Sporx Logo
Takýmým Fikstür Puan Durumu Canlý Skor
Geri
Ýleri
Kayakla Oryantiring Türkiye Þampiyonasý baþladý

Kayakla Oryantiring Türkiye Þampiyonasý baþladý

Kayakla Oryantiring Türkiye Þampiyonasý 1. Kademe Yarýþý, Bolu'nun Gerede ilçesinde baþladý.

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve ile Ýl Gençlik ve Spor Müdürlüðünün himayelerinde iki gün sürecek etkinlik, Gerede Arkut Kayaklý Koþu ve Biathlon Merkezi'nde düzenleniyor. Organizasyona, 13 kulüpten 49 sporcu katýlýyor.

Kar yaðýþý altýnda gerçekleþtirilen yarýþta, sporcular ýsýnma antrenmanýnýn ardýndan verilen startla mücadele etti.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Türkiye Oryantiring Federasyonu Baþkaný Atilla Güler de yarýþlarý takip etti.

Güler, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, 3 yýl ara verdikleri Kayaklý Oryantiring Türkiye Þampiyonasý'ný bu sene yapmanýn mutluluðunu yaþadýklarýný söyledi.

Türkiye'nin çeþitli illerinden gelen sporcularýn kýyasýya mücadele içinde olduklarýný belirten Güler, "Kýsa süre sonra bir kademe yarýþýný daha yapacaðýz. Ardýndan Avrupa ve Dünya Þampiyonasý'na, Finlandiya'ya buralarda baþarýlý olan sporcularýmýzý göndereceðiz." dedi.

Federasyon olarak kayaklý oryantiring branþýna daha fazla önem vereceklerini vurgulayan Güler, "Kayakla oryantiring branþýnýn olimpiyatlarda yer alacaðýný tahmin ediyoruz. Bunun için de hazýrlýk içinde olacaðýz. 2025-2026 yarýþ programlarýnda kayakla oryantiring sporunu daha da geliþtireceðiz. Avrupa'ya göndereceðimiz yarýþmacýlarýmýzý, Gerede'deki kayak merkezinde yapacaðýmýz kamp çalýþmalarýnda kaliteli eðitime tabi tutup müsabakalardan güzel sonuçlar alacaðýmýza da inanýyorum." ifadelerini kullandý.

Organizasyon, yarýn yapýlacak yarýþlarýn ardýndan ödül töreniyle sona erecek.

Haber; AA, Fotoðraf; AA
Sporx Anasayfasýna Dön yukarý ok
Sporx Anasayfasýna Dön