Sporx Logo
Takýmým Fikstür Puan Durumu Canlý Skor
Geri
Ýleri
Görme Engelliler Kadýn Futbol Milli Takýmý Dünya sahnesinde

Görme Engelliler Kadýn Futbol Milli Takýmý Dünya sahnesinde

Türkiye Görme Engelliler Kadýn Futbol Milli Takýmý, 5-11 Ekim 2025 tarihleri arasýnda Hindistan'ýn Kochi kentinde düzenlenecek olan IBSA Kadýn Futbol Dünya Þampiyonasý'na katýlmak üzere bugün Hindistan'a hareket etti.
 
Toplam 8 ülkenin, 95 sporcuyla mücadele edeceði organizasyon Kochi Birleþik Spor Merkezi'nde gerçekleþtirilecek. Grup aþamasýnda A Grubu'nda Hindistan, Ýngiltere, Brezilya ve Polonya; B Grubu'nda ise Japonya, Arjantin, Kanada ve Türkiye yer alýyor. Milli takým, ilk kez katýlacaðý uluslararasý organizasyonda B Grubu'nda sahaya çýkacak.
 
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baþkaný Ayhan Yýldýrým, turnuvanýn önemine deðinerek þunlarý söyledi:
 
"Görme Engelliler Kadýn Futbol Milli Takýmýmýz 2024 yýlýnda kuruldu. Dünya genelinde görme engelli kadýn futbol milli takýmýný kuran ilk ülkelerden biri olmaktan gurur duyuyoruz. IBSA tarafýndan bugüne kadar sadece bir Avrupa ve bir Dünya Þampiyonasý düzenlendi. Hindistan'daki bu turnuva, branþýn ikinci Dünya Þampiyonasý olma özelliðini taþýyor. Kadýn Milli Takýmýmýz ise kuruluþundan bu yana ilk defa uluslararasý bir organizasyonda boy gösterecek."
 
BAÞANTRENÖR KASAPGÝL: KISA SÜRE ÝÇÝNDE BÜYÜK BÝR GELÝÞÝM GÖSTERDÝK
 
Havalimanýnda konuþan Görme Engelliler Kadýn Futbol Milli Takýmý Baþantrenörü Can Kasapgil ise hazýrlýk sürecine dikkat çekerek, "2025 yýlý içerisinde 3 kamp düzenledik. Son hazýrlýk kampýmýzý Riva Hasan Doðan Milli Takýmlar Kamp ve Eðitim Tesisleri'nde gerçekleþtirdik. Bu þampiyona hepimiz için tarihi bir deneyim olacak. Rakiplerimizin tecrübelerinin farkýndayýz ama kýsa süre içinde büyük bir geliþim gösterdik. Sporcularýmýzýn özverisine teþekkür ediyor, ülkemizi en iyi þekilde temsil edeceðimize inanýyorum." dedi.
 
GÜLÝZ ÇAKIR: ÇOK ÇALIÞTIK VE EMEK VERDÝK
 
Milli takým oyuncularýndan Güliz Çakýr ise duygularýný þu sözlerle dile getirdi:
 
"2024 yýlýnda kurulan milli takýmýmýzla Dünya Þampiyonasý'nda yer almak büyük gurur. Çok çalýþtýk, çok emek verdik ve þimdi hayallerimizin 2'nci perdesine geçiyoruz. Takým olarak kenetlendik ve milletimizin desteðini arkamýzda hissediyoruz. Mücadele ruhunu kadýnlarýn zarafetiyle harmanlayarak keyifli bir turnuva geçirmeyi diliyoruz."
 
Millilerin maç programý ise þöyle belirlendi:
 
- 6 Ekim – Japonya (14.00)
 
- 7 Ekim – Arjantin (14.00)
 
- 8 Ekim – Kanada (08.30)
 
Olasý yarý final müsabakalarý 10 Ekim'de, final karþýlaþmasý ise 11 Ekim'de oynanacak.


Haber; DHA, Fotoðraf; DHA
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Sporx Anasayfasýna Dön yukarý ok
Sporx Anasayfasýna Dön