Şansal Büyüka: "Kafalar değişmeden sonuçlar değişmez"
SPORX AI BAKIŞI
Açık
Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka, EURO2016'ya dair önemli ifadeler kullandı
8
Futbolcuya dayalı düzen
Özellikle son yıllarda kulüplerimizi teslim alan “futbolcuya dayalı düzen” ne yazık ki, son Avrupa Şampiyonası’nda, Fatih Terim gibi bir büyük otoriteye rağmen, milli takımımızı da teslim aldı.
7
Avrupa ülkelerinin çok gerisindeyiz
Yıllardır futbolcuları korumaya çalışırım. Onların, dünyanın bu büyük tutkusunun başrol oyuncuları olduklarına çok inanırım ve yaptıklar işin “sıra dışı” olduğunu kabul ederim. Ancak özellikle son dönemlerde şunu gözlemeye başladım; Bizim oyuncular futbolun nimetlerinden yararlanıyorlar, külfetlerine katlanamıyorlar. Daha fazla çalışma, daha fazla koşma, daha kaliteli şut atma, ölesiye mücadele etme, fiziki dayanıklılık, profesyonelliğin gerektirdiği gibi yaşama, baktığınızda maalesef bu konularda Avrupa ülkelerinin çok gerisindeyiz.
6
"Para mı alıyoruz da koşalım?”
Hemen bir hatırlama turu yapalım... Bu ülkede, futbolcular istemiyor diye kovulan hocalar var. Bu ülkede, “çok çalıştırıyor“ diye yönetime şikayet edilen antrenörler var. Bu ülkede, futbolcuların şikayetlerini dikkate alıp, “hoca şu antrenmanları biraz gevşet“ diyen başkanlar, yöneticiler var. Bu ülkede, antrenmanda kendisini uyaran hocasına, “para mı alıyoruz da koşalım?” diyen futbolcular var.
