Galatasaray'dan Mourinho tepkisi!
NİYAZİ YELKENCİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Futbol Disiplin Talimatının 42. maddesinden işlem yapması gerektiğini savundu.
DERBİ YORUMU
Yelkencioğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında yapılan Fenerbahçe derbisi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi.
JOSE MOURINHO'NUN SÖZLERİ
Mourinho'nun derbinin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Diğer kulübede herkes maymun gibi zıplıyordu." demesiyle ilgili yaşanan tartışmalara değinen Yelkencioğlu, "Allah kimseyi, kendi milletine ağzına geleni söyleyen birini savunmak zorunda bırakmasın. Eğer Acun Bey, 'Siz Türkler' diye başlayıp her türlü aşağılamayı kabul edebiliyor ve sonunda da çirkin, ırkçı bir söylemle konunun başka bir boyuta taşınmasını normal görüyorsa, bu kendi mizacıdır. Ancak biz, Türk milletine edilen bu sözleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu söylem düpedüz ayrımcılıktır ve bu nedenledir ki TFF'yi doğru sevk şeklinin 42. madde olması gerektiği konusunda uyardık. Unutmayalım ki Türklük, hepimiz için bir üst kimliktir. Taraftarı olduğumuz kulüpten bağımsız olarak, bu bilinçle hareket etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.
