Sporx Mobil Uygulama
Sporx Logo
  Takımım   Puan Durumu   Haberler   Canlı Skorlar

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Rusya'nın muhteşem şehirleri

Abone Ol
R
Milyonların tercihi Sporx mobil uygulamasıyla bu içeriği çok daha hızlı ve internet paketinizden çok daha az kota harcayarak okuyabileceğinizi biliyor musunuz? Şimdi edinin >>> https://bit.ly/3DceQfN
Transfer
12

RUSYA'NIN GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİ

2018 Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapan Rusya'nın rengarenk şehirleri, ihtişamlı sokakları ve kültürel geçmişi izleyicilere göz dolduruyor.
RUSYA'NIN GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİ
11

KALİNİNGRAD

Kaliningrad, Rusya'nın Rusya ile kara bağlantısı olmayan, Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısında bir toprağıdır.

En büyük şehri olan aynı isimli Kaliningrad, tarihteki Rusya'nın önemli bir şehri ve o zamanın Alman Doğu Prusya eyaletinin başkentidir. Adını Yüksek Sovyet Prezidyumu Başkanı Mihail Kalinin'den alır.

2015 yılı verilerine göre şehrin nüfusu 453.461'dir. Nüfusun; %84,4'ünü Ruslar, %4'ünü Ukraynalılar, %3,8'ini Beyaz Ruslar, %0,7'sini Ermeniler, %0,5'ini Tatarlar, %0,5' ini Litvanlar, %0,4'ünü etnik Almanlar, %0,3'ünü Polonyalılar ve geri kalan %2,4'ünü diğer milletlerden insanlar oluşturmaktadır.

KALİNİNGRAD
10

KAZAN

Kazan, Tataristan'ın başkentidir. Nüfusu 2002 sayımına göre 1.105.289'dur. Şehrin yüzölçümü 287.8 km² olup 7 belediyesi bulunmaktadır.

Şehrin uluslararası bir havalimanı, İdil Nehri kenarında bir limanı ve Rusya Federasyonu’nun Avrupa kısmını Sibirya’ya bağlayan bir tren istasyonu bulunmaktadır. Rusya'nın en büyük 8. kentidir.
KAZAN
Sporx Anasayfasına Dön