Sporx Logo
Takýmým Fikstür Puan Durumu Canlý Skor
Geri
Ýleri
Karaaðaç Arda Spor'un hedefi: Þampiyonluk ve milli takým

Karaaðaç Arda Spor'un hedefi: Þampiyonluk ve milli takým

Edirne'nin tek kadýn futbol takýmý Karaaðaç Arda Spor Kulübünün futbolcularý, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadýnlar 3. Ligi'nde baþarýlý olmak ve milli takým kadrosunda yer almak için yoðun þekilde çalýþýyor.
 
Karaaðaç Arda Spor; ortaokul, lise ve üniversite öðrencilerinden oluþan 40 kiþilik kadroyla antrenmanlarýný Saraçhane Spor Tesisleri'nde sürdürüyor.
 
Teknik Direktör Özkan Arsu yönetiminde gerçekleþtirilen antrenmanlarda futbolcular, bireysel ve takým halinde çalýþarak sezona güçlü bir baþlangýç yapmayý hedefliyor.
 
Bu sezon 3. Lig þampiyonluðunu kazanmak isteyen futbolcular, ayný zamanda milli takým formasý giymek için ter döküyor.
 
- Baþkan Aytaç Feda: "Milli takýma, Fenerbahçe ve Beþiktaþ'a gönderdiðimiz oyuncularýmýz oldu"
 
Karaaðaç Arda Spor Kulübü Baþkaný Aytaç Feda, AA muhabirine, kadýn futbolunun Türkiye'de son yýllarda önemli bir ivme kazandýðýný söyledi.
 
Feda, kulüp olarak altyapýya büyük önem verdiklerini belirterek þunlarý kaydetti:
 
"Kýzlarýmýza burada spor yaptýrarak, onlara burs vererek destek oluyoruz. Hem baþarýlý futbolcular olmalarý hem de kötü alýþkanlýklardan uzak durmalarý için çaba gösteriyoruz. Hedefimiz 3. Lig'i þampiyon tamamlayýp 2. Lig'de mücadele etmek. Daha önce milli takýma, Fenerbahçe ve Beþiktaþ'a gönderdiðimiz oyuncularýmýz oldu, bu baþarýyý sürdürmek istiyoruz."
 
- Özkan Arsu: "Yetenekli oyuncularý kadýn futboluna kazandýrýyoruz"
 
Teknik direktör Özkan Arsu da bu sezon takýmýn altyapýsýný geliþtirerek üst liglere çýkmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.
 
Sezonun ilk antrenmanýný yaptýklarýný ve maçlarýn 2026'da baþlayacaðýný ifade eden Arsu, "Edirne Valisi Yunus Sezer'in destekleriyle geçen yýl Balkan ülkelerinden takýmlarla maçlar yapýldý. Bu sezon da Balkan ülkeleriyle maçlara çýkacaðýz. Amacýmýz hem yurt içi hem de yurt dýþý projeler ve buradaki turnuvalarla takýmý iyi bir þekilde sezona hazýrlamak." diye konuþtu.
 
Arsu, kentin tek kadýn futbol takýmýnýn olduðunu ve taraftarlardan tribünleri doldurmalarýný istediklerini kaydetti.
 
Edirne Valiliði, Edirne Belediyesi ve kulüp yöneticilerinin destekleriyle takýmýn geliþmesi için yýllardýr emek verildiðini anlatan Arsu, "Kýzlarýmýzý futbolda da destekliyoruz. Futbol erkek hegemonyasý olan bir spor ancak biz bunu kýzlarýmýzýn baþarýsýyla kýracaðýz. Daha fazla kadýn futbol takýmýnýn yeþil sahalarda yer almasýný istiyoruz. Ortaokul, lise ve üniversitedeki kýzlarýmýzý altyapýdan yetiþtirerek yetenekli oyuncularý kadýn futboluna kazandýrýyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.
 
- Kaptan Aylin Ýþi: "Milli takým hedefiyle çalýþýyorum"
 
Takým kaptaný Aylin Ýþi de köyde erkeklerle top oynayarak futbola baþladýðýný anlattý.
 
Futbol oynamayý çok sevdiðini söyleyen Ýþi, "Uzun yýllardýr futbol oynuyorum. Üniversitede okurken transfer oldum. Ýstanbul ve Ýzmir'de de oynadým. Çok seviyorum, futbolu aþkla oynuyorum. Bazý eleþtirilere raðmen 'futbolu kadýn da oynar' diyerek sahaya çýkýyoruz. Her futbolcunun milli takým hayali vardýr, bende bunu gerçekleþtirmek için mücadele veriyorum. Ayný zamanda beden öðretmeni ve yüzme antrenörlüðü de yapýyorum." ifadelerini kullandý.
 
- Futbolcu Hatice Kübra Canlý: "Fanatik futbolseverim"
 
Hatice Kübra Canlý ise Trakya Üniversitesi Saðlýk Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diþçilik Hizmetleri Bölümü Aðýz ve Diþ Saðlýðý Programý öðrencisi olduðunu söyledi.
 
Fanatik futbolsever olan babasý sayesinde futbola baþladýðýný anlatan Canlý, "Küçüklüðümden beri yeþil sahalardayým, tribündeyim. Futbolu çok seviyorum. Milli takým hedefiyle çalýþýyorum. Bazen de bizi þaþýrtan þeyler oluyor. Çevremizdekiler futbol oynadýðýmýza inanmýyor. Video ve fotoðrafýmýzý görmek istiyorlar. Onun için kadýn futbolunu daha fazla tanýtmak istiyoruz. " dedi.
 
- Hayalini yeþil sahalarda gerçekleþtirdi
 
Serhat Borsa Ýstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öðrencisi Hazal Naz Taþtan, futbolu çok sevdiðini ve baþarýlý olup milli takým kadrosuna girmeyi hedeflediðini kaydetti.
 
Nilsu Akdoðan ise küçüklük hayalini Karaaðaç Arda Spor'da gerçekleþtirdiðini anlattý.
 
Yeþil sahalarý çok sevdiðini dile getiren Nilsu Akdoðan, "Milli takýmda oynamak tek hedefim. Yurt dýþýnda Ýstiklal Marþý'ný okutup, Türk bayraðýný baþarýlarýmla dalgalandýrmak istiyorum." ifadelerini kullandý.
 
Karaðaç Arda Spor'dan Nisa Akdað ile ayný zamanda Beþiktaþ Kadýn Futbol Takýmý altyapýsýnda forma giyen Nil Ateþ de milli takým hedefiyle çalýþmalarýný sürdürdüðünü söyledi.


Haber; AA, Fotoðraf; AA
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Sporx Anasayfasýna Dön yukarý ok
Sporx Anasayfasýna Dön