Geri
Ýleri
Burak Elmas: "Þampiyonlar Ligi þampiyonluðu sözü vermedik"
|| Son güncelleme
Galatasaray'da Þubat Ayý Olaðan Genel Divan Kurulu Toplantýsý gerçekleþti.
Baþkan Burak Elmas, "Transferde hatalar yapýlmýþ, hiçbir transferde hata yapýlan takýmda Avrupa'dan lider çýkan takým görmedim ben. Biz gelirken Galatasaray kötü durumdaydý, seneye Þampiyonlar Ligi þampiyonu olacaðýz demedik" sözlerine yer verdi.
BURAK ELMAS'IN AÇIKLAMALARI
"Sevgili Hayri abi geçmiþte fikir söyleyenlere hain muamelesi yapýldýðý konusunda haklýsýnýz. Ama bizde yok. Her türlü eleþtiriye, her türlü teklife açýðýz. Galatasaray Spor Kulübü üyeleri adýna buradayýz, onlarýn bu kulübün sahibi olduklarýnýn bilincinde olarak buradayýz. Yaþanmýþlýklar eksik dediniz, Galatasaray'ý buraya yaþanmýþlýklar getirmedi mi? Çok tecrübeli büyüklerimizin bize býraktýðý miras, Galatasaray'ý kurtarmak zorundayýz. Galatasaray þu an bir kurtuluþ mücadelesi vermek zorunda. Nakit akýþý tablosu istediniz, haklýsýnýz bunlarý paylaþmamýz gerekiyor. Bütçe konusunu da paylaþmamýz gerekiyor. Ýlk 100 gün projesini de paylaþmamýz gerekiyor. Burada bir eksikliðimiz olduðundan bahsettik. Ýletiþimimiz de eksikler yaptýk. Bunun için üye toplantýsý yaptýk, önümüzdeki hafta da yapacaðýz. Bundan sonra daha sýk olacak. Bundan sonra Galatasaray'da neler olduðunu daha sýk anlatmaya çalýþacaðýz. Bu bizim için önemli bir öncelik"
"Biz gençleþtirme projesi demedik, yeni bir futbol stratejisi, genç oyuncular, bonservis getirecek oyuncular. Bunlarýn yanýnda tecrübeli isimler de olacak. Tamamen genç bir ekip kuracaðýz demedik."
"Son dönemdeki ihtiyaçlarýmýz için ikisi bedava kiralanmak suretiyle Þili Milli Takýmý'nýn orta sahasýný kiraladýk ve Barcelona'nýn yedek kalecisini aldýk. Bunlar kýsa vadeli kontratlardýr. Gomis konusu, Türkiye'yi çok iyi bilen, Mustafa'nýn hala Afrika Kupasý'nda olduðu bir dönem, Diagne'nin de sakat olduðu dönemde bütçemize en uygun isimleri kadromuzu güçlendirmek adýna transfer etmeye çalýþtýk. Burada projemizden herhangi bir geri dönüþ yoktur."
"Transferde hatalar yapýlmýþ, hiçbir transferde hata yapýlan takýmda Avrupa'dan lider çýkan takým görmedim ben. Baþka hatalar vardýr, onun da gereði neyse önlemini aldýk. Onlar da toparlanacak, düzelecek. Galatasaray, sahada bu kadar hepimizi rahatsýz eden, beni de çok fazla rahatsýz eden, sorumluluðunu da aldýðým sonuçlardan toparlanarak çýkacak. Kimsenin þüphesi olmasýn."
METÝN ÖZTÜRK'E CEVAP
"Metin Öztürk çýktý ve kýsa konuþtu. Sahada ve masada sýfýrýz dedi. Sahada sonuçlarýn iyi olmadýðý muhakkak, bunlarý düzelteceðiz. Masada sýfýr olduðumuz sizin algýnýzdýr. Her yerde, çok güçlü þekilde masadayýz"
GALATASARAY ÝYÝ DÖNEMDEN GEÇMÝYOR
"Sponsorluklarla ilgili 12 tane yeni sponsor getirmiþiz. 30 milyon TL buradan, senelik ilave gelir gelmiþ. 62 mevcut sponsorumuzdan da senelik 131 milyon lira ilave gelir gelmiþ. Seçimden önce sponsorlarýnýzý devreceðinizi söyledik, toplantý yaptýk, daha sonra bize gelmeyeceklerini söylediniz. "Altyapý koordinatý olarak atamýþ olduðumuz Emir Kývýrcýk'ý arayýp, baþarýlar dileyip, 'yakýnda seçim var, sen orada kalacaksýn, dediniz. Açýk konuþalým, samimi olalým artýk. Galatasaray'ýn ciddi sorunlarý olduðunu söyledik. Özellikle geçmiþe dönük, hiçbir baþkaný, hiçbir kiþiyi eleþtirmek istemiyorum. Eleþtirmemeye devam edeceðim. Galatasaray, iyi bir dönemden geçmiyor."
BANKALAR BÝRLÝÐÝ SÖZLERÝ
"Bankalar Birliði, kötü demiyorum imzalandý. Ama bir gerçeði var. Ödemezseniz, bankalarla ortak hesapta toplanan paralar var. Ýsterlerse bankalar paralarý yönetime kullandýrmazlar. Ýsterlerse, þunu baþkan seçmezsen sana gelirleri kullandýrmýyorum diyebilirler. Galatasaray bu gerçekle karþý karþýyadýr"
ÝTÝBAR SUÝKASTÝ VAR
"Bütün gayri menkullerinde problem vardýr. Bunlarý anlatacaðýz, anlatmaya devam edeceðiz. Bunlarýn yanýnda içeriki ayrýþma nedeniyle içeride hala benim yöneticilerime, ben kendimi geçtim. Profesyonel çalýþanlara, tek tek yöneticilerime Galatasaraylýlar tarafýndan itibar suikasti yapýlýyor."
GOMIS'ÝN KONTRATI ÝÇÝN CEVAP
"Gomis'in kontratýnda 250 milyon lira küme düþmeme bonusu olduðu söyleniyor, bu çok çok yanlýþtýr. Olmayan þey için haber çýkýyor, üyemiz tarafýndan doðruymuþ gibi kabul ediliyor. Hesap soruluyor"
ÞAMPÝYONLAR LÝGÝ ÞAMPÝYONU OLACAÐIZ DEMEDÝK
"Bunun gibi yüzlerce krizle uðraþýyoruz. Biz hiçbir þeyi saklamýyoruz, her þeyi sorabilirsiniz. Galatasaray'ýn bilgisini Galatasaray'dan saklayacak halimiz yok. Biz gelirken Galatasaray kötü durumdaydý, seneye Þampiyonlar Ligi þampiyonu olacaðýz demedik. Burada yýpranmayý göze alýyoruz, her þeyi çözmek üzere gerekli her þeyi yapacaðýz. Yönetim kurulu arkadaþlarýmý da, Takdir edilmemeyi baþtan göze alýp, sempatik olmayan kararlar ve önlemler almak zorunda kalabileceðimizi söyledim"
ÜCRETLER GERÝYE ÇEKÝLMELÝ
"Rakiplerimiz kötü yönetiyor diye veya daha öncesinde böyle gelmiþ böyle gider diye zaten Galatasaray bugün bu duruma geldi. Galatasaray daha borcunu ödeyecek nakiti üretemez durumda. Ýlk önce oraya gelelim. Ücretlerimizi 30-35 milyon bandýna çekmemiz gerekiyor."
HERKESE ÝHTÝYACIMIZ VAR
"Birlikte çok þey baþaracaðýz derken, kendi ekibimizle deðil, bütün Galatasaray'la birlikte çok þey baþaracaðýz dedim. Galatasaray'ýn içinde bulunduðu durum, herhangi bir yönetimin tek baþýna çözebileceði bir durum deðildir dedim. O masayý da herkese açtýk, herkesin fikirlerine, önerilerine, çalýþmak isteyen varsa da, herkesin beynine, zekasýna ihtiyacýmýz var. Buna son derece açýðýz."
"Neye açýk deðiliz? Galatasaray'da seçimden seçime girmek için arkada yapýlan dedikodulara, itibar suikastine, ayný þeyi yaparak farklý sonuç beklemeye çalýþanlara, Galatasaray'ýn sabah akþam deðerlerinden bahseden ancak ömürleri boyunca bunun aksini yapmýþ kiþilere karþý durmaya devam edeceðiz."
BUNLARA ÝZÝN VERMEYÝN
"Ben bir Galatasaraylýyým, arkadaþlarým da Galatasaraylý. Bizim için buradan bulunmanýn bir þeyleri düzeltebiliyorsak bir anlamý var. Bu anlamda belki de en zor dönemdeyiz. Buradan kalktýktan sonra da hesap verilebilir insanlarýz, buradan gidince de aranýzda olmaya devam edeceðiz. Önümüzdeki günlerde yapacaklarýmýzý bize burada yine sormaya devam edebileceksiniz. Biz aday olan ve sonra kaybolan yönetim ve baþkan olmayacaðýz. Dedikodularla, itibar suikastleriyle Galatasaray'ýn geleceðini köreltmeye çalýþanlara izin vermeyin. Biz Galatasaray'ýn genel kurulunun Galatasaray'ýn en üst kurulu olduðunun bilinci ile Galatasaray'ý yönetiyoruz"

METÝN ÖZTÜRK'ÜN SÖZLERÝ
Galatasaray'da geçtiðimiz seçimde baþkan adayý olan Metin Öztürk, Þubat Ayý Olaðan Divan Kurulu Toplantýsý'nda açýklamalarda bulundu.
Mevcut yönetimi eleþtiren Metin Öztürk, "Þu anda yaþadýðým ve sizlerin de yaþadýðý üzüntüyü paylaþmak istiyorum. Faruk Süren baþkanýmýn yýllar önce net bir demeci var. Galatasaray sýralamada üçüncüyse sonuncudur. Bugünkü durumu anlatmak bile istemiyorum. Seçilirken 5 aday seçime girdi. Herkes projelerini anlattý ve genel kurul seçimini yaptý. 7 ayda geldiðimiz noktada 3 yýllýðýna gelen hoca 7. ayda kovuldu. Maliyetleri azaltmak için gençleþtirme operasyonu yapýldý, 25 milyon euro harcandý. Kulübün mali yükü arttý. Sonra da kümede kalmak için tornistan yapýldý. Üzülerek söylüyorum, sahada sýfýrýz, Masada sýfýrýz, parada sýfýrýz. Bir 140 milyon euro'dan bahsediliyordu ama ne oldu bilmiyorum. Herhalde önümüzdeki ay açýklanacak olan Florya'dan gelecek parayla 4 milyar borcumuzun tamamen silineceði söyleniyor. Ümidim odur. Daha kýzým üye olamadý, inþallah kayyuma gitmeden üye olmayý becerir. Saygýlarýmý sunuyorum" dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, Divan Kurulu'nda söz alarak açýklamalarda bulundu.
Kozak, "Divan Kurulu'muzun çok önemli özellikleri var. Ayda bir senede 11 kez toplantý yapýyoruz. Bu hiçbir kulüpte, dernekte olan bir þey deðil. Divan'a katýlan Galatasaray yaþanmýþlýklarý, farklý özellikleri olan insanlardýr. Burada yaþanmýþlýk vardýr. Bu salona giren insan, bir önemli özelliði vardýr. Galatasaray'a ilgisi vardýr. Konuþmak için gelmez ama dinler. Mutlaka dinler, burada palavra konuþulmuyor." dedi.
Divan Kurulu'nun önemine dikkat çeken Kozak, "Bizim Galatasarayýmýz konularýný sadece ve sadece divanda konuþabilir. Öyle bir hale geldik ki her köþe baþýnda bir Galatasaray grubu var. Baþkanlar çaðýrýyorlar ya birlik, beraberlik diye nasýl birlik beraberlik nasýl olacak? Birlik, beraberlik burada olacaktýr. Galatasaray'ý bilmeden, bu kulübü yönetmek kolay iþ deðildir. Galatasaray, Fenerbahçe bunlar þirket yönetimine benzemez. Yaþanmýþlýk þarttýr diyorum." þeklinde konuþtu.
Kulübün durumunu da konuþmalarý gerektiðini belirten Kozak, "Baþkan neden çaðýrýyor, sýkýntýda. Haklý, delikanlý adam söylüyor zaten kendisi de. Baþka kimi çaðýracak, eski baþkanlarý. Onlarýn yaþanmýþlýklarý var mý? Ben bazý baþkanlarý tanýyorum, hayatýnda toplantýlara katýlmamýþ ama Galatasaray'a baþkan olmuþ. Bu kadar yaþanmýþlýklarý olmayan biri ne yapabilir? Tesadüfen olmuþtur, kolay deðildir spor kulüplerini yönetmek." sözlerini kullandý.
Toplantýlarýn durumuna dikkat çeken Hayri Kozak, "Katýlým giderek düþüyor, baþkanýn buna dikkat çekmesi lazým. Biz bu katýlýmcýlardan kulübü kurtarmasýný, çözüm önerisi sunmalarýný bekliyoruz. Bu kadar baþkan kaç saat toplanýyorlar, ben takip ettim, en fazla 3 saat. Neyi konuþuyoruz? Galatasaray, mali yönden çökmüþ. Futbolda kritik bir noktaya gelmiþ. Borçlar belli, birçok sýkýntý var. Ýnsanlar üzgün. Herkes birbirine 'Galatasaray'ýn hali ne olacak?' diye soruyor. Derken bizim yüksek kurul geliyor, yarýsý arada gidiyor, yarýsý da sonra gidiyor. Hiç kimse aktif þekilde 3 saat durmuyor. Bu toplantýlarýn sabaha kadar sürmesi lazým. Eðer Galatasaray'ý kurtarmak istiyorsanýz, öyle palavradan yardým yok." diye konuþtu.
Kulübün mali durumuna dikkat çeken Kozak, "Okuyacaðým bütün rakamlar, resmi konsolide Galatasaray Spor Kulübü ve baðlý ortaklýklarýnýn 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle özet konsolide finansal tablosudur, resmi tablodur. Tartýþýlmayacak tablodur. Mali tablomuzun çarpýcý rakamlarýný deðerlendireceðim. Öz kaynaklarýmýz önceki sene 1.1 milyarken, bu sene 1.5 milyar olmuþ. Herhalde tatlý bir durum deðil. Toplam yükümlülüklerimiz ise bir önceki sene 2.7 milyar, bu sene 3.6 miyar olmuþ. Bunlar resmi ve gayrir esmi denetimden geçmiþ rakamlar. Bir önceki sene 977 milyon gider yapýlmýþ, bu sene gider, 1.230 milyona çýkmýþ. 900 milyonken, 1.2 milyona gider çýkmýþ. Biz öndeki sene 490 milyon zarar etmiþiz, bu sene ise 444 milyon zarar etmiþiz. Baþkan, gelmeden önce de þikayetçiydi, yeniden yapýlanma var ya bizim meþhur, bunun ilk vadesi Aðustos ayýnda geliyor, ilk faizi vereceðiz. 300 milyon civarý." dedi.
Kulübün borçlarýna deðinen Hayri Kozak, "Borçlarda durum bu. Farkýndaysanýz tatsýz bir durum. Borçlarýn karþýsýnda verdiðimiz teminatlar var. En az borçlar kadar önemli, çok önemli bir kalem. Bunun toplamýný söyleyeceðim size genel toplam geçen yýl 3.4 milyar iken, bu sene 6.8 milyar olmuþ. Bunlarýn içinde teminat, temlikler, rehinler var, ipotekler var. Bu raporu size okumama gerek yok, bu raporu alýn evde uzun uzun okuyun." ifadeleriyle konuþtu.
"HAYATÝ BÝR MAÇ OYNAYACAÐIZ"
Sportif faaliyetler için konuþan Hayri Kozak, "Basketbol, voleybol, kýz takýmlarýmýz, bütün su sporu takýmlarýmýz bayaðý baþarýlý gidiyorlar. Çok doðru gidiyorlar. Tüm üyelerimizin ve taraftarýmýzýn gözbebeði olan futbol takýmýnda ise Avrupa'da grubu birinci sýrada bitirmiþ olmamýza raðmen, Süper Lig'de fevkalede baþarýsýz bir sezon geçirmekteyiz. Öylesine ki, akla gelmeyecek þekilde alýnan kötü sonuçlar takýmýmýzý küme düþme sýnýrýna getirdi. Bunun hepimiz farkýndayýz, bunu aile toplantýsýnda ifade edebiliriz. Yarýn hayati bir maç oynayacaðýz. Çok tehlikeli bir durumdayýz. Allah yardýmcýmýz olsun." dedi.
Baþkan Burak Elmas, "Transferde hatalar yapýlmýþ, hiçbir transferde hata yapýlan takýmda Avrupa'dan lider çýkan takým görmedim ben. Biz gelirken Galatasaray kötü durumdaydý, seneye Þampiyonlar Ligi þampiyonu olacaðýz demedik" sözlerine yer verdi.
BURAK ELMAS'IN AÇIKLAMALARI
"Sevgili Hayri abi geçmiþte fikir söyleyenlere hain muamelesi yapýldýðý konusunda haklýsýnýz. Ama bizde yok. Her türlü eleþtiriye, her türlü teklife açýðýz. Galatasaray Spor Kulübü üyeleri adýna buradayýz, onlarýn bu kulübün sahibi olduklarýnýn bilincinde olarak buradayýz. Yaþanmýþlýklar eksik dediniz, Galatasaray'ý buraya yaþanmýþlýklar getirmedi mi? Çok tecrübeli büyüklerimizin bize býraktýðý miras, Galatasaray'ý kurtarmak zorundayýz. Galatasaray þu an bir kurtuluþ mücadelesi vermek zorunda. Nakit akýþý tablosu istediniz, haklýsýnýz bunlarý paylaþmamýz gerekiyor. Bütçe konusunu da paylaþmamýz gerekiyor. Ýlk 100 gün projesini de paylaþmamýz gerekiyor. Burada bir eksikliðimiz olduðundan bahsettik. Ýletiþimimiz de eksikler yaptýk. Bunun için üye toplantýsý yaptýk, önümüzdeki hafta da yapacaðýz. Bundan sonra daha sýk olacak. Bundan sonra Galatasaray'da neler olduðunu daha sýk anlatmaya çalýþacaðýz. Bu bizim için önemli bir öncelik"
--Haber reklamdan sonra devam ediyor--
TRANSFERLER ÝÇÝN AÇIKLAMA"Biz gençleþtirme projesi demedik, yeni bir futbol stratejisi, genç oyuncular, bonservis getirecek oyuncular. Bunlarýn yanýnda tecrübeli isimler de olacak. Tamamen genç bir ekip kuracaðýz demedik."
"Son dönemdeki ihtiyaçlarýmýz için ikisi bedava kiralanmak suretiyle Þili Milli Takýmý'nýn orta sahasýný kiraladýk ve Barcelona'nýn yedek kalecisini aldýk. Bunlar kýsa vadeli kontratlardýr. Gomis konusu, Türkiye'yi çok iyi bilen, Mustafa'nýn hala Afrika Kupasý'nda olduðu bir dönem, Diagne'nin de sakat olduðu dönemde bütçemize en uygun isimleri kadromuzu güçlendirmek adýna transfer etmeye çalýþtýk. Burada projemizden herhangi bir geri dönüþ yoktur."
"Transferde hatalar yapýlmýþ, hiçbir transferde hata yapýlan takýmda Avrupa'dan lider çýkan takým görmedim ben. Baþka hatalar vardýr, onun da gereði neyse önlemini aldýk. Onlar da toparlanacak, düzelecek. Galatasaray, sahada bu kadar hepimizi rahatsýz eden, beni de çok fazla rahatsýz eden, sorumluluðunu da aldýðým sonuçlardan toparlanarak çýkacak. Kimsenin þüphesi olmasýn."
METÝN ÖZTÜRK'E CEVAP
"Metin Öztürk çýktý ve kýsa konuþtu. Sahada ve masada sýfýrýz dedi. Sahada sonuçlarýn iyi olmadýðý muhakkak, bunlarý düzelteceðiz. Masada sýfýr olduðumuz sizin algýnýzdýr. Her yerde, çok güçlü þekilde masadayýz"
GALATASARAY ÝYÝ DÖNEMDEN GEÇMÝYOR
"Sponsorluklarla ilgili 12 tane yeni sponsor getirmiþiz. 30 milyon TL buradan, senelik ilave gelir gelmiþ. 62 mevcut sponsorumuzdan da senelik 131 milyon lira ilave gelir gelmiþ. Seçimden önce sponsorlarýnýzý devreceðinizi söyledik, toplantý yaptýk, daha sonra bize gelmeyeceklerini söylediniz. "Altyapý koordinatý olarak atamýþ olduðumuz Emir Kývýrcýk'ý arayýp, baþarýlar dileyip, 'yakýnda seçim var, sen orada kalacaksýn, dediniz. Açýk konuþalým, samimi olalým artýk. Galatasaray'ýn ciddi sorunlarý olduðunu söyledik. Özellikle geçmiþe dönük, hiçbir baþkaný, hiçbir kiþiyi eleþtirmek istemiyorum. Eleþtirmemeye devam edeceðim. Galatasaray, iyi bir dönemden geçmiyor."
BANKALAR BÝRLÝÐÝ SÖZLERÝ
"Bankalar Birliði, kötü demiyorum imzalandý. Ama bir gerçeði var. Ödemezseniz, bankalarla ortak hesapta toplanan paralar var. Ýsterlerse bankalar paralarý yönetime kullandýrmazlar. Ýsterlerse, þunu baþkan seçmezsen sana gelirleri kullandýrmýyorum diyebilirler. Galatasaray bu gerçekle karþý karþýyadýr"
ÝTÝBAR SUÝKASTÝ VAR
"Bütün gayri menkullerinde problem vardýr. Bunlarý anlatacaðýz, anlatmaya devam edeceðiz. Bunlarýn yanýnda içeriki ayrýþma nedeniyle içeride hala benim yöneticilerime, ben kendimi geçtim. Profesyonel çalýþanlara, tek tek yöneticilerime Galatasaraylýlar tarafýndan itibar suikasti yapýlýyor."
GOMIS'ÝN KONTRATI ÝÇÝN CEVAP
"Gomis'in kontratýnda 250 milyon lira küme düþmeme bonusu olduðu söyleniyor, bu çok çok yanlýþtýr. Olmayan þey için haber çýkýyor, üyemiz tarafýndan doðruymuþ gibi kabul ediliyor. Hesap soruluyor"
ÞAMPÝYONLAR LÝGÝ ÞAMPÝYONU OLACAÐIZ DEMEDÝK
"Bunun gibi yüzlerce krizle uðraþýyoruz. Biz hiçbir þeyi saklamýyoruz, her þeyi sorabilirsiniz. Galatasaray'ýn bilgisini Galatasaray'dan saklayacak halimiz yok. Biz gelirken Galatasaray kötü durumdaydý, seneye Þampiyonlar Ligi þampiyonu olacaðýz demedik. Burada yýpranmayý göze alýyoruz, her þeyi çözmek üzere gerekli her þeyi yapacaðýz. Yönetim kurulu arkadaþlarýmý da, Takdir edilmemeyi baþtan göze alýp, sempatik olmayan kararlar ve önlemler almak zorunda kalabileceðimizi söyledim"
ÜCRETLER GERÝYE ÇEKÝLMELÝ
"Rakiplerimiz kötü yönetiyor diye veya daha öncesinde böyle gelmiþ böyle gider diye zaten Galatasaray bugün bu duruma geldi. Galatasaray daha borcunu ödeyecek nakiti üretemez durumda. Ýlk önce oraya gelelim. Ücretlerimizi 30-35 milyon bandýna çekmemiz gerekiyor."
HERKESE ÝHTÝYACIMIZ VAR
"Birlikte çok þey baþaracaðýz derken, kendi ekibimizle deðil, bütün Galatasaray'la birlikte çok þey baþaracaðýz dedim. Galatasaray'ýn içinde bulunduðu durum, herhangi bir yönetimin tek baþýna çözebileceði bir durum deðildir dedim. O masayý da herkese açtýk, herkesin fikirlerine, önerilerine, çalýþmak isteyen varsa da, herkesin beynine, zekasýna ihtiyacýmýz var. Buna son derece açýðýz."
"Neye açýk deðiliz? Galatasaray'da seçimden seçime girmek için arkada yapýlan dedikodulara, itibar suikastine, ayný þeyi yaparak farklý sonuç beklemeye çalýþanlara, Galatasaray'ýn sabah akþam deðerlerinden bahseden ancak ömürleri boyunca bunun aksini yapmýþ kiþilere karþý durmaya devam edeceðiz."
BUNLARA ÝZÝN VERMEYÝN
"Ben bir Galatasaraylýyým, arkadaþlarým da Galatasaraylý. Bizim için buradan bulunmanýn bir þeyleri düzeltebiliyorsak bir anlamý var. Bu anlamda belki de en zor dönemdeyiz. Buradan kalktýktan sonra da hesap verilebilir insanlarýz, buradan gidince de aranýzda olmaya devam edeceðiz. Önümüzdeki günlerde yapacaklarýmýzý bize burada yine sormaya devam edebileceksiniz. Biz aday olan ve sonra kaybolan yönetim ve baþkan olmayacaðýz. Dedikodularla, itibar suikastleriyle Galatasaray'ýn geleceðini köreltmeye çalýþanlara izin vermeyin. Biz Galatasaray'ýn genel kurulunun Galatasaray'ýn en üst kurulu olduðunun bilinci ile Galatasaray'ý yönetiyoruz"

METÝN ÖZTÜRK'ÜN SÖZLERÝ
Galatasaray'da geçtiðimiz seçimde baþkan adayý olan Metin Öztürk, Þubat Ayý Olaðan Divan Kurulu Toplantýsý'nda açýklamalarda bulundu.
Mevcut yönetimi eleþtiren Metin Öztürk, "Þu anda yaþadýðým ve sizlerin de yaþadýðý üzüntüyü paylaþmak istiyorum. Faruk Süren baþkanýmýn yýllar önce net bir demeci var. Galatasaray sýralamada üçüncüyse sonuncudur. Bugünkü durumu anlatmak bile istemiyorum. Seçilirken 5 aday seçime girdi. Herkes projelerini anlattý ve genel kurul seçimini yaptý. 7 ayda geldiðimiz noktada 3 yýllýðýna gelen hoca 7. ayda kovuldu. Maliyetleri azaltmak için gençleþtirme operasyonu yapýldý, 25 milyon euro harcandý. Kulübün mali yükü arttý. Sonra da kümede kalmak için tornistan yapýldý. Üzülerek söylüyorum, sahada sýfýrýz, Masada sýfýrýz, parada sýfýrýz. Bir 140 milyon euro'dan bahsediliyordu ama ne oldu bilmiyorum. Herhalde önümüzdeki ay açýklanacak olan Florya'dan gelecek parayla 4 milyar borcumuzun tamamen silineceði söyleniyor. Ümidim odur. Daha kýzým üye olamadý, inþallah kayyuma gitmeden üye olmayý becerir. Saygýlarýmý sunuyorum" dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, Divan Kurulu'nda söz alarak açýklamalarda bulundu.
Kozak, "Divan Kurulu'muzun çok önemli özellikleri var. Ayda bir senede 11 kez toplantý yapýyoruz. Bu hiçbir kulüpte, dernekte olan bir þey deðil. Divan'a katýlan Galatasaray yaþanmýþlýklarý, farklý özellikleri olan insanlardýr. Burada yaþanmýþlýk vardýr. Bu salona giren insan, bir önemli özelliði vardýr. Galatasaray'a ilgisi vardýr. Konuþmak için gelmez ama dinler. Mutlaka dinler, burada palavra konuþulmuyor." dedi.
Divan Kurulu'nun önemine dikkat çeken Kozak, "Bizim Galatasarayýmýz konularýný sadece ve sadece divanda konuþabilir. Öyle bir hale geldik ki her köþe baþýnda bir Galatasaray grubu var. Baþkanlar çaðýrýyorlar ya birlik, beraberlik diye nasýl birlik beraberlik nasýl olacak? Birlik, beraberlik burada olacaktýr. Galatasaray'ý bilmeden, bu kulübü yönetmek kolay iþ deðildir. Galatasaray, Fenerbahçe bunlar þirket yönetimine benzemez. Yaþanmýþlýk þarttýr diyorum." þeklinde konuþtu.
Kulübün durumunu da konuþmalarý gerektiðini belirten Kozak, "Baþkan neden çaðýrýyor, sýkýntýda. Haklý, delikanlý adam söylüyor zaten kendisi de. Baþka kimi çaðýracak, eski baþkanlarý. Onlarýn yaþanmýþlýklarý var mý? Ben bazý baþkanlarý tanýyorum, hayatýnda toplantýlara katýlmamýþ ama Galatasaray'a baþkan olmuþ. Bu kadar yaþanmýþlýklarý olmayan biri ne yapabilir? Tesadüfen olmuþtur, kolay deðildir spor kulüplerini yönetmek." sözlerini kullandý.
Toplantýlarýn durumuna dikkat çeken Hayri Kozak, "Katýlým giderek düþüyor, baþkanýn buna dikkat çekmesi lazým. Biz bu katýlýmcýlardan kulübü kurtarmasýný, çözüm önerisi sunmalarýný bekliyoruz. Bu kadar baþkan kaç saat toplanýyorlar, ben takip ettim, en fazla 3 saat. Neyi konuþuyoruz? Galatasaray, mali yönden çökmüþ. Futbolda kritik bir noktaya gelmiþ. Borçlar belli, birçok sýkýntý var. Ýnsanlar üzgün. Herkes birbirine 'Galatasaray'ýn hali ne olacak?' diye soruyor. Derken bizim yüksek kurul geliyor, yarýsý arada gidiyor, yarýsý da sonra gidiyor. Hiç kimse aktif þekilde 3 saat durmuyor. Bu toplantýlarýn sabaha kadar sürmesi lazým. Eðer Galatasaray'ý kurtarmak istiyorsanýz, öyle palavradan yardým yok." diye konuþtu.
Kulübün mali durumuna dikkat çeken Kozak, "Okuyacaðým bütün rakamlar, resmi konsolide Galatasaray Spor Kulübü ve baðlý ortaklýklarýnýn 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle özet konsolide finansal tablosudur, resmi tablodur. Tartýþýlmayacak tablodur. Mali tablomuzun çarpýcý rakamlarýný deðerlendireceðim. Öz kaynaklarýmýz önceki sene 1.1 milyarken, bu sene 1.5 milyar olmuþ. Herhalde tatlý bir durum deðil. Toplam yükümlülüklerimiz ise bir önceki sene 2.7 milyar, bu sene 3.6 miyar olmuþ. Bunlar resmi ve gayrir esmi denetimden geçmiþ rakamlar. Bir önceki sene 977 milyon gider yapýlmýþ, bu sene gider, 1.230 milyona çýkmýþ. 900 milyonken, 1.2 milyona gider çýkmýþ. Biz öndeki sene 490 milyon zarar etmiþiz, bu sene ise 444 milyon zarar etmiþiz. Baþkan, gelmeden önce de þikayetçiydi, yeniden yapýlanma var ya bizim meþhur, bunun ilk vadesi Aðustos ayýnda geliyor, ilk faizi vereceðiz. 300 milyon civarý." dedi.
Kulübün borçlarýna deðinen Hayri Kozak, "Borçlarda durum bu. Farkýndaysanýz tatsýz bir durum. Borçlarýn karþýsýnda verdiðimiz teminatlar var. En az borçlar kadar önemli, çok önemli bir kalem. Bunun toplamýný söyleyeceðim size genel toplam geçen yýl 3.4 milyar iken, bu sene 6.8 milyar olmuþ. Bunlarýn içinde teminat, temlikler, rehinler var, ipotekler var. Bu raporu size okumama gerek yok, bu raporu alýn evde uzun uzun okuyun." ifadeleriyle konuþtu.
"HAYATÝ BÝR MAÇ OYNAYACAÐIZ"
Sportif faaliyetler için konuþan Hayri Kozak, "Basketbol, voleybol, kýz takýmlarýmýz, bütün su sporu takýmlarýmýz bayaðý baþarýlý gidiyorlar. Çok doðru gidiyorlar. Tüm üyelerimizin ve taraftarýmýzýn gözbebeði olan futbol takýmýnda ise Avrupa'da grubu birinci sýrada bitirmiþ olmamýza raðmen, Süper Lig'de fevkalede baþarýsýz bir sezon geçirmekteyiz. Öylesine ki, akla gelmeyecek þekilde alýnan kötü sonuçlar takýmýmýzý küme düþme sýnýrýna getirdi. Bunun hepimiz farkýndayýz, bunu aile toplantýsýnda ifade edebiliriz. Yarýn hayati bir maç oynayacaðýz. Çok tehlikeli bir durumdayýz. Allah yardýmcýmýz olsun." dedi.
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Diðer Haberler
Diðer haberleri görmek için aþaðýya kaydýrýn.
Galatasaray

