Sporx Logo
Takýmým Fikstür Puan Durumu Canlý Skor
Geri
Ýleri
Samsunspor, Avrupa kupalarýnda 20. kez sahaya çýkacak

Samsunspor, Avrupa kupalarýnda 20. kez sahaya çýkacak

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanþ maçýnda 226 Þubat Perþembe günü Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yý konuk edecek Samsunspor, Avrupa kupalarýndaki 20. maçýna çýkacak.

Samsun Yeni 19 Mayýs Stadý'nda aðýrlayacaðý rakibini ilk maçta 1-0 yenen kýrmýzý-beyazlýlar, skor avantajýyla çýkacaðý taraftarý önünde son 16 turu biletini almaya çalýþacak.

Tarihinde daha önce 2 kez UEFA Ýnter Toto Kupasý'nda yer alan Samsunspor, 27 yýl sonra döndüðü Avrupa kupalarýnda 19 karþýlaþmayý geride býraktý.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Karadeniz ekibi, bugüne kadar Avrupa kupalarýnda oynadýðý 19 maçta; 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 maðlubiyet elde etti. Rakip fileleri 27 kez havalandýran Samsunspor, kalesinde ise 20 gole engel olamadý.

 
- Sezonun 10. Avrupa kupasý maçý

Samsunspor, Avrupa kupalarýnda bu sezonki 10. müsabakasýný Shkendija karþýsýnda oynayacak. Kýrmýzý-beyazlý ekip, geride kalan 9 maçýnda 4 galibiyet, 3 maðlubiyet ve 2 beraberlik aldý.

Sezona UEFA Avrupa Ligi play-off turunda baþlayan Karadeniz ekibi, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'a elenerek yoluna UEFA Konferans Ligi'nin lig etabýnda devam etti.

Lig etabýný 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 12. sýrada tamamlayan Samsunspor, son 16 turuna kalabilmek için play-off oynama hakký elde etti. Bu turda eþleþtiði Shkendija'yý deplasmanda 1-0 yenerek rövanþ öncesi avantaj elde eden kýrmýzý-beyazlýlar, adýný son 16 takým arasýna yazdýrmaya yakýn olan taraf konumunda.


- Çakýr: "Ýlk 16 takým arasýna katýlmak artýk çok uzak deðil"


Samsunspor Kulübü Basýn Sözcüsü Suat Çakýr, 26 Þubat Perþembe günü rövanþ maçýnda konuk edecekleri Shkendija karþýsýnda tur atlayacaklarýna olan inancýný dile getirdi.

Shkendija deplasmanýnda alýnan 1-0'lýk galibiyetin avantaj olduðunu kaydeden Çakýr, "Ýlk 16 takým arasýna katýlmak artýk çok uzak deðil. Bu turu geçmemiz halinde, Rayo Vallecano veya Shakhtar Donetsk'ten biri rakibimiz olacak. Hedefimiz çeyrek final oynamak. Bu turun ardýndan 3 sakat oyuncumuz Emre Kýlýnç, Tanguy Coulibaly ve Afonso Sousa da takýmýmýza katýlacak. Onlarýn da katýlmasý takýmýmýza büyük güç verecek." ifadelerini kullandý.

Yoðun bir maç trafikleri bulunduðuna dikkati çeken Çakýr, "Avrupa'da baþarýlý sonuçlarý sürdüreceðimize inanýyoruz. Bunu yaparken çok yorulacaðýz. Çünkü 21 günde 7 maç oynayacaðýz. Bizim adýmýza zor olacak. Özellikle Avrupa kupasý maçlarý sonrasýnda lig çok zor oluyor. Hem lig hem Türkiye Kupasý hem UEFA Konferans Ligi bizim için önemli. Avrupa'da iyi gitmemiz, ülke puanýna da önemli katký saðladý." deðerlendirmesinde bulundu.

Suat Çakýr, her yýl Avrupa kupalarýnda yer almak istediklerini vurgulayarak, "Bu yýl Süper Lig'de ilk 5'ten biraz uzaðýz. Hedefimiz tabii ki ilk 5 içinde bulunmak. Türkiye Kupasý'ndan Avrupa'ya gitmek bizim için daha kolay bir hedef. Ýnþallah gelecek yýl da Avrupa kupalarýnda bulunmayý baþarýrýz." diye konuþtu.

Haber; AA, Fotoðraf; AA
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Sporx Anasayfasýna Dön yukarý ok
Sporx Anasayfasýna Dön