beIN Trio, Halil Umut Meler'i değerlendirdi!
BEIN TRIO'DAN MELER YORUMU
* Pozisyon fotoğrafları beIN Sports 1'den alınmıştır.
35. DAKİKA
Bytyqi'nin golünde Altay Bayındır'a faul var mı?
Lale Orta: Altay topu bir eliyle zemine bassa kesinlikle faul olurdu. Yüzde 100 fauldür veya değildir denemez ama bence gol nizami.
Deniz Çoban: Konyasporlu oyuncu topla oynamayı hedefleyip başarıyor. Altay ikinci hamleyi yapmak istiyor da bu oyuncunun müdahalesinden ötürü mü yapamıyor denebilir ama top zaten gol olmuş. Gol verilmesi daha doğru olurdu.
Bülent Yıldırım: Samuel ve Crespo, golden önce oyun dışındalar. Maç ekibinden biri mutlaka hakemi bilgilendirmeli. Bir diyalog problemi var. Burada bir faul yok. Neden? Eğer kaleci topu avuç içiyle tutarsa veya degaj için sektirirken müdahale ederseniz faul. Kurallarda çok net. Kaleci, topun üstüne bir parmağını dahi koyup zemine bassa müdahale edemezsiniz.
43. DAKİKA
Mesut Özil'in Adil'e müdahalesi var mı, devam kararı doğru mu?
Lale Orta: Faul ve sarı kart. İlgisiz bir şekilde rakibinin yüzüne savuruyor.
Deniz Çoban: Mesut elini çok fazla açıyor. Rakibinin yüzüne bilinçli olarak götürüyor. Faul ve sarı kart daha doğru.
Bülent Yıldırım: Mesut kolunu genişleterek alan perdelese faul olmaz ama bu yanlış bir karar. Faul ve sarı kart olmalı.

