Fenerbahçe'de yönetimi bekleyen ağır fatura!
Yeni sezonun planlamasına başlayan Fenerbahçe yönetimini ağır bir fatura bekliyor. 18 yabancıyla sözleşmesi bulunan F.Bahçe, sezon sonu mukaveleleri bitecek Sosa, Rossi, Lemos ve halen kiralık görünen Allahyar’la yollarını ayıracak. 2 yabancı daha gönderip yabancı sayısını yasal sınır 12’ye indirecek olan sarı lacivertliler, ayrıca transfer yapabilmek için de birkaç yabancıyı yollayacak.
YÖNETİMİ BEKLEYEN AĞIR FATURA
Süper Lig’de liderin 20 puan gerisinde kalan ve Ziraat Türkiye Kupası’na da erken havlu atan Fenerbahçe, yeni sezonun kadro planlamasına şimdiden başladı.
YABANCILAR KONUSUNDA ZORLANACAK
Gönderilecek ve transfer edilecek futbolcuların isimlerini belirlemeye çalışan sarı lacivertliler özellikle yabancılar konusunda bir hayli zorlanacak. Sözleşmeleri devam eden 18 yabancı oyuncudan 13’ünü kadrosunda tutan, 5’ini ise kiralık gönderen Fenerbahçe yönetimi, planlamasını gelecek sezon yabancı sayısının 12’ye inecek olmasını dikkate alarak yapmak zorunda.
SOSA, ROSSI, LEMOS KESİN GİDİYOR
18 yabancıdan sadece Jose Sosa, Diego Rossi ve Beerschot takımında kiralık oynayan Mauricio Lemos’un sözleşmeleri 2022 Haziran’ında sona erecek. Geri kalanların 4’ünün (Kim, Szalai, Osayi-Samuel, Berisha) mukaveleleri 2025’te, 3’ünün (Miguel Crespo, Ally Samatta, Allahyar Sayyadmanesh), 2024’te, 8’inin (Valencia, Tisserand, Pelkas, Novak, Gustavo, Zajc, Meyer, Caulker) ise 2023 Haziran’ında bitecek. Bu sezon sona erecek sözleşmeleri yenilenmeyecek olan Sosa, Rossi, Lemos ve halen kiralık göründüğü Hull City’ye bonservisiyle verilecek olan Allahyar’ı düşünce yabancı sayısı 14’e inecek.

