Galatasaray, ikinci yarı için büyük risk aldı
Galatasaray, stoper için risk aldı
Ara transfer dönemi dün akşam saat 18.00 itibarıyla sona ererken, Galatasaray beklenen stoper transferini gerçekleştiremedi. Gerek Finansal Fair Play kriterleri, gerekse yabancı kontenjanında beklenen hamlelerin yapılamaması sebebiyle risk almak zorunda kaldı. (Akşam)
Marcao-Donk, yedekleri Ahmet Çalık
Cim Bom, sezonun ikinci yarısına savunmanın göbeğinde 4 oyuncuyla devam edecek. Bunlardan ikisi, orijinal stoper olan Marcao ve Ahmet Çalık. Ancak özellikle Marcao, 16 lig maçında 8 sarı 1 kırmızı kart gördü ve üç maçta cezası nedeniyle forma giyemedi. Dolayısıyla her an takımı yalnız bırakma potansiyeline sahip. Ahmet Çalık ise 5 lig maçında 378 dakika şans buldu ve performansı yeterli görülmedi.
Ligde 1 dakikası var
Savunmada Marcao ile beraber oynayan Donk ise ön liberodan devşirme. Hocası Fatih Terim basın toplantılarında sık sık Donk için, “Stoper değil, ön libero” diyerek, bu bölgeye takviye istediğini tekrarlamıştı. Tecrübeli teknik adamın dördüncü alternatifi ise 16 yaşındaki Emin Bayram olacak. Terim ligde 1 dakika, kupada da 1 maç oynayan genç oyuncudan, yeni bir Ozan Kabak çıkarmaya çalışacak.

