Sporx Logo
Takımım Fikstür Puan Durumu Canlı Skor

Spor yazarlarından Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yorumu

SPORX AI BAKIŞI
Açık
AI özetini görmek için tıkla
Google News
30

ADVOCAAT İŞİNİ YAPTI (METİN TEKİN)

Galatasaray bütün bir 45 dakika boyunca bir kere bile rakip 18'de topla buluşamadı. Bunu sağlarken de kenarda Alper ve Volkan Şen'i savunma anlamında çok doğru kullandı. Topa daha çok sahip olmakla ilgilenmedi, baskı ve çabuk atağı önemsedi. Zaman zaman antrenör hamlelerinden bahsederiz. Bunu oyun ve oyuncu değişikliği ile yaparlar. Bazen oyuncuya hiç dokunmamak da bir antrenör, teknik adam işidir. Bence bu derbide Advocaat teknik adam işini iyi yapmıştır.
ADVOCAAT İŞİNİ YAPTI (METİN TEKİN)
Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla
29

SADECE BRUMA'YA BIRAKMIŞ

Tabii ki işi daha zor olan Riekerink'ti ama kafasındaki Beşiktaş derbisindeki işleri yine yaparım fikri ve bunu sahada işler hale getiremeyişi çok da doğru bir oyun başlangıç planı olmadığını gösteriyor. Oyuncu değişikliklerine gelince de; tamam elindeki herkesi kullandı ama başlangıç 11'inde Serdar Aziz ve De Jong tercihi çok tartışılır. Evet, De Jong ile oyunun savunma yönünü sertleştirdi ama topa sahip olduğunda öne doğru beceri ile kullanma işini hiç düşünmemişti Riekerink veya sadece Bruma'ya bırakmıştı.
SADECE BRUMA'YA BIRAKMIŞ
28

G.SARAY İÇİN DRAMDI (MURAT ÖZBOSTAN)

Galatasaray için bir dram gecesiydi. Tadı tuzu olmayan bir maçtı.. Toplasanız 4-5 pozisyon çıkmaz. Adı derbiydi sadece.. Bazen öyle sıkıldık ki.. Cüneyt Çakır sürekli düdük çalıyordu.. G.Saray zaten "1 puan alsam havada kaparım" derdinde, Fenerbahçe ise "1 gol bulursam, skoru korurum" düşüncesiydi. Görünen o ki haklı olan Fenerbahçe takımıymış.. İşte büyük yıldızlar, büyük golcüler sahneye bir çıkar ve işi bitirir. Van Persie de öyle bir anda durup dururken, zor bir pozisyonda şık bir gole imza attı. Klasını, yıldızlığını konuşturdu. Aylardır oynamayan Serdar Aziz bir hatayla yaptığı penaltıyla skorun 2-0 olmasını sağlarken, Hollandalı hoca oyunu kulübede hep izliyordu.
G.SARAY İÇİN DRAMDI (MURAT ÖZBOSTAN)
Sporx Anasayfasına Dön