Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor
Geri
İleri
CAS'tan Platini'ye ceza indirimi
Google News

CAS'tan Platini'ye ceza indirimi

|| Son güncelleme
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), futboldan 6 yıl men edilen ve görevi askıya alınan UEFA Başkanı Michel Platini'nin cezasını 4 yıla düşürdü. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla CAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Platini'nin 6 yıllık cezasının 4 yıla çekildiği, 80 bin İsviçre frangı para cezasının ise 60 bin İsviçre frangına indirildiği bildirildi.

Açıklamada, Platini'nin eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'den 2011 yılında aldığı 2 milyon İsviçre frangı nedeniyle FIFA etik kurallarını ihlal ettiğine ancak FIFA'nın verdiği cezanın yüksek olduğu gerekçesiyle, bu cezanın 4 yıla düşürülmesine karar verildiği ifade edildi. 



--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
- UEFA'da başkanlık seçimi yapılacak 

Platini, CAS'a yaptığı itiraz sonrası cezasının tamamen kaldırılmaması nedeniyle UEFA başkanlığı görevine geri dönemeyecek ve UEFA'da başkanlık seçimi sürecine geçilecek.

Michel Platini, 29 Nisan'da cezasına yaptığı itirazın ardından CAS duruşmasına katılmış, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter ise tanık olarak ifade vermişti.

Duruşma öncesinde basına konuşan Platini, cezasının kaldırılacağını umut ettiğini belirterek, "Bugün finali oynanan ve yeni başlayan bir maçtayız. Umarım sonuç iyi olacak. Umutluyum, kazanacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi̇yle FIFA, i̇ki̇ futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini, bu cezaya itirazda bulunarak CAS'a başvurmuştu.

- Platini'den istifa kararı geldi

CAS'ın kararına kadar UEFA başkanlığı askıya alınan Platini'nin avukatları tarafından yapılan açıklamada, müvekkillerinin istifa kararı aldığı belirtildi. Ayrıca Platini'nin, hukuk mücadelesini İsviçre mahkemelerinde sürdüreceği de ifade edildi.

CAS, bugün verdiği kararda, 60 yaşındaki futbol adamının 6 yıllık men cezasını 4 yıla çekmiş, 80 bin İsviçre frangı para cezasını da 60 bin İsviçre frangına indirmişti.

Platini'nin cezasının tamamen kaldırılmaması nedeniyle UEFA'da başkanlık seçimi sürecine geçilecek.

Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi̇yle FIFA, i̇ki̇ futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini, bu cezaya itirazda bulunarak CAS'a başvurmuştu.



Haber; AA, Fotoğraf; Reuters
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön