İskoçya'da inanılmaz son! Celtic şampiyon oldu!
|| Son güncellemeİskoçya Premiership'in son haftasında sahasında ağırladığı Hearts'ı 3-1 yenen Celtic, şampiyonluğunu ilan etti.
Ligin son haftasında 80 puanla liderlik koltuğunda oturan Hearts, 79 puana sahip en yakın takipçisi Celtic'e konuk oldu.
Futbolseverlerin merakla beklediği mücadelenin ilk yarım saatlik bölümde oyunu istediği gibi kontrol eden Hearts karşısında ceza alanında pozisyon bulmakta zorlanan Celtic, 32. dakikada Sebastian Tounekti ile uzaktan kaleyi yokladı ancak top Alexander Schwolow'da kaldı.
Ev sahibi ekibin yanıtı gecikmedi. Sol taraftan gelişen Celtic atağında Kieran Tierney'nin ceza alanına göndermek istediği topa Alexandros Kyziridis elle müdahale edince hakem Don Robertson penaltı noktasını gösterdi.
45+4. dakikada atışı kullanan Arne Engels, topu kalecinin uzandığı köşeden filelerle buluşturdu ve ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.
İkinci yarıya tutuk başlayan ve pozisyon üretmekte zorlanan Celtic, 70. dakikadan itibaren Hearts kalesinde daha fazla görünürken, 79. dakikada Kelechi Iheanacho'nun ceza yayı içinden şutunda top yan direkten döndü.
87. dakikada sol taraftan gelişen Celtic atağında, ceza alanında topa son dokunan Daizen Maeda, takımını 2-1 öne geçirdi.
Hearts'ın tüm hatlarıyla yüklendiği 90+8. dakikada gelişen ani atakta Callum Osmand ile bir gol daha bulan Celtic, rakibini 3-1 yendi.⚽️Celtic şampiyonluk maçında 87. dakikadaki bu golle Hearts'ı kahretti!
😮Acı, mutluluk, hayal kırıklığı....
🏟️Celtic Park'ta her şey var....pic.twitter.com/QJhdiViDXR
— Sporx (@sporx) May 16, 2026
🥳Celtic 90+8'de 3. golü buldu, tribünler sahaya indi!
Bir taraf mutluluktan, bir taraf üzüntüden ağladı!😢pic.twitter.com/wXZ6Gce2UU
— Sporx (@sporx) May 16, 2026
CELTIC, 56. ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ
Bu sonucun ardından Celtic, puanını 82'ye yükselterek lig tarihindeki 56. şampiyonluğunu elde etti. Hearts ise 80 puanda kalarak sezonu ikinci sırada tamamladı.
Celtic, ligde son 16 şampiyonluğun 15'ini kazanma başarısını gösterdi.
MARTIN O'NEILL'İN DİKKAT ÇEKEN DÖNÜŞÜ
28 Ekim 2025 tarihinde Brendan Rodgers'tan görevi devralan Martin O'Neill, 3 Aralık 2025'te takımın ortaya koyduğu iyi performansa rağmen görevinden ayrıldı.
Ancak kötü gidişatın ardından 5 Ocak 2026'da yeniden takımın başına getirilen deneyimli çalıştırıcı, 16 Mayıs 2026'da Celtic'i bir kez daha zirveye taşıdı ve kulübün 56. İskoçya şampiyonluğunda önemli pay sahibi oldu.
41 YILLIK HEGEMONYAYI YIKAMADI
1874 yılında kurulan Edinburgh temsilcisi Hearts, İngiltere Premier Lig'de 10 yıl önce büyük bir sürprize imza atarak şampiyon olan Leicester City benzeri bir hikayeye çok yaklaşsa da, Ada futbolunda "Old Firm" olarak bilinen Celtic ve Rangers'ın 41 yıllık şampiyonluk hegemonyasını sona erdiremedi.
TRİBÜNLERDE DUYGU SELİ
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Celtic taraftarları şampiyonluğun coşkusunu gözyaşlarıyla yaşarken, Hearts taraftarları ise kaçan tarihi fırsatın ardından büyük üzüntü yaşadı.


