Sporx Logo
Takýmým Fikstür Puan Durumu Canlý Skor
Geri
Ýleri
Mahmut Uslu: 'Þüphelileri yakaladýlar ve serbest býraktýlar!'

Mahmut Uslu: "Þüphelileri yakaladýlar ve serbest býraktýlar!"

|| Son güncelleme
Fenerbahçe'ye 4 Nisan 2015 tarihinde Rizespor deplasmaný dönüþünde Sürmene'de silahlý bir saldýrý düzenlenmiþti. Takým otobüsünü hedef alan saldýrganlar olayýn ardýndan 10 yýl geçmesine raðmen bulunamadý.

Olayýn 10. yýl dönümünde Fenerbahçe'nin hukuktan sorumlu yöneticisi Alper Alpoðlu, Fenerbahçe eski yöneticisi Mahmut Uslu ve Fenerbahçe takým otobüsünü saldýrý anýnda kullanan Ufuk Kýran, HT Spor'da konu hakkýnda açýklamalarda bulundu.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
ALPER ALPOÐLU: "ZAMAN AÞIMINA UÐRAMAYACAK"

Öncelikle konuyu tekrar özetlemek isteyen Alper Alpoðlu sözlerine þöyle baþladý, "4 Nisan 2015 tarihinde, Rizespor deplasmaný dönüþünde takým otobüsümüze alçakça bir saldýrý düzenlenmiþti. Bu hain saldýrýda tam 39 canýmýzýn hayatý tehdit edildi.

Aradan geçen 10 yýla raðmen, saldýrýnýn failleri hâlâ bulunamadý. Bu durum, çok güçlü bir hukuk sistemine sahip olmasý gereken ülkemize yakýþmamaktadýr.Olayýn ardýndan, birçok delille birlikte iki kiþi tespit edildi ancak adli kontrol þartýyla serbest býrakýldýlar.

Dava dosyasýna gizlilik kararý kondu ve ardýndan takipsizlik kararý verildi. Bugün itibariyle dosyada tek bir fail dahi bulunmamakta.Biz, adalet yerini bulana dek, her 4 Nisan tarihinde bu saldýrýyý kamuoyuna hatýrlatmaya ve sorumlularýn peþini býrakmamaya devam edeceðiz."
dedi. Dava zaman aþýmýna uðrayacak mý sorusuna Alpoðlu, "Kasten öldürmeye tebeþsüs olduðu için zaman aþýmýna daha süremiz var." yanýtýný verdi.

UFUK KIRAN: "SALDIRIYI HERHANGÝ BÝRÝ GERÇEKLEÞTÝRMEDÝ"

Fenerbahçe otobüsünü kullanan Ufuk Kýran olaylarý þu þekilde anlattý:

"Trabzon'dan Fenerbahçe takýmýný Rize'ye götürdüðüm sýrada güvenlik tedbirleri oldukça iyiydi. Ancak ertesi gün, Rize dönüþünde Sürmene'de silahlý bir saldýrýya uðradýk. Ýlk baþta saldýrýnýn taþla yapýldýðýný zannettik. Fakat silah sesi olduðunu fark edince durumun ciddiyetini anladýk. Olayýn ardýndan hastaneye kaldýrýldým. Bu saldýrýnýn günler öncesinden planlanmýþ olduðunu düþünüyorum. Gece, 120 km hýzla ilerlerken o atýþý bize yapabilmek, sýradan birinin baþarabileceði bir þey deðil. Bu atýþý gerçekleþtirebilecek kiþi sayýsý Türkiye'de oldukça sýnýrlýdýr. Bu nedenle saldýrýyý herhangi birinin gerçekleþtirdiðine inanmýyorum."

MAHMUT USLU: "HALA ÝÇÝMÝZÝ YAKIYOR"


Fenerbahçe eski yöneticisi Mahmut Uslu faillerin serbest býrakýldýðýný düþündüðünü söylerken þu ifadeleri kullandý:

"Ufuk kardeþimizi Allah kurtardý. 120 km hýzla ilerlerken yaþanan kurþunlama olayýnýn ardýndan otobüs kaza yapsaydý, sadece bizim kafilemiz deðil, arkamýzda seyahat eden gazeteciler de þehit olabilirdi.

Bu þahýslar zaten yakalandý. Üstelik bu þüphelilerin birçok saldýrý planýný içeren mesajlarý da bulunmuþtu. Peki bu kiþiler serbest býrakýlabilir mi? Bu kabul edilebilir bir durum deðil. O dönemki Trabzonspor baþkanýna da bu konuda hesap sorulmasý gerekiyor.

Fenerbahçe için bu kurþunlama olayý, çok önemli bir dönüm noktasýydý. Bu olaydan sonra toparlanmamýz çok uzun zaman aldý. Oyuncularýn ailelerine psikologlar bile ayarladýk ama travmanýn etkisini atlatamadýk. 5 puanlýk avantajýmýzý o sezon koruyamadýk.

Benim düþüncem, saldýrganlar aslýnda yakalandý ama sonrasýnda serbest býrakýldýlar. Bu durum hâlâ içimizi yakýyor."

Haber; Sporx.com, Fotoðraf; AA
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Sporx Anasayfasýna Dön yukarý ok
Sporx Anasayfasýna Dön