Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor
Geri
İleri
TFF Başkanvekili'ni kaçıracaklarmış

TFF Başkanvekili'ni kaçıracaklarmış

|| Son güncelleme
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine destek veren iki yüzbaşının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde ifade alabilmek için iki iş adamını kaçırma girişiminde bulunduğu iddia edildi. Bu olay TFF'nin gündemine bomba gibi düştü. 

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen hafta düzenlenen operasyonda, Yüzbaşı İ.K. ve Yüzbaşı M.A. gözaltına alındı.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
Şüphelilerin iki iş adamını neden kaçırmak istedikleri ifadelerinde ortaya çıktı. Tuzla Piyade Okulu'ndan 15 Temmuz'da resmi kıyafetli ve silahlı şekilde sivil araçlarla çıkan iki yüzbaşının, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı'yı gözaltına alıp, Maltepe Askeri Cezaevi'ne götürmek için talimat aldıkları öne sürüldü.

Cengiz ve Yardımcı'nın, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde ifade vermeye zorlanacağı ve bunların "itiraf" gibi değerlendirilerek davalarda kullanılacağı iddia edildi.

Yüzbaşı İbrahim Karakuş'un 15 Temmuz'da başka ilde kursta olmasına rağmen Tuzla'ya geldiği ve çıkışları organize ettiği, ancak halkın yolları kapatması üzerine Mehmet Cengiz ve Servet Yardımcı'ya ulaşamayıp Kadıköy'e varamadan döndükleri aktarıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Soruşturma kapsamında Tuzla Piyade Okulu personeli 1 binbaşı, 35 üsteğmen ve teğmen ile 2 astsubay tutuklanmıştı.

Haber; AA
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Diğer haberleri görmek için aşağıya kaydırın.
Sporx Anasayfasına Dön yukarı ok
Sporx Anasayfasına Dön