ümitli olanların sayısı çok da fazla değildi.Ancak ay-yıldızlı on birimiz için 23 Ekim 1965 farklı bir gün olacaktı. Takımımız çok canlı ve şuurlu bir oyunla Çek bozgununu unutturdu… Her şey kaptan Şeref'in 13. dakikada Yaşar'dan alıp Fevzi'ye verdiği topla başladı. O top gitti, gitti, Fevzi'ye gelen güzel bir pas oldu. Santrforumuz topu biraz sürdü ve öne çıkan kalecinin üzerinden aşırtarak golü attı. Bu gol, Rumen takımının kalesine altı yıldır attığımız ilk gol olarak kayıtlara geçiyordu. İkinci yarının ikinci dakikası henüz dolmuştu ki, soldan kazandığımız tacı Yaşar, Nedim'e uzattı. Nedim aldı, hızla daldı ve rakiplerini geçtikten sonra çok sert bir şut çıkardı: 2-0. 55'te Georgescu'nun golü ise maçın skorunu 2-1 olarak belirledi. 

Türkiye 2-1 Romanya

23 Ekim 1965, Dünya Kupası eleme maçı
Ankara, 19 Mayıs Stadı

Hakemler: Ramiz Pregio, Jorji Godari, Agim Lika (Arnavutluk Federasyonu)
Türkiye: Nihat Akbay (Beykoz) - Şükrü Birand (Fenerbahçe), Tuncay Becedek (İzmirspor), Onursal Uraz (Hacettepe), Fehmi Sağınoğlu (Beşiktaş) - Sebahattin Kuruoğlu (Göztepe), Şeref Has (Fenerbahçe, Kaptan) - Ogün Altıparmak (Fenerbahçe), Nedim Doğan (Fenerbahçe), Fevzi Zemzem (Göztepe), Yaşar Mumcuoğlu (Fenerbahçe)
Romanya: Andrei - Popa, Greau - Vasile, Motroc, Donceo - Pircalap, Dimitriu, Ionescu, Georgescu, Codreanu
Goller: Fevzi Zemzem (dk. 13), Nedim Doğan (dk. 48), Georgescu (dk. 55) 

12. Maç
10 yıl sonra berabere 

Romanya ile 12. maçımızı tam 10 yıl aradan sonra oynadık.19 Mart 1975 günü İnönü Stadı'nda oynanan özel maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Rusya ile iki hafta sonra oynanacak puan maçının provasıydı bu karşılaşma. Millîlerimiz aradığı gole 3. dakikada kavuştu. Büyük ustalıkla sahada dolaşan Raşit, soldan enfes bir top gönderdi Cemil'e… Anghelini ile karşı karşıyaydı Cemil ve sanki eski günlerin Cemil'iydi. Yürüdü topla. Anghelini bırakmadı. Aniden döndü Cemil, şaşırdı Anghelini. Top bir an için ardındaki üç adamın ayağına kadar gidip geldi. Cemil, ilk anda kaybettiği topa kalecinin solundan gollük bir sevinç şutu gönderdi: 1-0. Tribünlerdeki sevinç gümbürtüsünün ömrü dört dakika sürdü. 7. dakikada ceza alanının sağından bir faul atışı yapan Rumenler, sağ direkte Yasin'i avladı. Yasin'in tutamadığı topu Ziya kafayla çıkardı, Iordanescu vurdu kafayla… Zekeriya çizgi üzerinde ayak koydu. Karambole giden meşin yuvarlağı son defa şutlayan adam Lucescu idi ve şanslıydı: 1-1. Sonrasında pozisyon çok, gol yoktu ve 90 dakika 1-1'lik skorla neticeleniyordu.

Türkiye 1-1 Romanya

19 Mart 1975, Özel maç
İstanbul, İnönü Stadı

Hakemler: Werner Spiegel, Karl Staynebrayher, Yohan Svoboda (Avusturya)
Türkiye: Yasin Özdenak (Galatasaray) "Sabri Dino (Beşiktaş)" - Alpaslan Eratlı (Fenerbahçe), İsmail Arca (Eskişehirspor), Ziya Şengül (Fenerbahçe, Kaptan) "Tuncay Temeller (Galatasaray)" Zekeriya Alp (Beşiktaş) - Yenal Kaçıra (Eskişehirspor), Raşit Karasu (Adana Demirspor) - Ali Kemal Denizci (Trabzonspor), Cemil Turan (Fenerbahçe), Mehmet Oğuz (Galatasaray) "Sinan Alayoğlu (Beşiktaş)" "Çetin Erdoğan (Boluspor)", Metin Kurt (Galatasaray)
Romanya: Necula - Cheran, Sames, Anghelini, Dimitru - Sandu, Dinu, Iordanescu - Troi (Crisan), Kun, Lucescu (Greguscu)
Goller: Cemil Turan (dk. 3), Lucescu (dk. 7) 

13. Maç
Bükreş'te gol düellosu 

12 Ekim 1975'te oynanan Romanya maçı, İrlanda karşılaşmasının provasıydı. Bükreş'teki maça son derece tempolu bir giriş yaptık. 13. dakika dolarken Gökmen, Cemil'den aldığı topa sol açık yerinden enfes bir vuruşla Rumen kalecisini avlayıverdi: 1-0. 23. dakikada ceza yayının az gerisinde bir faul atışı kazandı Rumenler. Baraja rağmen Dimitru'nun şutu Yasin'e kadar gitti ve kalecimizin ellerinden döndü. Yetişen Iordanescu dokunuverdi: 1-1.

80. dakikada Necati nefis bir pasla Cemil'i atağa kaldırdı. Cemil iki rakip oyuncu arasından fırlıyor ve üzerine çektiği kaleciyi atlatarak boş kaleye plaselediği topla takımımızı galibiyete götüren golü atıyordu: 2-1. Maçın bitimi çoktan geldiği halde Polonyalı hakem kesilen oyunu dikkate alarak müsabakayı sürdürüyordu. 90+3'te Rumenlerin attığı faul tekrarlanıyor, Dinu kafayla beraberlik golünü kaydediyordu: 2-2. 

Romanya 2-2 Türkiye 

20 Ekim1975, Özel maç
Bükreş, 23 Ağustos Stadı

Hakemler: Marian Huston, Dobroslav, Edvard Norek (Polonya)
Romanya: Moraru - Angelini, Sandu, Satmeranu, Hainal - Dinu, Dimitru, Georgesci - Pazekas, Dobrin, Iordanescu
Türkiye: Yasin Özdenak (Galatasaray, Kaptan) - Sebahattin Erboğa (Fenerbahçe), Fatih Terim (Galatasaray), İsmail Arca (Eskişehirspor), Alpaslan Eratlı (Fenerbahçe) - Engin Verel (Fenerbahçe), Mehmet Özgül (Galatasaray) "Mehmet Türkkan (Fuji Mehmet) (Göztepe)", Necati Özçağlayan (Trabzonspor) - Ali Kemal Denizci (Trabzonspor), Gökmen Özdenak (Galatasaray), Cemil Turan (Fenerbahçe)
Goller: Gökmen Özdenak (dk. 13), Iordanescu (dk. 23), Cemil Turan (dk. 80), Dinu (dk. 90)

14. Maç
Balkan Kupası'nda hezimet

23 Mart 1977'de bu defa Balkan Kupası'nda karşı karşıya geldik Rumenlerle. 23. dakikada Iordanescu'nun başlattığı atağı Fatih ve Erol topu uzaklaştıramayınca, Georgescu önüne düşen meşin yuvarlağı sert bir şutla filelere yolladı: 1-0. 39'da Cemil'in korner atışında Necmi'nin üst direkte patlayan kafa şutu şanssızlığımızdı. İkinci yarıya her şeye rağmen bir beraberlik umudu ile başladık. Ancak hesaplarımız tutmadı ve Rumenlerin golleri peş peşe gelmeye başladı.. 63'te Dumitru frikik atışında pas verecekmiş gibi yapıp topu kaleye gönderdi. Şenol önce tuttuğu topu sonra bırakınca, ikinci gol de ağlarımızı buldu. 76'da Vigu, 25 metreden şutladı, Şenol topu ellerinden kaçırınca skoru 3-0'a ulaştı. 83'te Dumitru sola uzun bir top açtı, Iordanescu, Erol'la birlikte fırladı, ceza alanına girdi ve çaprazdan vurarak skoru belirledi: 4-0.

Romanya 4-0 Türkiye 

23 Mart 1977, Balkan Kupası
Bükreş, Steaua Stadı

Hakemler: Panayoti Koliropolis, Stefanos Ramos, Nikos Ekis (Yunanistan)
Romanya: Iordache - Cheran, Sames, Satmareanu, Vigu - Boloni, Lordanescu, Dimitru - Troi, Dudu Georgescu, Zamfir
Türkiye: Şenol Güneş (Trabzonspor) - Turgay Semercioğlu (Trabzonspor), Erol Togay (Altay), Fatih Terim (Galatasaray), Alpaslan Eratlı (Fenerbahçe) - Necati Özçağlayan (Trabzonspor), Kemal Batmaz (Bursaspor) "Sedat Özden (Bursaspor)", İsa Ertürk (Adanaspor) "Bekir Barçın (Trabzonspor)" - Ali Kemal Denizci (Trabzonspor), Necmi Perekli (Trabzonspor), Cemil Turan (Fenerbahçe, Kaptan)
Goller: Georgescu (dk.23), Dimitru (dk.63), Vigu (dk.76), Iordanescu (dk.83)

15. Maç
Elimizden kaçırdık 

Yine bir Balkan Kupası maçı. Bu kez tarih 22 Mart 1978. Yer, İstanbul İnönü Stadı. Aşırı sağanak nedeniyle zemin adeta göle dönmüş durumda. Ama oyuncularımız sahada inanılmaz bir mücadele veriyor. Maçın başında üst üste gol tehlikelerini savuşturan ay-yıldızlılar, gol için rakip kaleye yükleniyor. 14. dakikada Volkan'dan başlayan atağımız Rumen defansını karıştırıyor. Önder topu çamurdan söküp Cemil'i görüyor. Cemil'in şutu Satmereanu'nun sırtına çarpıp havalanıyor… Sedat nefis bir vole çakıyor ve top ağların yırtık bir yerinden geçip gidiyor: 1-0... Dakikalar ilerliyor ve artık "maçı kazandık" diyoruz. Ancak 80. dakikada Coşkun'un kafasından seken topu, ünlü golcü Georgescu ileri çıkan Rasim'in üstünden aşırtıp o yağmurda herkese soğuk duş yaptırıyor: 1-1. 81.'de Cemil'in kaleciyi de geçen şutu kale çizgisi üzerinde su birikintisine takılıyor ve bir galibiyet kaçıyor.

Türkiye 1-1 Romanya

22 Mart 1978, Balkan Kupası
İstanbul, İnönü Stadı

Hakem: Toma Monoylovski (Yugoslavya)
Türkiye: Rasim Kara (Beşiktaş) - Turgay Semercioğlu (Trabzonspor) "Ali Çoban (Beşiktaş)", Coşkun Demirbakan (Fenerbahçe), Necati Özçağlayan (Trabzonspor), Erdoğan Arıca (Galatasaray)" - Engin Verel (Fenerbahçe), Sedat Özden (Bursaspor) Volkan Yayım (Zonguldakspor) - Ali Kemal Denizci (Trabzonspor), Cemil Turan (Fenerbahçe, Kaptan), Önder Mustafaoğlu (Fenerbahçe)
Romanya: Raducanu - Cheran, Satmaroanu, Stefnescu, Vigu - Romila, Boloni, Bobrin - Balaci, Georgescu, Zamfir (Hajnal)
Goller: Sedat Özden (dk. 14), Georgescu (dk. 80) 

16. Maç
Yine beraberlik

Aradan neredeyse 5 yıllık bir süre geçtikten sonra Rumenlerle özel maçta karşı karşıya geldik. 29 Ocak 1983 günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan özel maç 1-1 sona erdi. Oyunun ilk beş dakikasından sonra Rumenler maça ağırlıklarını koyar gibi oldu. 10. dakikaya girildiği sırada da takımımız yenik duruma düştü. Takriben kalemize 20 metre mesafede kazanılan frikik atışını ustaca kullanan Gabor, Eser'in sağından topu ağlara göndermekte güçlük çekmeyince durum 1-0 oldu. Beraberlik için bastırmaya başlayan takımımız aradığı golü 33. dakikada buldu. Selçuk hareketlendiği sırada Cros sol ayağını futbolcumuzun önüne doğru uzatınca Bulgar hakem penaltı noktasına doğru koştu. Atışı yapan Selçuk da hafif bir vuruşla beraberliğini sağlayan golü attı. İkinci yarıda daha cesur bir futbol oynayan ay-yıldızlılar Hakan ve Bilal'le iki fırsatı harcayınca maç da 1-1 sona erdi.

Türkiye 1-1 Romanya 

29 Ocak 1983, Özel maç
İstanbul, Ali Sami Yen Stadı

Hakem: N. Tachtadjiev (Bulgaristan)
Türkiye: Eser Özaltındere (Galatasaray) - Erdoğan Arıca (Fenerbahçe), Fatih Terim (Galatasaray, Kaptan), Bilal Yaşar (Ankaragücü), Hakan Kutucuoğlu (Altay) - Rıza Çalımbay (Beşiktaş), Arif Kocabıyık (Fenerbahçe) "Şenol Çorlu (Sakaryaspor)", Hüseyin Çakıroğlu (Gaziantepspor), Eren Talu (Adana Demirspor) "Metin Tekin (Beşiktaş)"-Hasan Şengün (Samsunspor), Selçuk Yula (Fenerbahçe)
Romanya: Mararu - Redniç, Andone, Vorgulescu, Munteanu - Augustin, Boloni, Klein - Iodache (Balin), Gabor, Coraş (Nica)
Goller: Gabor (dk. 10), Selçuk Yula (dk. 33 penaltıdan)

17. Maç
Üç gollü mağlubiyet

40 gün önce Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan dostluk maçının iade-i ziyareti Tirgu Mureş'te gerçekleşti. Takvimlerin 9 Mart 1983'ü işaret ettiği gün, Rumenlere 3-1 yenilmekten kurtulamadık. Adı dostluk maçı olan karşılaşmada dostluk geri planda kalmış, sertlik ön plana çıkmıştı. Daha 7. dakikada Iordau sert bir şut çıkardı, Eser'den dönen topu Balaci ağlarımıza yolladı: 1-0. 19. dakikada Iordau'yu makasa alana Bilal ve Fatih'in yol açtığı penaltıyı Balaci bir kez daha filelerimize gönderdi: 2-0. Ancak iki farklı geriye düşüş takımımızı kamçılamıştı. 36. dakikada Eren'in düşürülüşüyle kazanılan faul atışını Fatih Terim kullanıyor, boşta kalan Raşit Çetiner de tek golümüzü Rumen ağlarına yolluyordu: 2-1. İkinci yarıda sertlik dozajı iyice artıyor, Camataru ile direkten dönen Rumenler, 67'de Selçuk'un kırmızı kart görmesiyle rahatlıyor ve 87'de Bölöni'nin golü skoru 3-1 olarak belirliyordu.

Romanya 3-1 Türkiye

9 Mart 1983, Özel maç
Tirgu Mureş, Şehir Stadı

Hakemler: Stumpf, Azente, Nesu (Demokratik Almanya)
Romanya: Moraru (Lung) - Redniç, Andone, Iorgulescu, Ungeranu (Munteanu) - Boloni, Balaci, Klein - Salint (Ticleanu), Jorgeu (Gabor), Camataru (Coraş)
Türkiye: Eser Özaltındere (Galatasaray) - Erdoğan Arıca (Fenerbahçe), Bilal Yaşar (Ankaragücü), Fatih Terim (Galatasaray, Kaptan), Hakan Kutucuoğlu (Altay) - Metin Tekin (Beşiktaş), Raşit Çetiner (Galatasaray), Hüseyin Çakıroğlu (Gazintepspor), Eren Talu (Adana Demirspor) - Hasan Şengün (Samsunspor), Selçuk Yula (Fenerbahçe)
Goller: Balaci (dk. 7 ve 19 penaltıdan), Raşit Çetiner (dk. 36), Boloni (dk. 87) 

18. Maç
Dünya başımıza yıkıldı

Meksika 86 Dünya Kupası elemelerinde peş peşe Finlandiya ve İngiltere şoklarıyla sarsılıp güven bunalımına giren Millî Takımımız, 3 Nisan 1985 günü Bükreş'te moral arıyordu. Ancak ilk yarıda yenilen goller işimizi erken bitirdi. Rumenlerin 20. dakikada kazandığı serbest atışı, o dönemde genç bir oyuncu olan Gheorghe Hagi kullandı ve frikikteki ustalığını gösterdi: 1-0.

25. dakika Arif için unutulması güç bir andı. Kalesinde biten bir Rumen atağından sonra, kaleci atışı ile oyunu başlatacağı yerde, topu arkasını dönüp giden Kemal'e uzatan Arif'in büyük hatasını Camaratu affetmedi. Kalemize defansımız kadar yakın olan Camataru için topu ağlara göndermek hiç de zor olmadı: 2-0. Aynı Camataru 42. dakikada attığı golle skoru 3-0'a getiriyordu. İkinci yarıda hiç değilse bir gol için bastırdık ama gole yaklaşan yine Rumenler oldu. 82'de Hagi'nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Balaci kullandı ancak Arif gole izin vermedi ve maç da 3-0 yenilgimizle sona erdi.


Romanya 3-0 Türkiye 

3 Nisan 1985, Dünya Kupası eleme maçı
Craiova, Santral Stadı

Hakem: Ben Yizak (İsrail)
Romanya: Lung - Negrila, Jorgelescu, Stefanescu, Ungureanu - Redniç, Mateu (Lacatus), Irilescu, Hagi - Coras (Balaci), Camataru
Türkiye: Arif Peçenek (Ankaragücü) - Müjdat Yetkiner (Fenerbahçe), Kemal Serdar (Trabzonspor), Abdülkerim Durmaz (Fenerbahçe), Semih Yuvakuran (Galatasaray) - Metin Tekin (Beşiktaş), Yusuf Altıntaş (Galatasaray), Hüseyin Çakıroğlu (Fenerbahçe), Şenol Ustaömer (Trabzonspor) "Hasan Şengün (Trabzonspor)" - Rıdvan Dilmen (Sarıyer), Selçuk Yula (Fenerbahçe, Kaptan) "İskender Günen (Trabzonspor)"
Goller: Hagi (dk. 20), Camataru (dk. 25 ve 42)

19. Maç
Evde de yokuz 

Bu maçın rövanşı 13 Kasım 1985 günü İzmir Atatürk Stadı'nda oynandı, ama attığımız tek gol dışında sonuç pek de fazla değişmedi. Romanya karşısında ilk dakikalardan itibaren maçın rengi belli olmuştu. 15. dakikada Hagi soldan ceza atışı kullandı. Okan'ın zor tokatladığı topa Ünal müdahale edemedi. Kale içine doldurulan top savunmamızı geçti, direğe değince Iorgulescu'ya dokunmak kaldı: 1-0. 27. dakikada Redniç sağdan aut çizgisine kadar indi, yaptığı ortayı Coras kalemize göndermekte zorlanmadı: 2-0. 52. dakikada Romanya ceza alanı dışında bir frikik kazandı… Hagi yuvarladı, Böloni müthiş vurdu… Top Okan'ın sağından ağlara takıldı: 3-0. 78. dakikada Selçuk korneri Erdoğan'a pas olarak kullandı… Erdoğan kaldırdı, kale sahasında Metin Tekin kafayı vurdu: 3-1.

Türkiye 1-3 Romanya

13 Kasım 1985, Dünya Kupası eleme maçı
İzmir, Atatürk Stadı

Hakemler: Wolker Roth, Wilfried Heitmann, Werner Föckler (Federal Almanya)
Türkiye: Okan Gedikali (Gençlerbirliği) - İsmail Demiriz (Galatasaray), Müjdat Yetkiner (Fenerbahçe), Yusuf Altıntaş (Galatasaray), Erdoğan Arıca (Fenerbahçe, Kaptan) - Metin Tekin (Beşiktaş), Rıza Çalımbay (Beşiktaş), Ünal Karaman (Gaziantepspor) - Şenol Çorlu (Fenerbahçe) "İsmail Kartal (Fenerbahçe)", Tanju Çolak (Samsunspor), Selçuk Yula (Fenerbahçe)
Romanya: Lung - Iovan, Stefanescu, Iorgulescu, Barbulescu - Redniç, Boloni, Klein - Coras, Piturca (Cametoru), Hagi
Goller: Iorgulescu (dk. 15), Coras (dk. 27), Boloni (dk. 52), Metin Tekin (dk. 78)

20. Maç
Üçe abone olduk

Rumenlerle oynadığı son üç maçı üçer gol yiyerek kaybeden Millî Takımımız, üç gollü bir yenilgiye de 4 Mart 1987'de Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki özel maçta uğradı. İlk yarıda daha dengeli, daha dirençli bir futbol oynayan takımımız, 44. dakikada yediği golle sarsıldı. Soldan Lacatus bir korner atışı kullandı. Defansımızda bir anlık duraklama oldu. Belodedici geriden geldi, vurdu ve topu filelere bıraktı. İkinci yarının ilk dakikalarında yine oyundaydık. Yine mücadele ediyor, pozisyon ve gol arıyor, şut atıyorduk. Beraberliği beklediğimiz bir anda, 62. dakikada Bölöni 30 metreden çok sert vurdu: 2-0. Yavaş yavaş oyun disiplininden uzaklaşmaya başladık. Nitekim 72. dakikada sağdan Iovan ortaladı, Ali Çoban ters vurdu ve skor 3-0 oldu… 89. dakikada Belodedici ceza alanı içerisinde Tanju'yu düşürünce penaltı kazandık. Tanju'nun penaltı golü sadece bir teselliydi: 3-1.

Türkiye 1-3 Romanya

4 Mart 1987, Özel maç
Ankara, 19 Mayıs Stadı

Hakemler: Duşan Çoliç, Zolravka Çokiç, Stevan Radoviç (Yugoslavya)
Türkiye: Şenol Güneş (Trabzonspor, Kaptan) - Turgay Semercioğlu (Trabzonspor) "Müjdat Yetkiner (Fenerbahçe)", Ali Çoban (Sarıyer), Yusuf Altıntaş (Galatasaray), Semih Yuvakuran (Galatasaray) - İsmail Demiriz (Galatasaray), Erhan Önal (Galatasaray) "Hasan Vezir (Trabzonspor)" Savaş Demiral (Samsunspor), İskender Günen (Trabzonspor) - Tanju Çolak (Samsunspor), Kayhan Kaynak (Fenerbahçe) "Rıdvan Dilmen (Sarıyer)"
Romanya: Lung (Moraru) - Iovan, Bumbescu (Barbulescu), Belodedici, Ungureanu - Stacia, Bölöni, Klein - Lacatus, Camataru (Piturca), Hagi (Mateut)
Goller: Belodici (dk. 44), Ali Çoban (dk. 72 kendi kalesine), Bölöni (dk. 62), Tanju Çolak (dk. 89 penaltıdan)

21. Maç
Son anda yakaladık

10 yıllık bir aradan sonra Romanya ile 21. maçımızı 15 Şubat 1995 günü İzmir Atatürk Stadı'nda oynadık. Rumenler bu maça Hagi, Petrescu, Belodedici, Lupescu, Popescu, Raducioiu, Dumitrescu ve Moldovan gibi uluslararası çaptaki oyuncularını getirmemişti. Ancak alternatif kadroları da ateş gibi çıktı. İlk 45 dakika golsüz geçiliyor, Rumenler 63. dakikada Sabau ile golü buluyordu. Vladoiu'nun savunma boşluğuna kafa ile bıraktığı topla buluşan Sabau'nun çok sert vuruşuna kalecimiz Engin'in yapacak pek bir şeyi yoktu. 74. dakikada Alpay'a faul yapan Lacatus, daha önce de sarı kartı olduğu için kırmızı kartla oyun dışı kalınca Millî Takımımızın beraberlik umutları artıyordu. 75'te 30 metre mesafeden kazandığımız serbest atışta topun arkasına geçen Hami'nin bazukası yan direkten geri geliyor, 88'de ise Hami'nin kullandığı köşe atışına çok iyi yükselen Saffet Sancaklı skoru dengeliyordu: 1-1. 

Türkiye 1-1 Romanya

15 Şubat 1995, Özel maç
İzmir, Atatürk Stadı

Hakemler: Miçko Mitev, Yordan Yordanov, Valentin Bojkov (Bulgaristan)
Türkiye: Engin İpekoğlu (Fenerbahçe) "Şanver Göymen (Altay)" - Recep Çetin (Beşiktaş), Bülent Korkmaz (Galatasaray), Alpay Özalan (Beşiktaş), Abdullah Ercan (Trabzonspor) "Saffet Akyüz (İstanbulspor)" - Suat Kaya (Galatasaray), Oğuz Çetin (Fenerbahçe, Kaptan) "Emre Aşık (Fenerbahçe)", Tolunay Kafkas (Trabzonspor) - Arif Erdem (Galatasaray) "Saffet Sancaklı (Galatasaray)", Hakan Şükür (Galatasaray) "Hami Mandıralı (Trabzonspor)", Aykut Kocaman (Fenerbahçe) "Mutlu Topçu (Beşiktaş)"
Romanya: Preda - Mihali, Papura, Matei - Galca, Niculescu (Stinga), Sabau (Zegrean), Panduru (Dobos), Tilvan - Lacatus, Vadoiu (Craioveanu)
Goller: Sabau (dk. 63), Saffet Sancaklı (dk. 88)
Kırmızı Kart: Lacatus (dk. 74)

22. Maç
Biz direğe, onlar fileye

Romanya ile son maçımızı 22 Ağustos 2007 günü Bükreş'in Lia Manoliu Stadı'nda oynadık. Takımımızın 6 oyuncu değiştirdiği maçı Rumenler 2-0 kazandı. Maç başlar başlamaz ilk tehlikeli atak Millî Takımımızdan geldi. Henüz 5. dakikada üst üste çalımlarla rakiplerinden sıyrılan Arda'nın ceza yayı üzerinden attığı sert şut direkten dönerken Rumenlerin yüreği ağızlarına geliyordu. 27. dakikada gole bir kez daha yaklaştık. Hamit'in köşe vuruşunda Gökhan Ünal'ın kafa şutunu kaleci Lobont çeliyor, 42. dakikada kazandığımız serbest vuruşta ise oyuna girer girmez atışı kullanan Nihat'ın plasesi az farkla auta gidiyor, ilk yarı golsüz sona eriyordu. İkinci yarıda ise oyunun akışı tam anlamıyla değişmişti. Rumenler artık yüklenerek oynuyordu. 62. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Marica'nın pasıyla kale alanı içinde bomboş durumda buluşan Dica, topu boş ağlara gönderdi. 1-0. 71. dakikada yine Marica'nın pasıyla ceza alanında buluşan oyuncu bu kez Mutu'ydu. Rumen yıldız topu ağlarımıza göndererek maçın skorunu belirliyordu: 2-0.

Romanya: 2 - Türkiye: 0 

22 Ağustos 2007, Özel maç
Romanya, Lia Manoliu Stadı, Bükreş

Hakemler: Markus Merk, Matthias Anklam, Holger Henschel (Almanya)
Romanya: Lobont - Marin, Goian, Chivu (Kaptan) (Niculescu), Razvan Raţ - Petre (Nicolita), Radoi (Munteanu), Dica (Cristea), Codrea (Lazar) - Mutu, Marica
Türkiye: Serdar Kulbilge (Fenerbahçe) - Sabri Sarıoğlu (Galatasaray) "Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor dk. 81)", Gökhan Zan (Beşiktaş), İbrahim Toraman (Beşiktaş), İbrahim Üzülmez (Beşiktaş) "Volkan Yaman (Galatasaray dk. 66)" - Mehmet Topuz (Kayserispor) "Hüseyin Çimşir (Trabzonspor dk. 72)", Hamit Altıntop (Bayern Münih), Emre Belözoğlu (Newcastle United, Kaptan) "Nihat Kahveci (Villarreal dk. 41)", Arda Turan (Galatasaray) "Tümer Metin (Fenerbahçe dk. 46)" - Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Gökhan Ünal (Kayserispor) "Halil Altıntop (Schalke 04 dk. 72)"
Goller: Dica (dk.62), Mutu (dk. 70)

23. Maç
Son maçı biz kazandık

Guus Hiddink yönetiminde çıktığımız Euro 2012 yolculuğu öncesinde son hazırlık maçımızı Romanya ile oynadık. Rumenlerin çok adamla kapandığı karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıya daha iyi başlayan ve 56'da Arda Turan'ın direkte patlayan şutuyla gol sinyallerini veren millîlerimiz, 79'da kazandığı penaltıyı Emre Belözoğlu ile gole çevirdi: 1-0. 86. dakikada orta sahanın solunda aldığı topla ceza alanına doğru ilerleyen Arda Turan, sağ ayağıyla çok sert vurdu ve maçın skorunu 2-0 olarak belirledi.

Türkiye 2-0 Romanya

11 Ağustos 2010 - Özel Maç
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı

Hakemler: Milorad Maziç, Igor Radojcic, Nikola Tomicic (Sırbistan)
Türkiye: Volkan Demirel (Fenerbahçe) - Gökhan Gönül (fenerbahçe), Servet Çetin (Galatasaray), Hakan Balta (Galatasaray), İsmail Köybaşı (Beşiktaş) - Hamit Altıntop (Bayern Münih) "Sercan Yıldırım (Bursaspor dk. 69)", Mehmet Aurelio (Real Betis) "Selçuk Şahin (Fenerbahçe dk. 69)", Nuri Şahin (Borussia Dortmund) "Kazım Kazım (Fenerbahçe dk. 46)", Arda Turan (Galatasaray) "Nihat Kahveci (Beşiktaş dk. 89)" - Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (PSG) "Tuncay Şanlı Stoke City dk. 46)"
Romanya: Lobont - Mircea, Tamas, Chivu (Galamaz dk. 62), Rat - Cocis, Radoi, Florescu, Deac (Nicolita dk. 78) (Tanase dk. 89) - Blasco (Marica dk. 52), Niculae (Stancu dk. 87)
Goller: Emre Belözoğlu (dk. 82 penaltı), Arda Turan (dk. 86)
Sarı Kartlar: İsmail Köybaşı (Türkiye), Blasco, Cocis (Romanya)

Haber; TFF
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön