Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor
Geri
İleri
Ada'dan Cenk Tosun'a flaş teklif!

Ada'dan Cenk Tosun'a flaş teklif!

|| Son güncelleme
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United ile Crystal Palace, Cenk Tosun için rekabete girdi. İlk davranan Crystal Palace, Beşiktaş'a 10.8 milyon euroluk teklifte bulundu. Beşiktaş'ın bu teklifi reddettiği ve İngiliz ekibinden 15 milyon pound (16.3 milyon euro) talep ettiği belirtildi. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in 8 milyon euro civarında gelen ilk teklifin kabul edilmemesi yönünde rapor verdiği ancak teklifin yükselmesi sonrası kulüp yönetimine transferin olması yönünde görüş bildirdiği kaydedildi. 

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
İngiliz ekibi, bu transfer için Cenk Tosun'a 2.5 milyon euro teklif yaptı. Yönetim, gelen bu teklifin ardından çizilecek yol haritasını kendi arasında görüşüyor. Bilindiği gibi İngiltere'de transfer dönemi 31 Ağustos'ta sona eriyor.

Beşiktaş'ta Vida ve Sosa transferlerinin ise Cenk Tosun'da yaşanacak gelişmelere bağlı olduğu belirtildi.



Beşiktaş'ta bütçe ekside, oyuncu satışı şart!

Yeni transferlere ödenecek paralar yüzünden bütçede şimdilik ekside kalan siyah-beyazlı yönetim, U-21'e gönderdiği Aras, Boyko, Franco ve Milosevic gibi isimlerle yolların ayrılmaması durumunda zorunlu olarak kadrodan bir oyuncuyu bonservisiyle satacak. Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Necip Uysal ve Mustafa Pektemek gibi isimlere teklifler alan yönetimin, acil önlem paketi olarak bu oyunculardan biriyle vedalaşabileceği öğrenildi.

Beşiktaş Yönetimi, mevcut kadrodan bir oyuncuyu satması halinde hem gelir-gideri dengeleyecek hem de bonservisi elinde olan bir futbolcu transfer edebilecek.

12-15 MİLYON EURO BEKLENTİSİ

Kulüpten sızan bilgilere göre oyuncu satılmasına karar verilmesi halinde kasaya 12-15 milyon euro arasında bir para gireceği ve bu paranın da yeni sezonda kulübü ekonomik olarak rahatlatacağı vurgulandı.

Şu an için mevcut kadrodan futbolcu gönderilmesini istemeyen Teknik Direktör Şenol Güneş ise olası bir satış durumda ekonomik zorunluluklar anlatılarak ikna edilmeye çalışılacak.

ORMAN, AYRILIK KARARINA KARŞI

Başkan Fikret Orman'ın ise bu problemin sezon ortasında çözülmesinden yana olduğu belirlendi. Devre arasında Avrupa ülkeleri ile birlikte Çin transfer döneminin de açık olması nedeniyle Orman'ın çok cazip bir teklif gelmediği sürece oyuncu satışına soğuk baktığı vurgulandı.

Fikret Orman'ın yakın çevresine "Birini gönderirsek bu saatten sonra onun yerini doldurabilecek kalitede futbolcu bulmak çok kolay değil" diye konuştuğu da aktarıldı.

Haber; Milliyet
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön