Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor
Geri
İleri
Süper Lig A.Ş. için uzman takım

Süper Lig A.Ş. için uzman takım

Süper Lig takımlarının, "Kendi göbeğimizi kendimiz keselim" anlayışıyla oluşturmaya çalıştıkları 'Süper Lig A.Ş' için bütün kulüplerin ortak irade beyanıyla çalışma başlatıldı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkanlık görevinden ayrılması ve yerine Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun seçilmesinin de bu projeyi hayata geçirmek için atılan bir adım olduğu öğrenildi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu, "Görev sürem bitmeden (Bu sezon sonuna kadar) bu işi bitirmek hedefiyle çalışacağım." diyerek koltuğa oturdu.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
FİNANSAL VE HUKUKİ İNCELEME

Bütün kulüplerin desteği ile çıkılan profesyonelleşme yolunda ilk adım da atıldı. Başkan Ahmet Ağaoğlu, İngiltere ve İspanya başta olmak üzere Avrupa'daki örnek modellerin incelenmesi ve raporlaştırılması için profesyonel bir kadro görevlendirdi. Örnek modeller incelendikten sonra bu konuda atılacak hukuki ve finansal adımlar belirlenecek, Süper Lig kulüplerinin ortak kararıyla en uygun model ete kemiğe büründürülecek. Daha sonra taslak metin tarafların tartışmasına sunulacak ve sezon sonuna kadar prosedürün tamamlanması için net adımlar atılacak.

DÜŞENİN YERİNİ ÇIKAN ALACAK

Kulüpler, 'Süper Lig A.Ş'yi kurduktan sonra futbolun ekonomik girdi ve çıktılarını tamamen kendi kontrolüne almayı planlıyor. Başta yayın ihalesi ve isim hakkı olmak üzere her türlü ekonomik tasarrufun bu şirket tarafından yönetilmesi, TFF ve alt ligler için yapılan kesintilerin de bu şirketin kontrolünde devam etmesi amaçlanıyor. Kulüpler, "Paranın kazanılmasını da harcanmasını da biz idare edelim." düşüncesinde. Şirketin sahibi ise Süper Lig kulüpleri olacak. Her sezon çıkan ve düşen kulüplere göre şirketin idari yönetimi yeniden belirlenecek. 

Haber; Akşam
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön